16 Μαρ 2013

Σσσσ κοιμήσου, θα ΄ρθουν οι φιλελεύθεροι να μας πάρουν τα σπίτια

Μέχρι τώρα, η "δεξιά", αυτό το πράγμα τέλος πάντων, που αποκαλείται "δεξιά", που υποτίθεται δηλαδή ότι είναι υπέρ της οικονομίας της αγοράς, του μικρού κράτους, εναντίον του κρατισμού, κλπ, τάιζε στον κόσμο της τη ...
θεωρία ότι "θα ΄ρθουν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τα σπίτια".
Μιλούσαν (δεκαετία '50, '60 κλπ) για τους (αληθινούς) κομμουνιστές, με βάση εμπειρίες από τις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού, που είχαν τα καλά τους και τα κακά τους κι ανάμεσα σε αυτά, ότι κανείς δεν ήταν χωρίς σπίτι, αλλά το σπίτι ήταν ιδιοκτησία του κράτους.

Μετά τους κομμουνιστές, τη θεωρία αυτή, την κόλλησαν οι "φιλελεύθεροι" και στους γιαλαντζί "αριστερούς", στους πρώην κομμουνιστές δηλαδή, που βαρέθηκαν να υποστηρίζουν μια ιδεολογία που δεν θα τους οδηγούσε ποτέ στην κυβέρνηση κι αυτοί ήθελαν πολύ, πάρα πολύ, να εξουσιάσουν κι όχι να διακονήσουν μια ιδεολογία κι έτσι έφυγαν από το ΚΚΕ κι έκαναν άλλα κόμματα, που αποτίναξαν τα επαναστατικά και κόλλησαν στο "σύστημα" ναι στην ΕΟΚ, ναι στο ΝΑΤΟ κλπ, ώστε να έχουν ελπίδες να γλυκαθούν κι αυτοί από το ταψί με το μπακλαβά της εξουσίας. Αυτοί, είναι τόσο αριστεροί, όσο δεξιοί είναι οι "δεξιοί".

Την κόλλησαν δηλαδή προσφάτως και στο ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει να αυτοαποκαλείται "αριστερό" και φυσικά, όπως όλοι ξέρετε ,αν κυβερνήσει,  θα είναι πολύ πιό φιλελεύθερο και "δεξιό", από τη δεξιά της πλάκας Ν.Δ. και το κάργα δεξιό ΠΑΣΟΚ (το οποίο θυμάστε για πόσο "αριστερό" μας μοστραριζόταν και πώς κυβέρνησε).

Έλεγαν οι φιλελεύθεροι λοιπόν μέχρι πρότινος και μάλιστα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ότι θα 'ρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν την ιδιοκτησία, έννοια ιερή υποτίθεται για τον φιλελευθερισμό.
Μόνο που με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, οι χώρες στις οποίες οι πολίτες χάνουν την ιδοκτησία, είναι αυτές που έχουν φιλελεύθερες αντικομμουνιστικές κυβερνήσεις !

Τελικά λοιπόν, πρέπει να αλλάξει το τροπάριο και να λέμε:
"θα ΄ρθουν οι φιλελεύθεροι, να μας πάρουν τα σπίτια"

και από ωραίο σχόλιο αναγνώστη:

Μέχρι σήμερα ψηφίζαμε "αστικά κόμματα" ( ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΠΑΣΟΚ κλπ ) επειδή μας υπόσχονταν φιλελεύθερο- σοσιαλδημοκρατικό μέλλον, με ατομική περιουσία και ευημερία, με διασφάλισή της (αποταμιεύσεις, ακίνητα ) για να μην έρθουν οι "αριστεροί κομμουνιστές" και μας τα πάρουν ! 

Τώρα, αυτό το σενάριο το υλοποιεί η τοκογλυφική Ε.Ε του Δ' γερμανικού Ράιχ μαζί με τους κερδοσκόπους του ΔΝΤ και τις υπογραφές των αστικών κομμάτων ! 

Μετά τη λεηλασία του Χρηματιστηρίου του 1999, έρχεται η έμμεση δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων είτε με μεγάλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ, παροχές, με ανηλεείς φόρους στα ακίνητα ( 6 μόνο μέσα στο 2013 ), στα ομόλογα,στις καταθέσεις, και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Κύπρο και σε όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο. 

Και ρωτώ : αυτή είναι η Ενωμένη Ευρώπη που οραματίστηκαν οι Τσόρτσιλ, Αντενάουερ, Ντε Γκωλ και ο γέρο Καραμανλής ; Γιατί αν αυτό που ζούμε είναι ευρωπαϊκή ένωση (και όχι πάρτυ τοκογλύφων- κερδοσκόπων ) και κοινωνικός φιλελευθερισμός, τότε έχουν χάσει κάθε έννοια οι λέξεις...

Τελικά η κατάρρευση του αντίπαλου δέους, της ΕΣΣΔ, λειτούργησε αρνητικά στα "αρπακτικά" του καπιταλισμού που έπεσαν με λύσσα πάνω στον Ευρωπαϊκό Νότο. Το ζήτημα είναι, πλέον, που θα στραφούν οι "βιαίως φτωχοποιημένοι" λαοί του Νότου. 

Δυστυχώς, η εφαρμοζόμενη αδιέξοδη πολιτική είναι "βούτυρο στο ψωμί" της Χ.Α. Και το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να το αντιληφθεί. Ένα μόνο έχω να πω. Αν δεν θέλουν να μετρατρέψουν την Ελλάδα σε " Γερμανία του 1933", ας δουν ( κι ας εφαρμόσουν ) τη πολιτική του New Deal του Ρούσβελτ τώρα ! Μετά θα είναι αργά για δάκρυα !

Ειδικά η συνέχιση του χαρατσιού ( ειδικά για τη πρώτη ιδιοκατοίκητη κατοικία των Ελλήνων ) θα οδηγήσει τους Έλληνες στα πολιτικά άκρα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη