17 Μαρ 2013

Άμεση διάψευση για ενδιαφέρον της Gazprom

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου διαψεύδει ότι υπάρχει πρόταση της Gazprom για το πρόβλημα της χώρας, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι ΡΙΚ.
Η πληροφορία για την πρόταση είχε μεταδοθεί από...
το ίδιο κανάλι (ΡΙΚ) νωρίτερα όπως επίσης και από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και ιστοσελίδες.
http://www.onlycy.com/306282-gazprom-cyprus

Τι γράφει το Sigmalive
http://www.sigmalive.com/news/local/35589

Οι επιπτώσεις που είχε η απόφαση για κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες αλλά και η φορολόγηση των τόκων επί των καταθέσεων θορύβησαν τους Ρώσσους επιχειρηματίες οι οποίοι σύμφωνα με κάποιες πηγές θα απολέσουν έως και 3.5 δισεκατομμύρια των χρημάτων τους. Σε μία προσπάθεια να αντιστραφεί το κλίμα εκπρόσωπος της εταιρίας Gazprom επισκέφθηκε αργά το απόγευμα το Προεδρικό και είχε διερευνητικές επαφές με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν η πρόταση της Gazprom ήταν να αναλάβει ο ενεργειακός κολοσσός την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών και ως αντάλλαγμα να αναλάβει τη διαχείριση του τερματικού του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Κυβέρνηση προσανατολίζεται να υιοθετήσει την ευρωπαϊκή λύση αν και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά μέχρι την επικύρωση ή όχι της συμφωνίας.

ΝΕΩΤΕΡΟ: Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν λίγο ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΙΓΜΑ της Κύπρου ο πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης απέρριψε την ρωσική πρόταση από την πλευρά της Gazprom προκειμένου να αποφευχθεί η δήμευση ποσοστού του καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.
Όπως διέρρευσε από το πρόεδρικό μέγαρο "Ο πρόεδρος δεν πρόκειται να συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο διότι θέλει η λύση να επέλθει μέσα από την Ευρώπη".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη