14 Αυγ 2012

Έρχεται Αρπαγεδών. Οι αυτόχθονες να εφοδιασθούν με τσίγκινα σωβρακάκια!

Ας είμαστε προσεκτικοί του λοιπού. Η πέμπτη φάλαγγα είναι εδώ. Πρωτοπορούν οι επίορκοι πολιτικοί μας. Ακολουθεί η ηγεσία όλων ανεξαιρέτως των επαγγελματικών τάξεων της χώρας. Ξεπουλάμε την περιουσία μας, για να ξεπληρώσουμε τα φαγωμένα από τον Πάγκαλο και την παρέα του. Αλλ’ αυτό εν είναι αρκετό. Πρέπει να ξεπουλήσουμε και τις παραδόσεις μας, την ιστορία μας, την ψυχή μας.
Πληροφορήθηκα χθες ότι...
τα ξίφη στους νέους ανθυπολοχαγούς που αποφοίτησαν από τη Σχολή Ευελπίδων επέδωσεν η Αυτού Εξοχότης ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Μπαλτάκος. Ο Κάρολος, ο οποίος άρχει των Ενόπλων Δυνάμεων, αδυνατούσε; Ο Αντώνης ήταν απασχολημένος με τα εγκαίνια κάποιου μουσείου στην Πύλο για τη διατήρηση των αλιευθεισών την 17.06.2012 ψήφων; Ο Κόκκινος Πάνος πού ήταν; Ο Πρόεδρος της Βουλής και τέως υπουργός Εθνικής άμυνας; Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΣ, ο διοικητής της Σχολής; Στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου ξεπέσαμε;

Αλλά δεν φταίτε σεις. Φταίει όλη η στρατιωτική ηγεσία που δεν παραιτήθηκε σύσσωμη εκδηλώνοντας έτσι τη δυσφορία της για την καταρράκωση των παραδόσεων και την περιφρόνηση των νέων αξιωματικών, οι οποίοι σπούδασαν για να θέσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της πατρίδος και στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητάς της. Αν, μάλιστα, δεν καταργηθεί η διάταξη του τέως Υπουργού Εθνικής Άμυνας Μπαίνει Βγαίνει που επιτρέπει την εισαγωγή στις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και αλλογενών, τότε δεν μας βλέπω καθόλου καλά. Στους Τασιάδηδες του Μαρόκου, της Τυνησίας, της Σομαλίας, του Αφγανιστάν, του Πακιστάν και της Αλβανίας θα εμπιστευθούμε την ασφάλειά μας; Αυτοί θα είναι οι άξιοι συνεχιστές τού έπους του ΄40;

Ρε τεράστιε, δυσθεώρητε Μίκη, όταν μελοποιούσες εκείνο το «Τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας», τί σε κέντρισε από τα λόγια του ποιητή; Τί είχες καταλάβει; Λες να εννοούσε ότι είναι δικό μας και όλου αυτού του συρφετού που έχουν αγκαλιάσει αυτοί που τραγουδούσαν το άγιο τούτο άσμα για να εξορκίσουν την επάρατη δεξιά; Για δώσε σε παρακαλώ μία εξήγηση στον μικρό Αλέξη και στα γκρουπούσκουλά του, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι "Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να συγκαλύψει τη διχαστική πολιτική του πίσω από εκκλήσεις για ενότητα. Η κατά γράμμα εφαρμογή τού Μνημονίου και η υποταγή στους δανειστές από την τρικομματική κυβέρνηση του κ. Σαμαρά βάζει «βόμβα» στα θεμέλια της κοινωνίας και διαλύει τη συνοχή της».

Δεν λέω, κάποιο δίκηο έχει ο Αλέξης, αλλά για ποια κοινωνία μιλάει το άτομο; Για ποια βόμβα, όταν τα θεμέλια αυτής της κοινωνίας ροκανίζουν εδώ και χρόνια τα τρωκτικά που θέλουν με το ζόρι να μας χωρίσουν σε ρατσιστές και αντιρατσιστές; Τελείωσε το καλαμπούρι δεξιός-αριστερός, αφού τα είδαμε όλα μέσα σε δυο μόλις χρόνια [2009-2011], και επινοήθηκε τώρα το «ρατσιστής ή αντιρατσιστής».

Οι ρατσιστές διαλύουν την κοινωνία με τα οικονομικά μέτρα και οι αντιρατσιστές απειλούν να τη σώσουν μπολιάζοντάς την με αίμα απ’ όλη την Ασία και την Αφρική. Και μετά διερωτώμεθα πώς μαζεύτηκαν εδώ τόσα κουνούπια από τον Δυτικό Νείλο και τα βάζουμε με τη Βούλα. 
 Τσίγκινα σωβρακάκια λοιπόν και τοίχο-τοίχο.

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη