28 Νοε 2012

Δήλωση βόμβα του Προέδρου του Εφετείου: η υπεξαίρεση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21 εκ. ευρώ!

- Συμβαίνει τώρα: αποκαλύψεις στη Δίκη της υπεξαίρεσης!
- Τι είπε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου εξετάζοντας τον Χ. Καπόν.
- Δικαίωση για την πλευρά Παπαγεωργόπουλου!
- Αποχαιρετήστε τα πρωτοσέλιδα "υπεξαίρεση- μαμούθ 51,4 εκ. ευρώ"!
- Δεν θα τα ξαναδείτε...

Τα όσα έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί περί του ύψους της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης ότι δηλαδή φτάνει στα 51,4 εκ. ευρώ είναι απλούστατα... ψέματα! Αυτό προκύπτει από τα όσα ο ίδιος ο Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου...
Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Αποστολάκης είπε πριν από λίγο (10.40 π.μ.) κατά την ακροαματική διαδικασία!
Όπως δήλωσε επί λέξει: "Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει από αυτό το δικαστήριο να καταλήξει ότι η υπεξαίρεση αφορά περισσότερα από 21,3 εκ. ευρώ"!
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε εξετάζοντας τον κ. Χασδάι Καπόν, όταν του ζήτησε να τοποθετηθεί στο εάν είναι δυνατό ο Σαξώνης να έχει κλέψει περισσότερα χρήματα από όσ μετρητά έχει αναλάβει όσα χρόνια υπηρετούσε στο Ταμείο.
Η δήλωση αυτή βάζει την όλη υπόθεση της υπεξαίρεσης αλλά και την πορεία της Δίκης σε μία διαφορετική πορεία. Κατ' αρχάς δικαιώνει την πλευρά Παπαγεωργόπουλου, που εδώ και χρόνια φωνάζει ότι το θηριώδες ποσό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Επίσης, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά τόσο για τη σκοπιμότητα που εξυπηρετούσε η υπερπροβολή ενός τέτοιου μεγάλου ποσού από χιλιάδες δημοσιεύματα, ρεπορτάζ, δημοσιογραφικά αφιερώματα κλπ... Όσο και για την αξιοπιστία της επιθεωρήτριας κ. Τσεμπερά που μεχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της πολυήμερης κατάθεσης της επέμενε φορτικά ότι η υπεξαίρεση φτάνει τα 51,4 εκ. ευρώ. (κλήθηκε για να επανεξεταστεί). Το ποσό αυτό επαναλαμβάνεται σε όλες τις επόμενες διαδικασίες της Δικαιοσύνης (προανάκριση, ανάκριση, αποφάσεις για προφυλάκιση Λεμούσια, παραπεμπτικά βουλεύματα κλπ), αφού απορρίφθηκαν όλα τα αιτήματα για λογιστική πραγματογνωμοσύνη. Παραπλανήθηκε δηλαδή και η Δικαιοσύνη!
Όπως έχουμε γράψει δεκάδες φορές σε αυτό το blog, η διόγκωση του ποσού έγινε με προφανείς επικοινωνιακούς στόχους. Όσοι την επεδίωξαν θέλησαν (και εν πολλοίς κατάφεραν) να περάσουν στην κοινή γνώμη το μήνυμα ότι τα λεφτά ήταν πολλά, συνεπώς έφταναν για να φάνε όλοι! Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί ότι από ένα ταμείο κλέβονται 51,4 εκ. ευρώ και τα έτρωγε όλα ένας μόνος του! Αυτή η μεθόδευση δημοιύργησε συγκεκριμένη περιρέουσα ατμόσφαιρα που έπληξε την άποψη που έχει ο κόσμος για την εντιμότητα και την ακεραιότητα των κατηγορουμένων.
Όχι ότι τα 21 εκ. ευρώ είναι λίγα και η υπεξαίρεση τους δικαιολογείται! Απλώς άλλες σκέψεις δημιουργούνται με τα 51 και άλλες με τα 21! 
Ας ελπίσουμε ότι θα τιμωρηθούν όσοι δημιούργησαν αυτή τη φούσκα και συνετέλεσαν ώστε να παραπλανηθεί μία σειρά από ανθρώπους, δημοσιογράφους, κανάλια, εφημερίδες και σοβαρότατοι φορείς, όπως η Δικαιοσύνη!

ΧΕΝ    

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη