21 Μαΐ 2013

Οι φούσκες Μπουτάρη (δεύτερη εικοσάδα)

Αναρτήσαμε πρόσφατα την πρώτη εικοσάδα με τις εξαγγελίες-φούσκες του αξιολύπητου δημάρχου Μπουτάρη και ακολουθεί σήμερα η δεύτερη. Τελικά, τι συμβαίνει σ΄αυτή την πόλη με έναν δήμαρχο που έχασε κάθε ίχνος υπόληψης στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης;

 Ας το απαντήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και το άτυπο πλην αποτελεσματικό «Δίκτυο Φίλων  Δημοσιογράφων Μπουτάρη» . Άλλον δήμαρχο θα τον  κρεμούσαν καθημερινά  με τα μανταλάκια στα περίπτερα.


21. Ο Μπουτάρης δήλωσε: « Όχι τραπεζοκαθισματα στον πεζόδρομο της Aγιας Σοφίας.» Ήδη, όμως, τα τραπεζοκαθισματα βγήκαν , κατέλαβαν ενα μέρος του αριστερου πεζοδρομίου όπως κατεβαίνουμε  και  μέσα στο καλοκαίρι τα «τραπεζάκια έξω» θα πολλαπλασιαστούν.

22 Κάθε τρεις μήνες ο δήμαρχος αναφέρεται στην κατασκευή Tραμ στη Θεσσαλονίκη. Μια ακόμα επαναλαμβανόμενη μπούρδα…

23. Καινοτόμες τουριστικές δράσεις. Ο Μπουταρης διέλυσε κυριολεκτικά μέσα σε 20 μήνες τον Οργανισμό Τουριστικής προβολής και τον φόρτωσε με χρέη

23. Μπουτάρης: «Να κατεδαφιστεί το Βελλιδειο» Μια φούσκα  που ανέδειξε η εφημερίδα   «Αγγελιοφόρος» στις  19/2/2012 ως «μεγαλη» είδηση στην πρώτη σελίδα.

24. Αντίγραφα  των Μαγεμένων στη Θεσσαλονίκης. Βατερλό Μπουτάρη! Η Έλενα Αμβροσιαδου που θα χρηματοδοτούσε το εγχείρημα έφριξε με την ανεύθυνο χειρισμό της υπόθεσης από τον δήμαρχο.

25  Στις 12/12/2011 ο Μπουτάρης δήλωσε:  «Αρχίσαμε εργασίες για την κατασκευή τζαμιού στη Θεσσαλονίκη». Η δήλωση έγινε παρουσία του δημάρχου της Σμύρνης Αζιζ Κοτζάογλου. Είδατε εσείς να κτίζεται κανένα τζαμί; Έγκυρος συνομιλητής ο Μπουταρης…

26 Αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Καναδά. Φαντασίωση Μπουτάρη και τίποτα άλλο.

27.Ηλεκτρονικό αρχείο τεκμηρίωσης των ιστορικών δένδρων της πόλης…Το άλλο με τον Τότο το γνωρίζει ο δήμαρχος;

28.Δίκτυο πράσινων πόλεων. Τους χάλασε το πάρτι των ανεξέλεγκτων κοινοτικών επιχορηγήσεων ο δημοτικός σύμβουλος  Μάτης. Ο Μπουτάρης το φυσάει και δεν κρυώνει… 

29. Απορριμματοφόρα με πλάγιες πόρτες. Και σε ποιους δρόμος θα χωρέσουν; Μια ακόμα μπούρδα Μπουτάρη. Τι είχαμε, τι χάσαμε…

30.Νέες λεωφορειολωριδες στη λεωφ. Στρατού, Αγγελάκη, Γ.Παπανδρεου και  Θ.Σοφουλη. Το εξήγγειλε ο δημαρχος αλλά αποδείχτηκε ανίκανος να το υλοποιήσει. Η εξαγγελία του παραμένει στα χαρτιά λόγω κακών χειρισμών.

31. Τουαλέτες ζωών στα πάρκα. Τιςείδατε; Εμείς όχι! Ο δημαρχος όμως τις βλέπει στον ύπνο του!

32. Μειωμένα τέλη στους μετρόπληκτους. Εκτέθηκε πάλι ο Μπουτάρης διότι τίποτα απολύτως δεν έγινε. 

33.Δημιουργια business center στα πρότυπα του Αμβούργου στην περιοχή Λαχανόκηπων…Ο «Αγγελιοφόρος» το πρόβαλε στις  19.2.1012 ως «έργο του αιώνα». Στη συνέχεια ξεχάστηκε από όλους. Και από τον Δήμαρχο.

34. Μισθωμένες προβλήτες στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Προεκλογική δέσμευση «φούσκα» Μπουτάρη νούμερο 34. Έτσι εξαπατήθηκαν οι Θεσσαλονικείς που τον ψηφίσαν. 

35. Συνλειτούργα και συμμέτοχη του Δ.Θ στη διοίκηση του ΑΠΘ! Το πανεπιστήμιο το ρώτησε;  Άλλη μια προεκλογική δέσμευση Μπουτάρη χωρίς κανένα απολύτως αντίκρισμα.

36. Αξιοποίηση των Κεραμείων Αλλατίνη. Αποκαλύφθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Μπουτάρη στο ξεπούλημα των κοινοχρήστων χώρων. Οι αποκαλύψεις τον ανάγκασαν να τα μαζέψει άρον-άρον και τώρα περιμένει μια δεύτερη ευκαιρία.

37. «Δεν σβήνονται κλήσεις και δεν επιστρέφονται πινακίδες». Μια ακόμα δήλωση «φούσκα» Μπουτάρη, διότι και κλήσεις σβήνει η δημοτική αστυνομία και πινακίδες επιστρέφει. Με εντολή Μπουτάρη προφανώς και των κολλητών της αυλής του.

38. Προεκλογικά ο Μπουτάρης δεσμεύτηκε να κατασκευάσει δημοτικά παρκινγκ. Δεν κατασκεύασε ούτε έναν!...

38. Επίσης δεσμεύτηκε ο δήμαρχος προεκλογικά να ιδρύσει Ναυτιλιακή Εταιρεία Λαϊκής Βάσης. Ακόμα ένα ανέκδοτο Μπουταρη με αύξοντα αριθμό 38.

39. Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του στις 9.2.2011 είπε ότι θα  στηρίξει τις εκδηλώσεις  και τον θεσμό των «Δημητρίων». Στις 20.5.2013, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, παρέδωσε τις εκδηλώσεις των Δημητρίων σε ιδιώτη με απευθείας ανάθεση! Είπα-ξειπα.

40. Καφετέριες, εστιατόρια,  μπαράκια, τελεφερίκ και εισιτήριο εισόδου στο δάσος Σέιχ-Σου! Μετά από αυτό ο Μπουτάρης ξύπνησε… 

Θα ακολουθήσει και τρίτη εικοσάδα με τις εξαγγελίες μπούρδες του Μπουταρη!

Χ.Π
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

(σημείωση taxalia: όταν λέμε αναγνώστης, εννοούμε αναγνώστης σε αυτό το blog. Με μια μικρή διόρθωση: ο αναγνώστης χρησιμοποιεί τη λέξη "μπούρδες" που τη θεωρούμε άκομψη για αυτό το κείμενο και επιλέξαμε με δική μας πρωτοβουλία τη λέξη "φούσκες".
Τέλος, το ότι παραθέτουμε το μήνυμα του αναγνώστη, δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε ως ιστολόγιο τις απόψεις του. Τις θέτουμε υπό την κρίση των αναγνωστών, εφόσον θέλουν καλοπροαίρετα να συμμετέχουν στον διάλογο. Αναγνώστες που σχολιάζουν με την πεποίθηση ότι θα "αποδομήσουν" το blog κι όχι το συγκεκριμένο θέμα, φυσικά και αποκλείονται. Οσοι ενοχλούνται από την ελεύθερη έκφραση μπορούν να επισκέπτονται ελεύθερα, άλλα sites που έχουν "χορηγούς" και τα λένε όπως θέλει ο χορηγός. Εδώ, η ανεξάρτητη έκφραση άποψης των πολιτών, είναι αδιαπραγμάτευτη)


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη