21 Μαρ 2013

Τι συμβαίνει στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ ;

Μμμμμ, ενδιαφέρουσα εξέλιξη και πολύ καλή !
Δείτε τι έγινε:
Πριν από μια βδομάδα, θα θυμάστε ότι ξεκίνησε η λειτουργία του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, με τον Ιβάν Σαββίδη να εισέρχεται συνοδεία εκατοντάδων Ρώσων και ..μουσικής στο ξενοδοχείο. Τότε, τα ΜΜΕ έψαχναν κάποιον να κάνει δηλώσεις κι εμφανίστηκε κάποιος Κυριάκος Τσιαούσης, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη δημοσιότητα της ημέρας, έκανε δηλώσεις σε όλα τα ΜΜΕ λέγοντας:

«'Ήδη, ο νέος μισθωτής του ξενοδοχείου (σ.σ. η εταιρεία "White & Black" του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη), κάλεσε εργαζομένους να επιστρέψουν στα πόστα τους και ξεκίνησαν οι διαδικασίες ετοιμασίας του ξενοδοχείου, χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμη υπογραφεί συμβάσεις.
Αναμένεται να επαναπροσληφθεί το 92% των 120 εργαζομένων, όπως προβλέπει η συμφωνία της μίσθωσης.
Βέβαια, όταν οι συμβάσεις υπογραφούν, θα αφορούν μόνο το επόμενο 12μηνο (σ.σ. η νέα σύμβαση μίσθωσης είναι διάρκειας ενός έτους) και δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το τι θα συμβεί από εκεί και μετά.
Γι' αυτό και είμαστε σε ετοιμότητα»

Δηλαδή, την ημέρα της επαναλειτουργίας, όπου όλοι ήταν χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, καθώς αισθάνονται ασφάλεια με τον κολοσσό και σοβαρότατο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, έσκασε μύτη ο κλασικός αηδιαστικός κοκκινοροζουλί "συνδικάλας" να πεί τα ίδια ξύλινα, που λένε οι ξύλινοι συνδικαλιστές εδώ και 40 χρόνια κι η εργατική τάξη χάνει συνεχώς δικαιώματα! Αυτοί συνεχίζουν να φαντασιώνονται ότι είναι πολιορκητικοί κριοί, που θα καταστρέψουν το καπιταλιστικό σύστημα και θα τσακίσουν τα αφεντικά όλου του κόσμου και τις λοιπές παπαριές, που θέλγουν όλους μας στην ηλικία των 15-16 ετών, αλλά μετά διαπιστώνουμε ότι όλοι αυτοί με τον ξύλινο λόγο βολεύονται στην  πολιτική και οι εργαζόμενοι που "υπερασπιζόταν" σθεναρά, βγαίνουν στην ανεργία κατά κύματα -τι κύματα; τσουνάμι!

Τη λαμπρή ημέρα της επαναλειτουργίας ενός ξενοδοχείου που ήταν υπό κατάρρευση λοιπόν, ο κ.Τσιαούσης, στην πρώτη δήλωση του νέου ξενοδοχείου, μίλησε για "ετοιμότητα" για απεργίες!

Κάτσε ρε άνθρωπέ μου! Ακόμη δεν μπήκε μέσα ο νέος επιχειρηματίας, που έδωσε το αστρονομικό ενοίκιο για την εποχή (95.000 το μήνα) και τον υποδέχθηκες με "υποσχέσεις για απεργίες;"
Τι κακό χούι είναι αυτή η "αγωνιστική διάθεση";


Το ωραίο όμως είναι άλλο:

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου που είναι ενθουσιασμένοι από τον Ιβάν Σαββίδη, τον μεγαλύτερο και σοβαρότερο επιχειρηματία που πάτησε ποτέ ελληνικό χώμα, τα "πήραν στο κρανίο", με τον ξύλινο λόγο του "αγωνιστή συνδικαλιστή", θυμήθηκαν πόσοι επιχειρηματίες πήραν το καπελάκι τους κι έφυγαν, έχοντας απέναντί του τέτοιους "αγωνιστές" που δεν δουλεύουν ποτέ κι όλη μέρα αμπελοφιλοσοφούν για "δικαιώματα" (ποτέ για υποχρεώσεις) και τον "καθάρισαν σαν αβγό", 
με την παρακάτω επική σημερινή ανακοίνωση:

"Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, γύρω από τις εξελίξεις στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, πολλά από αυτά επικαλούνται δηλώσεις του Κυριάκου Τσιαούση, Πρόεδρου του Συνδικάτου Επισιτισμού που ουδεμία σχέση έχει με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, καθώς οι εργαζόμενοι σ’ αυτό είναι όλοι μέλη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη δική σας ακριβέστερη ενημέρωση πως αρμόδιο εκλεγμένο όργανο εκπροσώπησης των Ξενοδοχοϋπαλλήλων αποτελεί το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής."
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη