30 Ιουλ 2013

Φωτομοντάζ ή αλήθεια ο "καλόγερος με τη μολότωφ";

Σύμφωνα με Εσφιγμενίτες μοναχούς, οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, με τον καλόγερο να πετά μολότωφ, είναι προϊόν φωτομοντάζ. Είναι πιθανό, αλλά το πιθανότερο είναι να είναι γνήσιες. Ένας έλεγχος exif που κάναμε στο taxalia, δείχνει ότι...
δεν είναι πειραγμένες, εκτός αν ο κατασκευαστής έχει τόσο προχωρημένες γνώσεις και μπορεί να αλλάζει και τα exif data.
Tα τεχνικά στοιχεία της φωτογραφίας, δείχνουν ότι είναι αληθινή, ληφθείσα με iPhone 4s, ενώ και οι συντεταγμένες λήψεις φαίνονται από το σωστό σημείο (40.15 γεωγρ.πλάτος -24.14 μήκος).




κι επειδή το διαδίκτυο είναι μεγάλος ρουφιάνος, η υποβολή της φωτο στο exif scanner δείχνει ότι ελήφθη ακριβώς εδώ:


οπότε μάλλον (μάλλον, κατά 99,99%, όχι 100% !) είναι αληθινή, εκτός αν πέσαμε σε κορυφαίο χάκερ καλόγερο και κατάφερε να αλλοιώσει τα πάντα.


Άλλωστε, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής έδωσε εντολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής να προχωρήσει σε συλλήψεις, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ζητώντας να σχηματιστεί δικογραφία για τα παρακάτω κακουργήματα και πλημμελήματα: έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας ή επικίνδυνων σωματικών βλαβών και αντίσταση. Οπως έγινε γνωστό, δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ικανοποιήσουν ενδεχόμενο αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. για εισαγγελική παρουσία σε ανάλογη αστυνομική επέμβαση.
Επίσης, το αστυνομικό τμήμα Καρυών, επιβεβαίωσε το γεγονός, ότι οι μοναχοί πέταξαν μολοτοφ (μπουκάλι με βενζίνη και στουπί) η οποία έσκασε δίπλα στο αστυνομικό διοικητή.


Αντίθετα, αυτή η φωτογραφία στο ίδιο μέρος, δεν έχει exif data και αυτή πιθανώς είναι πλαστή.

Απίστευτο! Μοναχός στο Άγιο Όρος πετάει μολότωφ ! (φωτογραφία)

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη