17 Σεπ 2012

Τσάμης: "Η ΝΔ έχει μολυνθεί από ΠΑΣΟΚογενείς νόσους"

Άρθρο του Δημήτρη Τσάμη* 

Όσοι ανέθεσαν με την ψήφο τους στη Νέα Δημοκρατία τον ηγετικό ρόλο για την αντιμετώπιση της κρίσης παρακολουθούν τις προσπάθειες που καταβάλλονται και προσδοκούν αποτελεσματικότητα και συνέπεια. Σε περίοδο τεραστίων προβλημάτων και ...
πλήρους αναδιάταξης αξιών, η σύγκρουση ανάμεσα στο φαύλο και το υγιές, το ορθολογικό και το παράλογο, το ουσιαστικό και το ανούσιο, τον λαϊκισμό και την ειλικρίνεια, είναι εντονότατη και μακρά.
Η Νέα Δημοκρατία είχε μολυνθεί από τις Πασοκογενείς νόσους. Σήμερα, καταβάλλει πολυμέτωπη προσπάθεια μέσα και έξω από τα κομματικά όρια. Τα άθλια παραδείγματα μεγαλόσχημων στελεχών της αναστατώνουν και προκαλούν. 
Τα σκληρά μέτρα που κυοφορούνται προϋποθέτουν παράδειγμα... Όσοι αντιμετωπίζουν την πολιτική ως «βόλεμα» απογοητεύονται και οργίζονται. Η ιστορική ευθύνη μας επιβάλλει να μην αντιμετωπίζουμε τα επιμέρους αλλά το όλον. Να στηρίξουμε και να επιδιώξουμε αλλαγές και αποφάσεις που διαλύουν προνόμια, αντικοινωνικές συνήθειες και ανατρέπουν κατεστημένα. Αυτή είναι η εντολή αλλά και η επείγουσα αναγκαιότητα. Η αναλογική συμμετοχή στο κόστος, η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, η απόρριψη της τιποτολογίας, η θεμελίωση νέα εποχής, νέας νοοτροπίας, νέας αντίληψης για την πολιτική, την κομματική λειτουργία και την κοινωνία. Ή προσκόλληση στο χθες δεν είναι απλώς γραφική, είναι επικίνδυνη. 

*Προέδρου της ΝΔ Θεσσαλονίκης και αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημοσιεύθηκε στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη