24 Αυγ 2013

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων! Το άλλο με τον Τοτό σίγουρα το ξέρετε.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Τέσσερα χρόνια τώρα μας τάχουν κάνει τσουρέκια [πολύ μου αρέσει αυτή η έκφραση που χρησιμοποιούν taxalia] με το αδηφάγο, υπεράριθμο Δημόσιο. Ο Gauleiter Ράιχενμπαχ είχε πει ότι το πρόβλημα της χώρας είναι ...
πρόβλημα εξόδων και όχι εσόδων [15.11.2011], ο Γιωργάκης και ο Ραγκούσης άφηναν να διαρρέουν οι πληροφορίες ότι η τρόικα απαιτεί απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ο Πάγκλανος είχε επιφορτισθεί με το βαρύ έργο της συγχώνευσης οργανισμών προς μείωση προσωπικού και περιστολή δαπανών, όμως το όλον, ενωμένον και δυνατόν ΠΑΣΟΚ είχε καταφέρει μέσα σε δυο χρόνια όχι μόνον να μην απολύσει κανένα δημόσιο υπάλληλο, αλλά να ιδρύσει δεκάδες νέους οργανισμούς και να προσλάβει 23.000 νέους υπαλλήλους εν μέσω άγριας φορολόγησης των πολλών και καλπάζουσας ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα.

Μετά εφευρέθηκε η εφεδρεία [=εφαιδρεία], στη συνέχεια η διαθεσιμότητα, ακολούθως η κινητικότητα, τέλος η μετάταξη και τώρα επιτακτική είναι ανάγκη απόλυσης 15.000, οι οποίοι, όμως, δεν θα απολυθούν. Ως φαίνεται ακόμη και η τρόικα έχει αηδιάσει με τους ντόπιους λακέδες και πιέζει. Οπότε, όλα τα συγκυβερνητικά ΜΜΕ [Mega, ANT1, Star, ΑLPHA και λοιπές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές μνημονιακές δυνάμεις] άρχισαν ν’ ασχολούνται με την απαράδεκτη κατάσταση της αδυναμίας του κράτους να επιστρέψει οφειλόμενο ΦΠΑ. Ρεπορτάζ επί ρεπορτάζ, όπου το μόνο που βλέπει ο τηλεθεατής είναι ότι οι Εφορίες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο έργο τους ελλείψει προσωπικού [ΣΗΜ: μία γραμματιζούμενη ρεπόρτερ μίλησε και για τα «προσωπικά» των οργανισμών]. Έτσι, η διαπραγματευομένη σκληρά α-κυβέρνηση έχει έτοιμα τα όπλα για να αναχαιτίσει την τρόικα: «Βλέπετε ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για να επιστρέψουμε μερικά εκατομμύρια κωλοΦΠΑ! Πώς να συγκεντρώσουμε το χρήμα για να πληρωθείτε; Τί σκατά θέλετε να κάνουμε; Νισάφι πια με τις απολύσεις των παιδιών μας.»

Οι πολιτικοί κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να μην απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος. Το ρουσφέτι για τις επόμενες εκλογές είναι πλέον «δεν θ’ απολυθείς» και όχι «θα διορισθείς». «Πώς θα απολυθεί ο δικός μου και δεν θα απολυθεί ο δικός σου;» είναι το ερώτημα στα χείλη όλων των βολευτών και κομματόσκυλων. Για τους πολιτικούς είναι προτιμότερο να μην απολυθεί κανείς και να έχουμε νέα χαράτσια, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων κ.λπ., οπότε το εύλογο ερώτημα που πρέπει να απευθυνθεί σε όλους τους δημοσίους, δημοτικούς κ.λπ. υπαλλήλους πλην των υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίοι ήδη εξαιρέθηκαν των απολύσεων, είναι:

«Τί προτιμάτε; Να απολυθούν 50.000 από σας και να γλιτώσουν 7.000.000 συμπατριώτες σας ή να μην απολυθεί κανείς σας και να καταληστευθούν εκ νέου όλοι αυτοί μαζί με σας;»
Για ρητορικό το κόβω το ερώτημα!

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη