24 Ιουν 2012

Μάριος Σαλμάς: "πλαστός τίτλος" ή "φοβική, ανόητη ΝΔ";

Είναι μερικοί πολιτικοί, γεννημένοι για την αντιπολίτευση. Να κάνουν κριτική και "αποκαλύψεις". Σύστημα Καρχιμάκη δηλαδή. Αυτοί, ανήκουν στη λεγόμενη αριστερά του φραπέ. Αυτούς δηλαδή που έχουν αναγάγει τον σοσιαλισμό και τον αριστερισμό, σε πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα. Το ΠΑΣΟΚ έκανε επιστήμη την "καταγγελία". Χιλιάδες ..
στελέχη, ρουφιάνοι μέσα σε υπηρεσίες, τεμπελχανάδες που κλέβουν κρατικούς πόρους, εξασκούνται στο επάγγελμα της ρουφιανιάς, δημιουργώντας "σκάνδαλα", στα πλαίσια της γνωστης ρήσης του Γκαίμπελς "πες, πες, κάτι θα μείνει".
Το ίδιο έκαναν όταν βγήκε ο Καραμανλής, το ίδιο κάνουν και τώρα. 
Απλά, τώρα είναι πιό ...ανυπόμονοι. Δεν περίμεναν ούτε 24 ώρες από το σχηματισμό κυβέρνησης, για να πιάσουν δουλειά οι χαφιέδες σε κάθε υπηρεσία, κάθε οργανισμό, κάθε τμήμα. Μνησίκακοι, αρνητικοί, συκοφάντες, ψεύτες, τεμπέληδες, όλοι μαζί για το βόλεμα.
Βοηθά βέβαια, η ύπαρξη στην εξουσία του κόμματος των ηλιθίων, της ΝΔ δηλαδή, που διευκολύνει τους κηφήνες να δημιουργούν ανύπαρκτα σκάνδαλα.
Οι κηφήνες σκαλίζουν με την ησυχία τους τα συρτάρια των υπηρεσιών, κλέβουν φακέλους, σκανάρουν, φωτοτυπούν, φωτογραφίζουν και διοχετεύουν στον φιλικό τους τύπο, τα δήθεν σκάνδαλα. Η αντίδραση της ΝΔ; Δίνει λεφτά στους συκοφάντες της ! 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, βουλευτής Έβρου, που έδωσε 2.000 (παράνομα) στο πιό υβριστικό, χυδαίο, περιθωριακό blog, που διατηρεί στην περιοχή, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ !

Φοβικοί ηλίθιοι, τα στελέχη της ΝΔ, που προσπαθούν να ταϊσουν το σκυλί που τους δαγκώνει !
Σέρνονται πίσω από εκβιαστές δημοσιογράφους, αντί να τραβήξουν το αυτί όσων συκοφαντούν.

Πρόσφατο παράδειγμα, η "είδηση" και "αποκάλυψη" για τον "πλαστό τίτλο" του Υφυπουργού Υγείας ιατρού Μάριου Σαλμά.

Η υπόθεση:

Ο Μάριος Σαλμάς, τοποθετήθηκε σε κενή θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, με την 332/27-8-2008 πράξη του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας,

Το 2011, ο μαχητικός βουλευτής πλέον της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, ασκεί έντονη κριτική στη Βουλή για τη Χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Στατιστικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης στο οποίο ήταν πρόεδρος ο κ. Πανάρετος, Υφυπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ. Η επίκαιρη ερώτηση αφορούσε τη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου από το Υπουργείο παιδείας που ήταν Υφυπουργός ο κ. Πανάρετος.

"Ο κ. Πανάρετος το 1995, όταν ήταν αυτός Γενικός Γραμματέας, ιδρύει ένα ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Στατιστικής Τεκμηρίωσης, Ανάλυσης και Έρευνας, στο οποίο διευθυντή έθεσε τον εαυτό του για τα επόμενα χρόνια. Αυτό χρηματοδοτούνταν, όπως έλεγε η ιδρυτική πράξη, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. ",

αναφέρει στη συζήτηση ο Μάριος Σαλμάς
Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, απαντά:
«Δεν έχω καμία αμφιβολία και για την εντιμότητά του του κ. Πανάρετου και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα»

Ο κ. Πανάρετος για αντίποινα, ζήτησε το φάκελο της εκλογής του κ. Σαλμά, στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή, που έγινε το 2008 πρός έλεγχο νομιμότητας. Και αυτό το έκανε το 2010, δυόμιση χρόνια μετά. Όμως, επειδή δεν είχε το δικαίωμα μετά την παρέλευση ενός έτους από την εκλογή, δηλαδή μετά τον Ιούνιο του 2009, εξασφάλισε γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να μπορεί να ελέγξει το φάκελο μετά από 2,5 χρόνια.

Με σκεπτικό δικό του, που υπογράφει ο ίδιος ο κ.Πανάρετος, ακύρωσε την εκλογή και ζήτησε να επαναληφθεί, επειδή "διαπίστωσε πλημμέλειες στη διαδικασία εκλογής", κάτι που μπορεί να ειπωθεί για όλες τις διαδικασίες εκλογής καθηγητή οποιασδήποτε βαθμίδας στα ελληνικά Α.Ε.Ι. Οποιοσδήποτε κακοπροαίρετος Υπουργός, σκαλίζοντας τον φάκελο εκλογής, οποιουδήποτε καθηγητή (ακόμη και του Σημίτη ή του Βενιζέλου), είναι βέβαιο ότι θα βρεί πλημμέλειες. Όπως ένας ελεγκτής της εφορίας, αν θελήσει να βρεί παραβάσεις στα βιβλία μιας εταιρείας, θα βρεί! Από μια εκ παραδρομής λάθος πρόσθεση, μέχρι ένα τιμολόγιο που ξεχάστηκε να γραφεί αν εξοφλήθει ή είναι επί πιστώσει λόγω βιασύνης. Δεν υπάρχει "φάκελος εκλογής" ή καθηγητής, που αν θέλεις να τον πλήξεις, είναι τέλειος. Παίρνεις για παράδειγμα ένα απόσπασμα από τη διατριβή του, το ψάχνεις στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και του αποδίδεις λογοκλοπή. Όλο και κάποιο άλλο κείμενο θα μοιάζει!

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ακυρώνει τον Πανάρετο


Το νομικό συμβούλιο του κράτους με την υπ΄αριθμ.385/2011 γνωμοδότηση του αντιπροέδρου του, γνωμοδοτεί οτι παρανόμως ο κ. Πανάρετος ακύρωσε την εκλογή του κ. Σαλμά και στη συνέχεια η υπουργός κ. Διαμαντοπούλου απεκατέστησε τη νομιμότητα εφαρμόζοντας την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, ακυρώνοντας την απόφαση Πανάρετου.
Έτσι, ακυρώνεται η προσπάθεια Πανάρετου να εκδικηθεί τον ενοχλητικό βουλευτή και σύμφωνα με την απόφαση, ισχύει η αριθμ. 332/27-8-2008 πράξη του Πρύτανη, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 751Γ'/4-9-2009.


Ο Μάριος Σαλμάς λοιπόν (που χαίρει της εκτίμησης των συμπολιτών του, που τον εκλέγουν πρώτο βουλευτή του νομού για πολλά χρόνια) , νομιμότατα κατέχει τη θέση του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θέση που επικυρώθηκε από τους συναδέλφους του, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, από το Συμβούλιο Εκλογής, από την Υπουργό Παιδείας και από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.


Το ζήτημα είναι αν η πολιτική ζωή του τόπου, θα συνεχίσει να λερώνεται από συκοφαντικές "αποκαλύψεις", πονεμένων ΠΑΣΟΚων, που έχασαν την κουτάλα με το μέλι της εξουσίας και τις χρηματοδοτήσεις στα "ιδρύματα" και τα "ινστιτούτα" τους κι αν η Ν.Δ. θα συνεχίσει να χαριεντίζεται με τους συκοφάντες της.

δείτε τη συζήτηση της καταγγελίας Σαλμά, για τη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου του κ.Πανάρετου, εδώ
Κατεβάστε την απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου από τη "διαύγεια", εδώ:
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη