30 Ιαν 2013

Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για πρώην νομάρχη Κιλκίς και πρόεδρο ΚΤΕΛ

Για την κατηγορία της έκδοσης «ψευδούς βεβαίωσης» καταδικάστηκε ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών από το τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση με τα «πάσο» των ΑμεΑ .Ετσι, μένει σε εκκρεμότητα η αργία του δημάρχου Κιλκίς, που ..
θα κριθεί στο πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο ο κ. Μπαλάσκας προσδοκά την αθώωσή του.
Η απόφαση εκδόθηκε το πρωί της Τετάρτης ύστερα από την μαραθώνια εξάωρη ακροαματική διαδικασία της περασμένης Δευτέρας.
Το δικαστήριο αναγνώρισε την ποινή ως μετατρέψιμη και εφέσιμη και ήδη κατατέθηκε έφεση, που θα εκδικαστεί τελεσίδικα πλέον σε δεύτερο βαθμό από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα ο κ. Μπαλάσκας ζήτησε να επισπευσθεί η εκδίκασή της.
Η καταδίκη για το αδίκημα της «ψευδούς βεβαίωσης» ουσιαστικά σήμανε την απαλλαγή του κ. Μπαλάσκα από την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία «περί καταχραστών του δημόσιου χρήματος», που επιφέρει άλλωστε ποινή κάθειρξης. Ωστόσο και με την εφέσιμη ποινή των πέντε ετών ο κ. Μπαλάσκας παραμένει σε αργία .
Το δικαστήριο δέχτηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου στον κ. Μπαλάσκα, ενώ επιδίκασε και μικρό χρηματικό ποσό ως ικανοποίηση του δημοσίου. Πάντως θα του επιστραφεί η εγγύηση των 50.000 ευρώ που κατέβαλλε με την παραπομπή του σε δίκη.
Ανάλογη μεταχείριση επιφύλαξε το δικαστήριο και στον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Κιλκίς Χαράλαμπο Μωυσίδη. Τον καταδίκασε για την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας και χρήσης της ψευδούς βεβαίωσης» σε φυλάκιση εφτά ετών, επίσης εφέσιμη, αλλά ουσιαστικά τον απάλλαξε από την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της απάτης.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη