3 Δεκ 2012

Παράτησαν την προτομή του Ηλιάκη οι κλέφτες

Οι δράστες φοβήθηκαν από τη μεγάλη δημοσιότητα και εγκατέλειψαν την προτομή. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μειωθούν οι προσπάθειες να εντοπιστούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλά Κρητικά. Μέσα σε ένα ρακάδικο στα Ζωνιανά. Εκεί να δικαστούν με τον παραδοσιακό Κρητικό τρόπο.

Στην περιοχή Αποκορώνου Χανίων βρέθηκε σήμερα η ορειχάλκινη προτομή του ηρωικού σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, η οποία είχε κλαπεί από αγνωστους δράστες.

Μετά και την αυστηρή παραγγελία του υπουργείου Άμυνας, η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ήταν άμεση και στο πλαίσιο των ερευνών, η προτομή εντοπίστηκε δίπλα σε κάδους απορριμμάτων στην περιοχή Καλύβες.

Προφανώς, οι δράστες της κλοπής, που ενδεχομένως να σκόπευαν να εκμεταλλευθούν το μέταλλο της προτομής, την εγκατέλειψαν για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους.

Η προτομή έχει υπστεί κάποιες φθορές οι οποίες θα αποκατασταθούν.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να εντοπίσουν τους δράστες, ενώ πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέρουν ότι η προτομή θα τοποθετηθεί και πάλι σύντομα στη θέση της, στην οδό Ακρωτηρίου στα Χανιά, όπου βρισκόταν μέχρι τώρα.

Ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης έχασε τη ζωή του τον Μάιο του 2006, κατά τη διάρκεια αναγνώρισης και εικονικής αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου, και η προτομή του τοποθετήθηκε στην πόλη των Χανίων τον Μάιο του 2007.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη