25 Ιαν 2013

Όχι άλλες εξαγγελίες ρε παπατζήδες ανύπαρκτοι!

Έχει πεισθεί πλέον και ο τελευταίος Θεσσαλονικιός, ότι όλες οι εξαγγελίες και δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Κατάλαβε ο κόσμος, ότι πολιτικοί είναι κάτι άχρηστοι γενικώς τύποι-μαριονέτες, που...
τα καταφέρνουν καλά μόνο στα λόγια ΚΑΙ μόνο όταν κατηγορούν άλλους, αλλά να σκοράρουν δεν μπορούν, ακόμη κι αν δέσεις τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο δοκάρι! Δεν μπορούν οι άνθρωποι, επειδή δεν μπορούν. Δεν είναι θέμα ιδεολογικό, κομματικό, προσωπικό, βούλησης ή διάθεσης. Είναι απλό: δεν μπορούν. Όπως δεν μπορεί ένας ταβερνιάρης ύψους 1,65 και 90 κιλών, να καρφώσει, στο μπάσκετ. Δεν μπορεί, είναι τόσο απλό, δεν χρειάζεται ανάλυση και φιλοσοφία, ούτε αναζήτηση των αιτίων. Απλά δεν μπορεί. Τελεία και παύλα.

  • Κάποτε είχαν μπεί δεκάδες κάμερες για να ελέγχουν τα ΙΧ που μπαίνουν σε λεωφορειολωρίδες. Σε τρείς μήνες ...έμειναν όλες από φίλμ κι από τότε σαπίζουν στους δρόμους
  • Κάποτε μπήκαν στην Τσιμισκή γερανοί για να μαζέψουν τα παρανόμως παρκαρισμένα. Τρείς μέρες κράτησε το έργο, μετά δεν είχαν να βάλουν πετρέλαιο στους γερανούς, ούτε χώρο στο Καλοχώρι για τα μαζεμένα ΙΧ

Έτσι λοιπόν, ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί. Απλά δεν μπορεί. Δεν μπορεί να κάνει τίποτε, δεν μπορεί να αλλάξει το παραμικρό. Είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει, το ίδιο είναι.
Δεν μπορεί να βελτιώσει ούτε κατά 0,00001% το κυκλοφοριακό. Δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα  σταθμευσης, δεν μπορεί να μειώσει την ενόχληση από πορείες, δεν μπορεί να μαζέψει τα σεντόνια του παραεμπορίου. Όλα προχωρούν μόνα τους, αυτόματα, χωρίς πουθενά να μπορεί να παρέμβει ο δήμος. Οπότε, ας πηγαίνουν στα γραφεία τους οι άνθρωποι, ας πίνουν το καφεδάκι τους, ας λένε και καμιά αμπελοφιλοσοφία, ας παίρνουν το μισθουλάκο τους, αλλά μη μας τα ζαλίζουν κάθε τόσο με εξαγγελίες!
Έλεος!
Τι "μηδενική ανοχή" δεν μαςείιπανε, τι "δαγκάνες", τι "γερανούς", τι "αυστηρότητα της δημοτικής αστυνομίας", τι "αφαίρεση πινακίδων", ...., όλα είναι τρίχες!
Τρίχες κατσαρές. Ανύπαρκτος τελείως είναι ο δήμος, δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε στην πόλη, δεν άλλαξε τίποτε, ούτε θα αλλάξει. Ό,τι γίνεται, καλό ή κακό, ή το αποφασίζει αυτόματα το πλήθος. Αμα θέλει ο άλλος να παρκάρει στη λεωφορειολωρίδα, θα παρκάρει. Άμα θέλει να διπλοπαρκάρει θα διπλοπαρκάρει. Άμα θέλει να αφήσει το αμάξι του στη μέση της Τσιμισκή ακριβώς, θα το αφήσει. Και δεν θα βρεθεί κανείς "αρμόδιος" να τον ενοχλήσει. Δεν υπάρχουν "αρμόδιοι". Τη λύση θα τη δώσουν οι πολίτες, με κορναρίσματα, μπινελίκια ή σφαλιάρες, μεταξύ τους.
Άμα περίμεναν από τους φλύαρους παπατζήδες.....







 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη