27 Ιουν 2013

ΤΩΡΑ: Συμφώνησαν Δήμος Θεσσαλονίκης και ταξιτζήδες. Δείτε το σχέδιο για τις "πιάτσες"

Σε συμβιβαστική λύση με τα ταξί προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τον "Ερμή" για το θέμα των πιατσών των ταξί στους βασικούς οδικούς άξονες της πολης, όπου και δημιουργούνταν το πρόβλημα κυρίως με την λειτουργία των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Συμφωνήθηκε η....
 παραχώρηση θέσεων σε κάθετες οδούς στη Τσιμισκή και στη Β. Όλγας και δημιουργία-επέκταση πιατσών σε χώρους εκτός του ιστορικού κέντρου για να καταστεί ελκυστική στους οδηγούς των ταξί και η στάθμευση σε περιφερειακές γειτονιές. Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για τη διευθέτηση των πιατσών στην περιοχή της Τσιμισκή και οι εγκρίσεις των υπηρεσιακών παραγόντων των εμπλεκομένων φορέων (Δήμος, Περιφέρεια, Τροχαία). Ο "Ερμής" δεσμεύτηκε ότι με την υλοποίηση των νέων μέτρων, τουλάχιστον κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς, θα βγάλει δικά του κλιμάκια στους δρόμους για την τήρηση των συμφωνηθέντων και κυρίως της απελευθέρωσης της λεωφορειολωρίδας, όπου για τον Δήμο ήταν αναγκαία συνθήκη.
ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος και συγκοινωνιολόγος Γιώργος Δημαρέλος

Η διοικηση του δημου Θεσσαλονικης συμφωνησε πριν λιγο με τα ταξι να παραχωρησει καθετες στην Τσιμισκη και τη Βασσιλισης Ολγας οδους για πιατσες. Ειναι προφανες οτι στις πελατειακες σχεσεις που θελει να αναπτυξει με εναν χειμαζομενο κλαδο, υποβαθμιζει κι αλλο τους μονιμους κατοικους του κεντρου μειωνοντας τις ελαχιστες εναπομεινασες θεσεις σταθμευσης. Αυτη η συμφωνια ειναι απαραδεκτη και θα καταργηθει! 
Κανεις δεν μπορει να παιζει με την πολη για λιγες ψηφους.

σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάρτης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη