21 Σεπ 2012

«Πρέπει να κάνουμε σε λίγους μήνες στην Ελλάδα, αυτό που δεν έγινε για αρκετά χρόνια»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, κ.Horst Reichenbach. Μετά την συνάντηση ο υπουργός υπογράμμισε ότι... «Πρέπει να κάνουμε σε λίγους μήνες στην Ελλάδα, αυτό που δεν έγινε για αρκετά χρόνια. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Θέλουμε να είμαστε το υπουργείο των διαρθρωτικών αλλαγών και δουλεύουμε με στοχοδιαγράμματα και χρονοδιαγράμματα για να πετύχουμε στους στόχους μας.

Στόχος μας βέβαια βασικός, είναι η όποια συμφωνία με τους εταίρους μας να μην έχει μόνο την διάσταση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και τη διάσταση ενός αναπτυξιακού πακέτου για την Ελλάδα. Αυτό ήταν το μήνυμα που στείλαμε σήμερα και στον κ. Ράιχενμπαχ και πιστεύουμε πως όλοι μαζί θα συνεργαστούμε έτσι ώστε να πετύχουμε τους κοινούς στόχους.

Καταλαβαίνουμε ότι και η πλευρά των εταίρων μας, η πλευρά της Ευρώπης, θέλει να πετύχει το πρόγραμμα γιατί θα είναι και δική τους επιτυχία, αλλά ξεκαθάρισα ότι αυτή η επιτυχία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη για εμάς. Όχι κομματικά, εθνικά. Η επιτυχία του προγράμματος θα είναι επιτυχία για την Ελλάδα και για τις οικογένειες μας».

Από την πλευρά του ο κ.H. Reichenbach τόνισε: «Κύριε υπουργέ, σας ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνάντηση. Αυτό είναι το υπουργείο, που είναι η κινητήριος δύναμη για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης στην ελληνική κυβέρνηση.

Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει γίνει πρόοδος και είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο ο υπουργός προσδιόρισε τις προτεραιότητες, οργάνωσε την αναγκαία παρακολούθηση σε όλες αυτές τις προτεραιότητες και τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι και ικανοί να εφαρμόσουν όλες αυτές τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε 100 ημέρες στην εξουσία και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε διαφορετικούς τομείς, είναι πολύ εντυπωσιακή».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη