19 Οκτ 2012

"19χρονη σε κώμα, ξύπνησε λίγο πριν πάρουν τα όργανά της οι γιατροί !"

Συγκλονίζει η ιστορία της 19χρονης Carina Melchior, που έμεινε σε κώμα τρείς ημέρες, μετά από τροχαίο ατύχημα. Οι γιατροί του Νοσοκομείου του Arhus συμβούλεψαν τους γονείς της να προβούν σε δωρεά των οργάνων της, αλλά το κορίτσι ξύπνησε ανέλπιστα από το κώμα "την ώρα που ετοιμαζόταν να της αφαιρέσουν τα όργανα", γράφει...
με δόσεις υπερβολής η DailyMail από όπου το ρεπορτάζ, με τη μπόλικη σάλτσα (η dailymail είναι πιό αναξιόπιστη εφημερίδα της Βρετανίας βέβαια, αλλά η είδηση είναι αληθινή. Η αλήθεια είναι ότι έγινε μια θεωρητική συζήτηση για δωρεά οργάνων, αλλά δεν ήταν τόσο δραματικά τα γεγονότα).
H ιστορία της έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο "το κορίτσι που αρνήθηκε να πεθάνει" και δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στις μεταμοσχεύσεις οργάνων, καθώς μεγέθυνε τον αιώνιο φόβο των δωρητών, μήπως σαλτιμπάγκοι γιατροί τους πάρουν τα όργανα πριν πεθάνουν, κάτι που αποτελεί τον κυριότερο ανασταλτικό παράγοντα δωρεάς οργάνων.

δείτε την υπόθεση σε Δανέζικη εφημερίδα

και το άρθρο της Daily Mail:

Το κορίτσι που δεν θα πεθάνει: Απίστευτη ιστορία του 19-year-old που ξύπνησε καθώς οι γιατροί ετοιμάζονται να μαζέψουν τα όργανα της 

  • Carina Melchior ήταν σε κώμα και δεν αναμένεται να ξυπνήσει
  • Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Δανίας είχε αρχίσει την προετοιμασία της για τη δωρεά οργάνων και η οικογένεια συμφώνησε για την υποστήριξη της ζωής για να απενεργοποιηθεί
  • Λιγότερο από 24 ώρες μετά την αναπνευστική συσκευή ήταν απενεργοποιημένη, Carina άνοιξε τα μάτια της
  • Οι γονείς της μηνύουν τώρα το νοσοκομείο για ζημιές
Με SARA MALM

Μια έφηβη κοπέλα σε κώμα μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα καταστροφική γύρο ήρθε ακριβώς όπως οι γιατροί για να δηλώσει τον εγκέφαλο της νεκρό.
Carina Melchior είχε αποσυρθεί υποστήριξης της ζωής με τη συμβουλή του ιατρικού προσωπικού και ετοιμάζεται για τη δωρεά οργάνων.
Όμως, προς μεγάλη έκπληξη του προσωπικού στο Νοσοκομείο του Άαρχους, στη Δανία, το 19-year-old ξαφνικά άνοιξε τα μάτια της και άρχισε να κινείται στα πόδια της.
Μετακινηθείτε προς τα κάτω για το βίντεο
Θαύμα: Οι γιατροί είχαν απενεργοποιήσει τα μηχανήματα υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών όταν Carina Melchior ξύπνησε από το κώμα της
Θαύμα: Οι γιατροί είχαν απενεργοποιήσει τα μηχανήματα υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών όταν Carina Melchior ξύπνησε από το κώμα της
Έχει κάνει τώρα μια καλή ανάρρωση σε ένα κέντρο αποκατάστασης και είναι σε θέση να περπατήσει, να μιλήσει, ακόμη και βόλτα με το άλογο της Mathilde.
Η οικογένειά της είναι μηνύει τώρα το νοσοκομείο για αποζημίωση, υποστηρίζοντας ότι οι γιατροί ήταν απελπισμένοι για να μαζέψουν τα μέρη του σώματος της.

«Οι ληστές με λευκές μπλούζες εγκατέλειψε πολύ γρήγορα γιατί ήθελαν ένα δωρητή οργάνων,« πατέρας της Κιμ δήλωσε στην δανική εφημερίδα Ekstra Bladet.
Δικηγόρος της οικογένειας Nils Fjeldberg είπε ότι η κ. Melchior συνεχίζει ρωτώντας εάν οι γιατροί προσπαθούσαν να την σκοτώσει.
«Φυσικά, αυτό είναι ένα μεγάλο τραύμα, τόσο για την ίδια και τους γονείς της, οι οποίοι πείστηκαν ότι δεν υπήρχε τίποτε άλλο που θα μπορούσε να γίνει και συμφώνησαν να δωρίσουν τα όργανά της», είπε στην εφημερίδα.
Hospitalised: Όταν η εγκεφαλική δραστηριότητα της άρχισε να ξεθωριάζει, οι γιατροί πιστεύουν ότι υπήρχε πολύ μικρή πιθανότητα επιβίωσης της, αν και έκανε ότι θα είναι σε επίμονη φυτική κατάσταση
Hospitalised: Όταν η εγκεφαλική δραστηριότητα της άρχισε να ξεθωριάζει, οι γιατροί πίστευαν υπήρχε πολύ μικρή πιθανότητα επιβίωσης, και αν ποτέ ήταν να ανακτήσει, που θα είναι σε επίμονη φυτική κατάσταση
Κ. Melchior, τώρα 20, συνετρίβη το αυτοκίνητό της τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.
Ήταν στο νοσοκομείο για τρεις ημέρες πριν από γιατρούς συνειδητοποιήσει την εγκεφαλική δραστηριότητα της ήταν ξεθώριασμα και διαβούλευση με την οικογένειά της για τη διακοπή της θεραπείας.
Ήταν σε αυτό το σημείο συμφώνησαν να δωρίσουν τα όργανά της.
Σε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της που ονομάζεται «Το κορίτσι που δεν θα πεθάνει», Carina λέει ότι είναι πεπεισμένος ότι θα ανακάμψει και ότι ελπίζει να κινηθούν προς την ίδια διαμέρισμά της στο μέλλον.
«Και εγώ θα εργάζεται ως γραφίστας και να είναι σε θέση να οδηγούν Mathilde σωστά», είπε.
Δεν ελπίδα: Carina ήταν σε κώμα μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και όταν οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι δεν θα ξυπνήσει αποφασίστηκε υποστήριξης της ζωής της να απενεργοποιηθεί
Δεν ελπίδα: Μετά την ομιλία με τους γονείς της, αποφασίστηκε ότι η συσκευή που κράτησε την αναπνοή της ήταν να απενεργοποιηθεί και τη δωρεά οργάνων παρασκευάστηκε
Ξύπνα: Η οικογένεια είχε πει ήδη αντίο όταν το νοσοκομείο τηλεφώνησε και είπε Carina είχε ανοίξει τα μάτια της
Ξύπνα: Η οικογένεια είχε πει ήδη αντίο όταν το νοσοκομείο τηλεφώνησε και είπε Carina είχε ανοίξει τα μάτια της
Η υπόθεση έχει προκαλέσει μια δημόσια συζήτηση στη Δανία για δωρεές και στο τέλος του κύκλου ζωής τους θεραπείες, με εγγεγραμμένους δωρητές αποσύρει τη συγκατάθεσή το φόβο των γιατρών που ενεργεί πολύ γρήγορα.
Η κυβέρνηση της Δανίας καταρτίζει νέες κατευθυντήριες γραμμές για την πρόληψη γιατρούς να κάνουν προετοιμασίες για την αφαίρεση των οργάνων μέχρι ο ασθενής έχει χαρακτηριστεί επισήμως ως κλινικά νεκρός.
Ωστόσο, οι ειδικοί γιατροί λένε ότι οι προετοιμασίες πριν από έναν ασθενή έχει κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρός είναι ζωτικής σημασίας για να εξασφαλιστεί ότι οι σωστές αντιστοιχίες μεταξύ δοτών και δεκτών.
Carina πριν από το ατύχημα το 2011
Πριν: Μια φωτογραφία που δείχνει Carina πριν από το ατύχημα
Πριν: Φωτογραφίες από Carina 19 ετών, πριν από το φρικτό αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Οκτώβριο του 2011
Ατύχημα: Carina οδηγούσε το αυτοκίνητό της τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν είχε ένα ατύχημα και άλλαξαν το αυτοκίνητό της
Ατύχημα: Carina οδηγούσε το αυτοκίνητό της τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν ήρθε από το δρόμο και άλλαξαν το αυτοκίνητό της
Μια δανική γιατρό ο οποίος μίλησε για MailOnline είπε ότι ήταν μια ατυχής περίπτωση της προβληματικής επικοινωνίας μεταξύ της οικογένειας Carina και τους γιατρούς στο Aarhus.
«Η ιστορία λέει πολλά για τη σημασία της επικοινωνίας σε μια σχέση γιατρού-ασθενή», είπε ο γιατρός. «Αν οι γιατροί είχαν εκφραστεί διαφορετικά, οι γονείς δεν θα αισθανόταν τόσο κακοποιείται».
«Από ιατρική άποψη, δεν έχουν γίνει λάθη. Το κορίτσι δεν είχε κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρός, ότι δεν συνέβη ποτέ.
«Στην πραγματικότητα, οι γιατροί έσωσαν τη ζωή της με τη θεραπεία που της έδωσε. 
«Και δεν επρόκειτο να« λάβουν »τα όργανά της, ήταν απλώς μια συζήτηση για τη δωρεά οργάνων, αν θα γινόταν εγκεφαλικά νεκρός».
Οι γιατροί στο νοσοκομείο Aarhus έχει ζητήσει συγγνώμη για τις αποτυχίες στην επικοινωνία κατά τη διάρκεια της θεραπείας Carina και είπαν ότι έκαναν λάθος.

VIDEO: Η Άννα είναι τώρα κατ 'οίκον μαγείρεμα δείπνο με την οικογένειά της ... 


δ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη