4 Νοε 2012

Τσίπρας: "Ειρηνικός ξεσηκωμός και εκλογές"

Σε «διαρκή ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα» ζητώντας «να επιβάλει με τη δράση του την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» κάλεσε τους πολίτες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του πολιτικού σχηματισμού τόνισε πως..
«σε αυτή την κρίσιμη καμπή για το τόπο και για το λαό, μόνο μια λύση υπάρχει και είναι πολιτική λύση: εκλογές για να μιλήσει ο λαός, για να σταματήσουμε τη καταστροφή της οικονομίας και της δημοκρατίας στον τόπο μας.

Κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας καταφέρθηκε με δριμύτητα κατά της κυβέρνησης. «Δεν μας κυβερνούν ευρωπαϊστές, αλλά μερκελιστές» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας μάλιστα πως «ο κ. Σαμαράς έχει μετατραπεί σε άφωνο προεκλογικό χειροκροτητή της Μέρκελ».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η εφαρμογή των μέτρων ύψους 19 δισ. για την επόμενη τετραετία ισοδυναμεί με θάνατο, ενώ αναφερόμενος στη δόση των 31,5 δισ. είπε πως θα δοθεί για να σωθεί η Ευρωζώνη, όχι η Ελλάδα. «Ούτε ένα ευρώ από τη δόση δε θα πάει για μισθούς και συντάξεις» τόνισε και κατηγορώντας την κυβέρνηση πως εκβιάζει τον ελληνικό λαό, σημείωσε πως οι μισθοί και οι συντάξεις κινδυνεύουν μονο από το μνημόνιο «και την τρικομματική κοινοπραξία». «Με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα η κυβέρνηση Σαμαρά υπογράφει τη χρεοκοπία του ελληνικού λαού» πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως «είναι ώρα η κυβέρνηση αυτή να φύγει».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, τους ζήτησε να καταψηφίσουν «τα μέτρα καταστροφής και τον προϋπολογισμό».

Απάντηση του εκπροσώπου της κυβέρνησης Σ.Κεδίκογλου

«Ας πείσει πρώτα ο κ. Τσίπρας τις συνιστώσες του ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει και μετά να ζητήσει εκλογές» σχολίασε ο κ. Κεδίκογλου.

Ανταπάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Εφ΄ όσον οι εταίροι της κυβέρνησης είναι τόσο βέβαιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν πείθει ότι μπορεί να κυβερνήσει, ας προκηρύξουν άμεσα εκλογές για να το επιβεβαιώσουν. Κι ως έτοιμοι από καιρό να αποχαιρετήσουν την Αλεξάνδρεια που χάνουν».

απάντησε το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,

KKE: Μια απ΄τα ίδια ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές, για να συνεχίσει την πολιτική της υπέρ των μονοπωλίων και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές προτού προλάβει το κίνημα να οργανωθεί και ξεσκεπαστεί ο πραγματικός χαρακτήρας της δικής του πολιτικής, που είναι πολιτική διαχείρισης της κρίσης σε βάρος του λαού» αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας την ομιλία του Α. Τσίπρα, στη διάρκεια της οποίας ζήτησε τη διενέργεια εκλογών.

«Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε ξεσηκωμό στην κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής της πολιτικής που υπηρετεί τα μονοπώλια, για διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού. Οι αγώνες του λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένοι» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη