11 Δεκ 2012

Μανώλης για Καμμένο: "Πρώτη φορά είδα πρόεδρο να γίνεται λαγός"

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές κόντρες στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, ο οποίος δείχνει πλέον να έχει χάσει τον έλεγχο, με κάποια από τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων να...
εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη στρατηγικά που ακολουθεί. Από τους 20 βουλευτές του κόμματος. οι 16 συνυπέγραψαν ανακοίνωση με την οποία, εμμέσως, στηρίζουν τον κ. Καμμένο, ο οποίος εξήγγειλε τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος για τον προσεχή Απρίλιο.

Το στέλεχος των ΑΝΕΛ Γιάννης Μανώλης ρίχνει λάδι στη φωτιά και μιλώντας στο Σκάι κατήγγειλε ότι ο κ. Καμμένος έδωσε το non paper στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και αποδοκίμασε τη στρατηγική του.

Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη, το non paper (προέβλεπε συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας και υπουργό Άμυνας τον κ. Καμμένο) το είχε δώσει όντως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. «Έχω αποδείξεις ότι το έδωσε» είπε και χαρακτήρισε γκάφα την όλη υπόθεση, ενώ κατηγόρησε τον Π. Καμμένο ότι προσπάθησε να βγάλει ψεύτη τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Έκανε το πρώτο λάθος που το δώσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε.

Όπως αποκάλυψε, μετά την ιστορία με το non paper ήθελε να μην είναι υποψήφιος και στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου, αλλά τον μετέπεισε ο Χρήστος Ζωής. Εξαιτίας του non paper και του σάλου που προκλήθηκε, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πήραν μικρότερο ποσοστό στις εκλογές του Ιουνίου, εκτίμησε ο κ. Μανώλης.

«Πρώτη φορά είδε πρόεδρο να γίνεται λαγός», είπε επίσης, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν τη Δευτέρα, όταν ο Πάνος Καμμένος συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και τη διοικούσα επιτροπή, έκανε μια δήλωση και στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να υπάρξει συνεδρίαση. «Συγκαλεί τα όργανα και φεύγει, πρώτη φορά είδα έναν πρόεδρο να γίνεται λαγός. Δε θέλει κόμμα, ούτε συνέδριο ούτε τίποτα. Δε λειτουργεί τίποτε στο κόμμα».

Αναφερόμενος γενικά στην πολιτική στρατηγική που ακολουθούσε ο κ .Καμμένος δήλωσε ότι - όπως ο ίδιος τους είχε εκμυστηρευτεί - επιθυμούσε να κρατήσει για αρχή τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» ως ένα «μικρό» κόμμα, ενώ συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο αρχηγός με το που ιδρύθηκε το κόμμα πήγε δύο μήνες διακοπές...

«Όταν είπε να παραιτηθούν 60 βουλευτές (των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ) του είπαμε ότι αυτό που λες, δε γίνεται. (...) Μιλάει συνεχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σα να λέει στον κόσμο «πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ». Μας χωρίζει χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ (...) Ενώ έλεγε ότι κανείς δε μας βγάζει από το ευρώ, ξαφνικά τον ακούσαμε να μιλάει για το δολάριο»

«Ο Καμμένος αλλάζει μέσα σε δέκα λεπτά θέση», συνέχισε, δηλώνοντας ότι ο ίδιος παραμένει αντιμνημονιακός. «’Ο,τι και να γίνει εγώ θέσεις δεν αλλάζω και ούτε πρόκειται να αλλάξω. Βιώνω ό,τι βιώνει κάθε Έλληνας. Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει μόνο η θέση «έξω από το μνημόνιο». Με ενδιαφέρει να έχω και μία ταυτότητα». «Τι να κάνω με ένα κόμμα που δεν έχει πολιτική ταυτότητα και δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις…;» κατέληξε.

Η κατάσταση είναι οριακή, και εκτός από τον κ. Μανώλη και κ. Μαρκόπουλο, ενοχλημένος από τη λειτουργία του κόμματος και τον τρόπο που κινούνται οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» εμφανίζεται και ο εκπρόσωπος τύπου κ. Χρ. Ζώης.
sofokleousin
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη