6 Φεβ 2013

Το τέλος της γυναικείας «χειραφέτησης»;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Παρακολουθούμε ναρκωμένοι την εξαθλίωσή μας με τη φρούδα ελπίδα ότι θα μας σώσει ο από μηχανής Θεός. Και φορτώνουμε τη δυστυχία μας στον ΓΑΠ, ενώ δεν φταίει αυτός. Έχω γίνει κουραστικός γράφοντας ότι κύριοι υπαίτιοι είναι οι 156 πράσινοι βουλευτές που...
υπερψήφιζαν τα Μνημόνια. Ναι, αυτά τα σκουλήκια που τώρα ψελλίζουν ότι ήσαν αντίθετα με τις επιλογές τού ΓΑΠ θεωρώντας μας αμνήμονες, ενώ τους θυμόμαστε πολύ καλά να τον χειροκροτούν και να ακολουθούν τις επιλογές του αβλεπί καθώς περνούσαν τη θηλειά στο λαιμό μας φορώντας διάφανες πρασινωπές κουκούλες για να βλέπουμε τα γελάκια και τις φατσούλες τους καθώς μας έσωζαν αυτάρεσκα. Δεν φταίνε, όμως, μόνον αυτοί. Εκτός από τον Γιωργάκη φταίει και ο Αντωνάκης και ο Βαγγελάκης [ΓΑΒ]. Και μαζί τους όλοι οι βουλευτές που εξακολουθούν να βαδίζουν στον δρόμο που χάραξε ο Γιωργάκης, αλλά και οι άλλοι που άλλαξαν δρόμο και μπήκαν στη ρότα των 156 του Γιωργάκη. Όλοι αυτοί, τους οποίους εμείς, φευ, εκλέξαμε.
Ο ΓΑΠ μάς υποσχόταν έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια. Τώρα βλέπουμε ότι υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες με κανέναν εργαζόμενο. Βλέπουμε τους συνταξιούχους με περικομμένες τις συντάξεις, ενώ είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ την 17.06.2012 για να μην περικοπούν οι συντάξεις τους, και παριστάμεθα μάρτυρες κάδων-συσσιτίων. Βλέπουμε τους αναξιοπαθούντες να χάνουν τα επιδόματα προνοίας και να συνωθούνται στο χείλος του σύγχρονου Καιάδα.
Πλησιάζει ο καιρός που εργασία θα βρίσκουν μόνον οι άνδρες, αφού αυτούς θα προτιμούν και πάλι οι εργοδότες, έστω και αν η προστασία της μητρότητος θα πάει και de jure περίπατο, αφού έχουμε λύσει προ πολλού και το δημογραφικό. Οι γυναίκες θα μένουν στο σπίτι να φροντίζουν τα παιδιά, όσα γεννιούνται εν μέσω Μνημονίων, και τα του οίκου εν γένει. Θα εκδιωχθούν από τον ενεργό πληθυσμό της χώρας και θα επιστρέψουν στα προαιώνια καθήκοντά τους ως μητέρων. Ποιος ξέρει, μπορεί έτσι να βελτιωθεί η κοινωνία μας, αφού πιστεύω προσωπικώς ότι η έξαρση της παραβατικότητας και η νωθρότητα της νεολαίας μας οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η μητέρα εργαζομένη που δεν είχε βοήθεια από τη γιαγιά ή τον παππού ανέθετε τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών της σε τρίτο πρόσωπο και στα ξέκωλα της τηλεόρασης. Αν δε το τρίτο πρόσωπο ήταν και αλλοδαπό, εύκολα το παιδί μάθαινε φιλιππινέζικα ή αγγλικά, αλλά ποτέ ελληνικά.
Επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, ίσως η σημερινή οικονομική κατάντια μας να μας αναγκάσει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και στις ελληνικές οικογενειακές παραδόσεις. Ίσως η αστυφιλία χτυπηθεί καίρια. Ίσως η κοινωνία μας βελτιωθεί. Λέτε κάποτε να υμνήσουμε τους ΓΑΒ για τη στροφή αυτή; Όχι πως την επεδίωξαν, αλλά μας βγήκε. Θα μας έχει τύχει, δεν θα έχει πετύχει.
Ταύτα εις απάντηση όσων γράφτηκαν υπέρ ή κατά των νεαρών που επιτέθηκαν κατά της «άτιμης» κοινωνίας, την οποία πρώτοι έχουν ατιμάσει οι πολλά έχοντες και κατέχοντες, οι «ξύπνιοι» επιχειρηματίες της αρπαχτής. Αυτοί που τώρα κατασπαράσσουν αυτά τα παιδιά. Της κοινωνίας που ατίμασαν και οι έλκοντες ταπεινή την καταγωγή, ήτοι οι μη προερχόμενοι από «καλές» [=εύπορες] οικογένειες, οι οποίοι ψευδόμενοι, πλαστογραφούντες και υποκρινόμενοι έφτασαν στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας ή στους προθαλάμους της έρποντας και γλείφοντας τους πολλά έχοντες και κατέχοντες εκμαυλιστές. Αλλά και εις απότιση φόρου τιμής στον απλό Έλληνα οικογενειάρχη, τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον περιπτερά, τον κρεοπώλη, τον μανάβη, τον οδηγό, τον επιχειρηματία που με τα λίγα ή τα πολλά δίδαξε τους γόνους του να σέβονται τον μόχθο του άλλου, να υπηρετούν σωστά την πατρίδα, όπως επιτάσσουν οι άγραφοι νόμοι, να είναι ειλικρινείς και να αποστρέφονται την αδικία. Σ’ αυτούς τους πολλούς που καταδυναστεύονται από λίγα τομάρια που εκτρέφουν την ασυδοσία, την ατιμωρησία και τους δήθεν επαναστάτες. Από λίγα τομάρια που με τις προκλητικές ενέργειες και τις παραλείψεις τους κλέβουν τον μόχθο, τα όνειρα και την ψυχή ενός ολόκληρου λαού διαφεύγοντες τον σωφρονιστικό εγκλεισμό παρά τον νόμο ελέω της σάπιας διαπλοκής των ασκούντων καταχρηστικώς τις συνταγματικές εξουσίες και των πραιτωριανών που ο ίδιος ο λαός μισθοδοτεί με τους φόρους, τα τέλη, τα χαράτσια, τις αποταμιεύσεις του. Με τον ιδρώτα και το αίμα του εν ολίγοις.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Υ.Γ. Θερμώς παρακαλώ τον προστάτη της Νέας Τάξης κ. Δένδια να δημοσιεύσει αύριο τις φωτογραφίες των δολοφόνων των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη, του κτήνους που κακοποίησε τη Μυρτώ, των δολοφόνων του Μανώλη Καντάρη και όλων των εγκληματιών που εισέβαλαν κατά καιρούς στα σπίτια ανυπεράσπιστων Ελλήνων, τους οποίους καταλήστευσαν, βίασαν και δολοφόνησαν. Ποιός ξέρει, μπορεί να αναγνωρίσουν και άλλοι Έλληνες στα άθικτα πρόσωπα των εν λόγω κακοποιών τούς βιαστές τους ή τους ληστές τους. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη