26 Οκτ 2012

Ιδού η λίστα Λαγκάρντ, όλα τα ονόματα

δείτε τα 2.059 ονόματα που είχαν καταθέσεις στην Ελβετία, της "λίστας Λαγκάρντ":

Θα βαρεθούμε να ακούμε διαψεύσεις τις επόμενες ημέρες, από όλους τους επώνυμους που βρίσκονται στη λίστα.
Τη λίστα για την οποία μας ζάλισαν τόσο καιρό δημοσίευσε το περιοδικό του Βαξεβάνη Hotdog (αγοράστε το αύριο), τη σκανάρισαν στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και ιδού τα ονόματα:



ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΓΡΑΦΕΙ:
Στη λίστα που ήρθε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται μεν τα ονόματα των καταθετών, όχι όμως και τα ποσά ενός εκάστου λογαριασμού, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις αναγράφονται οι ιδιότητες των δικαιούχων. Εκείνο που δεν είναι σαφές, είναι κατά πόσον το περιεχόμενο τη λίστας προέρχεται από το αυθεντικό cd που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται στη λίστα, η οποία αφορά στις καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στη συγκεκριμένη ελβετική τράπεζα, δεν μπορούν να θεωρηθούν σε καμία περίπτωση αυτομάτως ύποπτοι φοροδιαφυγής, αφού οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι πασίγνωστοι επιχειρηματίες της χώρας οι οποίοι θα μπορούσαν νομίμως να κατέχουν χρήματα στο εξωτερικό.

Άλλωστε πολλοί εξ΄ αυτών των λογαριασμών εμπεριέχουν πολύ μικρά ποσά (ακόμα και φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό) ανάξια φορολογικής αναζήτησης. Επιπροσθέτως, πηγές αμφισβητούν τη γνησιότητα του συνόλου της λίστας. Για παράδειγμα, ο δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Λάμψιας, δήλωσε στο protothema.gr, ότι ουδέποτε είχε λογαριασμό σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, πλην της Ελλάδας, ενώ ο «λογαριασμός» που φέρεται να έχει στην περιβόητη λίστα ούτως ή άλλως αναφέρεται ως μηδενικός.




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη