14 Ιαν 2013

Μάγκεψε κι’ ο Στουρνάρας

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Ο μειλίχιος κ. Στουρνάρας, ο ήπιων τόνων Υπουργός επί των Οικονομικών, ο εκ των παρασκηνίων πάντοτε δρων σημιτάνθρωπος που βγήκε στο προσκήνιο με την αναπάντεχη υπουργοποίησή του, εκτελούσε ανέκαθεν πιστά τις εντολές των πατρώνων, ημεδαπών τε και...
αλλοδαπών, εξ ου και δεν δυσκολεύεται στο έργο που του έχει αναθέσει ο πατριώτης κ. Σαμαράς, ο και «Στατέσσερα» πλέον επονομαζόμενος.
Μιμούμενος τα στελέχη του κόμματος που υπηρετούσε τόσα χρόνια, τα οποία προωτοχρησιμοποίησαν εντός της Βουλής την έκφραση αυτή [πρώτος: Ν. Τσώνης, βουλευτής Φθιώτιδος, δεύτερος: Βενιζέλος], απεκάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «τζάμπα μάγκες». Ενώ αυτός είναι μάγκας με τα ούλα του. Πολύ θα ήθελα να τον δω κατά Πειραιά μεριά να πετάξει μια τέτοια κοτσάνα, να δω πώς θα επιστρέψει εις Αθήνας.
Το καλλίτερο, όμως, το είπε στη συνέχεια: «Ο κ. Τσίπρας πάει στη Γερμανία την 14.01.2013 για να δώσει τα διαπιστευτήριά του στον Σόιμπλε». Δηλαδή, αναγνωρίζει ο κ. Στουρνάρας ότι όποιος καταλαμβάνει την εξουσία στην Ελλάδα λαμβάνει το χρίσμα από μία ξένη δύναμη, εν προκειμένω τη Γερμανία που έχει σήμερα το πάνω χέρι. Και δεν τον μάζεψε κανείς. Ο καθένας, λοιπόν, λέει ό,τι θέλει όπου θέλει. Πολύ απλά τα πράγματα. Εγώ τώρα δεν μπορώ να πω ότι ο κ. Στουρνάρας είναι «τζάμπα μαλάκας», διότι τον τίτλο τον κατέκτησε επαξίως. Είναι σκέτος μαλάκας. Ή επί το κοσμιότερον θα θυμηθώ την παροιμία «σηκώθηκαν τα κολοκυθάκια να πηδήξουν τους μανάβηδες». Όσο για τη δήλωσή του ότι το πρόγραμμά του ευνοεί τις επόμενες γενιές, ας μας περιγράψει πώς θα ζουν οι Έλληνες το 2060, αφού δουλεύει για εκείνους. Μάλλον δεν θα μπορέσει, αφού οι προβλέψεις του ως Γενικού Διευθυντού του ΙΟΒΕ δεν επαληθεύθηκαν ούτε σε ένα χιλιοστό. Απλώς λέει μπαρούφες.
Ασφαλώς και δεν υπονοώ ότι ο κ. Στουρνάρας ανοίγει το στόμα του και βγάζει βατράχια, επειδή δεν είναι εκλεγμένος, αφού οι εκλεγμένοι τον συναγωνίζονται σε ηλιθιότητες. Απλώς θέλω να πω ότι πήρε κι’ αυτός πολύ αέρα, ξεψάρωσε απότομα και πολύ φοβούμαι ότι θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα μαζί του.
κ. Στουρνάρα μου, να προσέχεις, διότι η έξοδος εκ των σαλονίων και η είσοδος εις την αρένα του πεζοδρομίου απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία, την οποία δεν έχεις κάνει. Δεν βλέπεις τί γίνεται γύρω σου με το στικάκι; Μιλάμε για πολύ άγρια πράγματα. Να παρακαλάς να υπάρχουν δεξιοί σαν αυτούς που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, αλλά έλεγαν ότι ψηφίζουν Σημίτη, διότι διαφορετικά δεν σε βλέπω καλά. Τους αριστερούς μην τους φοβάσαι, αλλά είναι ντροπής πράγματα να τους αποκαλείς «τζάμπα μάγκες». Δεν μπορώ να δεχθώ ότι τέτοιος είναι π.χ. και ο βουλευτής Διαμαντόπουλος, ο δηλώνων αναρχικός, αλλά αρνούμενος να ψελλίσει ότι ο μισθός του ως βουλευτή είναι υψηλός, για να μην του καταλογίσουν τα συντρόφια ότι συντάχθηκε με την άποψη της Χρυσής Αυγής. Θα μπορούσες να πεις «έξω απ’ το χορό τραγουδάω όσο τραγούδια θέλω», αλλά όχι και «τζάμπα μάγκες» κ. υπουργέ μου.
Πάντως, αν αληθεύει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδος “Die Welt” ότι ο Σόιμπλε θα δεχθεί σήμερα τον Τσίπρα αποδεχόμενος σχετικό αίτημα του τελευταίου, αφού προηγουμένως ο κ. Σόιμπλε είχε λάβει το ΟΚ του Στουρνάρα, τότε κάτι ξέρει ο Στουρνάρας που είπε ότι ο «Τσίπρας πάει να δώσει τα διαπιστευτήριά του στον κ. Σόιμπλε». Και είναι πλέον προφανές ότι ο Αντώνης Στατέσσερα είχε λάβει προηγουμένως το ΟΚ του Σόιμπλε για να διορίσει τον Στουρνάρα υπουργό Οικονομικών. Μήπως, λοιπόν, η ασθένεια του Ράπανου που δεν του επέτρεψε να αναλάβει υπουργός Οικονομικών ήταν διπλωματική; Μπερδεμένα πράγματα ρε παιδάκι μου.
Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη