3 Σεπ 2012

1,75 το εισιτήριο στην Αθήνα

Θυμάμαι μετά το 1981 μετακινούμουν με τις αστικές συγκοινωνίες πάντα πριν τις 8πμ γιατί η τότε σοσιαλιστική κυβέρνηση του τόπου παρείχε τις υπηρεσίες μεταφοράς δωρεάν.
Θυμάμαι επίσης τον Μάιο του 1989 περίμενα στη στάση έξω από τα ΤΕΙ Αθήνας που σπούδαζα, να περάσει ένα λεωφορείο να πάω σπίτι μου. Αμ δε. Τα αστικά λεωφορεία στην...
υπηρεσία του σοσιαλιστικού κόμματος μετέφεραν την «εργατική τάξη» στην προεκλογική συγκέντρωση του «Λαοπρόβλητου» στον Αγ. Αντώνιο στο Περιστέρι. Ναι καλά θυμάστε, εκεί που είπε το «Τσοβόλα δώστα όλα».

Θυμάμαι επίσης ότι τα χρέη του οργανισμού είχαν φτάσει το 1 τρις δραχμές. Και πάλι ο «Λαοπρόβλητος» βρήκε λύση . Τα ένταξε στον κρατικό προϋπολογισμό για να έχει ο λαός φτηνό εισιτήριο και ακριβή φορολογία.

Έπειτα το 1992 ήρθε ο «Καταραμένος» και έδωσε τα λεωφορεία στους οδηγούς τους.
Ευτυχώς όμως η εργατική τάξη ανέδειξε δυο λαμπρά αστέρια της ντόπιας αριστερής καθοδήγησης , τον Πασόκο Αντρέα Κολλά και τον άλλον της άλλης προοδευτικής δύναμης , τον Χρήστο Σταμούλο του ΚΚΕ και ανέτρεψαν τα σχέδια του «Καταραμένου» . Επανέφεραν τον «Λαοπρόβλητο» στην εξουσία και έτσι οι αστικές συγκοινωνίες δεν ξεπουλήθηκαν στο «Μεγάλο Κεφάλαιο» των οδηγών.

Έκτοτε η κακοδιαχείριση, η αναχρονιστική οργάνωση, ο υπέρτατος δανεισμός, η αντιπαραγωγικότητα, ,τα διαφυγόντα κέρδη, οι σπατάλες ,οι ρεμούλες και οι ζημιές, φούσκωναν τα χρέη του οργανισμού . Υπολογίζουν ότι από τότε , ναι επί «Καταραμένου» έως τώρα , θα είχαμε γλυτώσει περίπου 10δις ευρώ, όσα περίπου θέλει να κόψει η Τρόικα τώρα από μισθούς και συντάξεις. Αλλά η συνταγή ήταν πάντα εύκολη. Βάλτα στον προϋπολογισμό και βλέπουμε.

«Το βλέπουμε» όμως ήρθε και ήρθε βίαιο. Τα εισιτήρια αυξάνονται στο 1,75- χωρίς να είναι η λύση στο πρόβλημα- και τα χαράτσια πέφτουν περί δικαίων και αδίκων στο κεφάλι των φορολογουμένων ανεξαρτήτως αν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες αυτές.
Αυτός ο σοσιαλισμός έχει ένα τρόπο να επιβάλει την ισότητα, που είναι άξιος θαυμασμού !!!

Οι τότε πρωτεργάτες όμως της σοσιαλιστικής οικοδόμησης του τόπου δεν μιλούν πια. Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου μαζί με τον Χρ. Σταμούλο πρόλαβαν και μετοίκησαν εις Κύριον και ο άλλος ο Αντρέας, ο Κολλάς μετακόμισε τώρα στο άλλο προοδευτικό μαγαζί τον ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι για να θυμόμαστε ότι ευθύνες σ’ αυτόν το τόπο έχουν κυρίως αριστερό ονοματεπώνυμο .

Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com

Στο κόκκινο ο Ο.Α.Σ.Θ.: Κίνδυνος να μείνει η Θεσσαλονίκη χωρίς συγκοινωνία!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη