11 Δεκ 2012

Η βραβευμένη Ευρωπαϊκή Ένωση! Ένωση;

του Σωτήριου Καλαμίτση

Ο Herman Van Rompuy είναι, υποτίθεται, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι τόσο Πρόεδρος όσο οι Πρόεδροι ελληνικών ανωνύμων εταιρειών που..
συλλαμβάνονται τελευταίως για χρέη πολλών εκατομμυρίων των ανωνύμων εταιρειών «τους» προς το Δημόσιο, για να αποδειχθεί ότι ήταν διορισμένοι στις θέσεις αυτές τύποις και μόνον. Ίσως και να αγνοούσαν ότι ήσαν Πρόεδροι, σε κάθε περίπτωση, όμως, ουδόλως εγνώριζαν ότι είχαν δημιουργήσει τόσα χρέη στο όνομα των εταιρειών που «διηύθυναν». Κάτι σαν τους αγορανομικούς υπεύθυνους των υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστημάτων, οι οποίοι κατέχουν τη σχετική θέση για να «εισπράττουν» τις ποινές των υγειονομικών παραβάσεων. Πώς είναι δυνατόν π.χ. να είναι αγορανομικός υπεύθυνος μεγάλης βιομηχανίας τροφίμων ο Διευθύνων Σύμβουλος και το βαρύγδουπο όνομά του να φιγουράρει επί καθημερινής βάσεως στα εκθέματα του Μονομελούς Αγορανομικού;

Ο Βρεταννός φιλελεύθερος ευρωβουλευτής Nigel Farage απεκάλεσε τον Herman Van Rompuy κατάμουτρα «πατσαβούρα» εντός της αιθούσης του Ευρωκοινοβουλίου. Ο υβρισθείς απλώς υπομειδίασε αμήχανα. Έτσι απαιτεί ο πολιτισμός. Σου λέει ο άλλος «τί λες ρε μαλάκα» και συ του απαντάς «ε όχι και ρε!». Στον υβριστή επεβλήθη πρόστιμο € 3.000 για την απρέπειά του, αλλά ο Farage δεν έπαυσε να κάνει πλάκα με τον Rompuy και να του υπενθυμίζει συχνά-πυκνά ότι ουδείς τον έχει εκλέξει, εξ ου και ουδεμίας λαϊκής νομιμοποίησης τυγχάνει. Θα είχατε παρατηρήσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός ΓΑΠ πρόφερε το όνομά του «Ρομπέι». Προφανώς, επειδή δημιουργούνται οι αναπόδραστοι συνειρμοί στο μυαλό των πονηρών Ελλήνων, όταν προφέρει κανείς το όνομα σωστά, ήτοι «Ρομπάι».

Από την άλλη μεριά η Βρεταννή Baroness Catherine Ashton έχει διορισθεί High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy, κάτι σαν Υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ. Και αυτή χαίρει της ίδιας λαϊκής νομιμοποίησης. Περιέρχεται τις πρωτεύουσες του κόσμου δίκην εμπορικού αντιπροσώπου διαφημίζοντας την πραμάτεια τής ΕΕ περιτυλιγμένη σε δημοκρατικό περιτύλιγμα. Σε κράτη με πλούσιο υπέδαφος που δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις των ισχυρών έχοντας την εντύπωση πως η αποικιοκρατία αποτελεί παρελθόν για τον πολιτισμένο κόσμο, η βαρώνη παραδίδει τα μηνύματα της Μέρκελ και αναμένει την υλοποίησή τους. Αν δεν δει αποτελέσματα, τίθεται σε εφαρμογή το σενάριο που ταιριάζει από τα πολλά που διαθέτει το μαγαζί. Έτσι, ο φίλος σοσιαλιστής Καντάφι βαφτίσθηκε στυγνός δικτάτωρ, αποδομήθηκε και σοδομήθηκε. Ο επίσης φίλος σοσιαλιστής Μουμπάρακ καθαιρέθηκε, οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου με φορείο και κατέληξε, πάντοτε με φορείο, στη φυλακή. Ο άλλος φίλος σοσιαλιστής Αλί της Τυνησίας την κοπάνησε εγκαίρως, αφού βρήκε φίλους να τον φιλοξενήσουν. Ο άλλος φίλος σοσιαλιστής Ασσάντ έχει μπει στο στόχαστρο των «δημοκρατών», αλλά αντέχει. Ο αλήστου μνήμης φίλος Σαντάμ Χουσεΐν ήταν και αυτός σοσιαλιστής τού κόμματος Μπάαθ.

Έτσι εξηγείται η απονομή τού Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η συνεπακόλουθη απαξίωση του βραβείου!

Λέτε να έχουμε μπει στο στόχαστρο της Ένωσής «μας», επειδή το παίζαμε σοσιαλιστές και εξακολουθούμε να το παίζουμε; Αλλά γιατί; Ο μέγας Σημίτης είχεν εκβληθεί του ΠΑΣΟΚ ως εμπνευστής και διαπρύσιος κήρυξ του συνθήματος «ΝΑΙ στην Ευρώπη των λαών, ΟΧΙ στην Ευρώπη των μονοπωλίων;», αλλά είναι ο εκλεκτός των Γερμανών μαζί με όλο τον εσμό της παρέας του. Ναι, ο Σημίτης, αυτό το γομάρι που εισέπραξε αποζημίωση ως θύμα τρομοκρατικής ενέργειας εν μέσω απέραντης λαϊκής φτώχειας. Αυτός ο αλήτης, τον οποίο παρουσιάζουν ως «εθνικό κεφάλαιο» οι μαλάκες.

Σωτήριος Καλαμίτσης

Υ.Γ. Το να διορίζεις ανθρώπους ως ο Ρομπάι και η Άστον επί κεφαλής μίας οικονομικής προς το παρόν ένωσης είναι ακριβώς όπως είναι να διορίζεις τον Στουρνάρα Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη