27 Αυγ 2013

Κυριάκος Βελόπουλος ΙΙ: Ο Άδωνις, ο αδερφός του, ο Καραμπέρης, ο Παπαγεωργόπουλος και ο Βαξεβάνης

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης με τον Κυριάκο Βελόπουλο
Η συζήτηση φτάνει στην ατμόσφαιρα που επικρατεί την οποία ο Κυριάκος Βελόπουλος χαρακτηρίζει περιρρέουσα. Τι εννοεί όμως με αυτό;

Της Κατερίνας Νικολάου


"Σημαίνει ότι πάω εγώ στο camping ή στο beach bar επειδή δεν έχει αποδείξεις και του το κλείνω, όταν ο φοροφυγάς δισεκατομμύρια ευρώ καθημερινά , υπάρχει το λαθρεμπόριο πετρελαίου, το λαθρεμπόριο τσιγάρων και δεν πειράζει κανείς τους κυρίους αυτούς. Πάνε όμως στο camping, στον κύριο που έχει μια μικρή πισίνα με αναψυκτήριο, ο οποίος είχε άδεια πριν αλλά επειδή έληξε μια εβδομάδα πριν ή δύο εβδομάδες, του το κλείνουν το μαγαζί.  Αυτά δείχνουν κάτι Ότι λειτουργούν με βάση την εντύπωση και όχι την ουσία"

Τι θα έκανε όμως ο ίδιος; Πώς θα έβρισκε τους πόρους που χρειάζονται; "Εγώ είμαι υπέρ της επιλογής ώστε να δράσει η πολιτεία για την ουσία. Δεν λέω εγώ να κυνηγήσω τον επιχειρηματία, αλλά δε γίνεται να μην πληρώνουν φόρο τα Lidl , να μην πληρώνουν φόρο τα Carrefour ή να βρίσκουν τρόπους φορολογικούς δια του μερίσματος και να πληρώνουν λιγότερο φόρο και να κυνηγάς κάποιον που βγάζει 20-30.000€ το χρόνο να πληρώσει φόρο. Αυτά είναι απίστευτα πράγματα. Αυτό σημαίνει περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Αυτό σημαίνει ασκώ πολιτική για τις εντυπώσεις".

"Ο άνθρωπος πρέπει να απαλλαγεί για βλακεία!"
 Φυσικά μιλώντας για περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν θα μπορούσαμε να μη μιλήσουμε και για τις Και ο Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα! Στην ποινική δικονομία συμβαίνει το εξής: «Ο Βελόπουλος δολοφόνησε τον Γεωργακόπουλο, βρήκαμε το πτώμα, βρήκαμε το πιστόλι, βρήκαμε και τον ένοχο». Όταν ο άλλος τον οποίο κατηγορώ για δολοφονία ή για υποκλοπή ή υπεξαίρεση χρημάτων δεν έχει τα 20 εκατομμύρια στην τσέπη του και το ’χω αποδείξει ως δικαιοσύνη, μπορώ να πω ότι τα ‘χει πάρει; Να σου πω κάτι; Απαλλάσσεται και λόγω βλακείας κάποια φορά. Ο άνθρωπος πρέπει να απαλλαγεί για βλακεία. Γιατί χάθηκαν 20 εκατομμύρια, δεν τα έχει στην τσέπη του, κάποιοι τα φάγανε αλλά δεν ξέρει ποιοι! Εδώ μιλάμε για τον ορισμό της ανοησίας. Δε λέω ότι είναι ανόητος αλλά πολιτικά ήταν ανόητος. Δεν μπορεί ο υφιστάμενός μου να κυκλοφορεί με Cayenne και να μην τον έχω πάρει χαμπάρι!  Δε γίνεται! Άρα είμαι ανόητος, άρα δεν κάνω για την πολιτική, είμαι επικίνδυνος. Αλλά δεν είναι για να μπει φυλακή. Ο Παπαγεωργόπουλος δεν θα πρεπε να ‘ναι στη φυλακή. Το λέω ευθέως".
καταδίκες των πολιτικών: "

Για τον Μάρκο Καραμπέρη
Ωστόσο και ο ίδιος δήλωσε άγνοια για τις δραστηριότητες του πρώην συνυποψηφίου του Μάρκου Καραμπέρη ενώ ακόμα και σήμερα αρνείται τον όρο "συνεργάτης": "Ήμασταν υποψήφιοι σε ένα κόμμα που για να βήξεις έπρεπε να ρωτήσεις τον πρόεδρο. Δεν τον ήξερα εγώ τον Μάρκο Καραμπέρη, δεν τον γνώριζα. Εγώ τον γνώρισα ως υποψήφιο του κόμματος. Εγώ θυμάμαι ολοσέλιδες καταχωρήσεις, δημοσιεύσεις από το Έθνος, την Ελευθεροτυπία, τη Μακεδονία, τον Αγγελιοφόρο, ως την μεγάλη μεταγραφή που έκανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Όλοι οι δημοσιογράφοι ήταν υπέρ τότε, ξαφνικά τι έγινε και γύρισε ανάποδα ο κόσμος; Δεν ήξεραν; Γιατί μου λένε όλοι: δεν ήξερες; Δεν ήξερα, το έχω πει ευθέως. Οι άλλοι που τον λιβάνιζαν, δεν ήξεραν αυτοί; Και ξαφνικά θυμήθηκαν και έλεγαν μετά «υποψήφιος του ΛΑΟΣ», αυτοί γιατί δεν λέγαν τίποτα;".

Για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη
"Δείξε μου ένα δήμαρχο που δεν κάνει 45άρια" προκαλεί. "Κι αν μου τον δείξεις τον Δήμαρχο αυτόν τότε θα σου πω εντάξει κάνω λάθος. Αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω ποτέ γιατί όλοι οι απατεώνες είναι στην Μακεδονία;  Όλα τα λαμόγια, οι δήμαρχοι, οι επιχειρηματίες, είναι στην Χαλκιδική, στα Γιαννιτσά, με τα φρουτάκια, όλοι εδώ πάνω είναι απατεώνες και κάτω είναι αγγελούδια όλοι! Απλά έχουμε ένα κουσούρι εμείς οι Βορειοελλαδίτες. Είμαστε επαρχιώτες. Και τρώμε ο ένας τον άλλον. Και αναφέρομαι και στους υπαλλήλους  του ΣΔΟΕ οι οποίοι κάνουν καλά τη δουλειά τους αλλά εκεί που δεν πρέπει. Στο φτωχό και στο μεροκαματιάρη. Ας κάνουν τις μαγκιές τους και σε τίποτα πλουσίους δεν θα κάνει κακό".


Ο Κυριάκος Βελόπουλος θεωρεί τιμή του το να είναι επιχειρηματίας και δεν απαντά σε όλους όσους τον χαρακτηρίζουν "τηλεπωλητή βιβλίων" ενώ δεν μας κρύβει πως "τρώει ψωμί από αυτή τη δουλειά": "Μακάρι να πουλούσαν όλοι ή να παρουσίαζαν βιβλία. Θα είχει ξυπνήσει ο ελληνικός λαός. Και μακάρι όλοι να διάβαζαν όπως διαβάζει ο Γερμανός, ή ο Γάλλος, ο Έλληνας δεν διαβάζει. Το αν βγαίνουν ή δεν βγαίνουν λεφτά εγώ ξέρω ότι απασχολεί 22 άτομα, τρων 22 οικογένειες από τη δουλειά αυτή. Τρώω κι εγώ ψωμί, μια χαρά είναι. Το ζητούμενο ξέρεις πιο είναι; Να ξυπνήσει ο Έλληνας. Ακούω «τηλεπλασιέ», «τηλεπωλητές βιβλίων». Ναι το προτιμώ αυτό από το να τα παίρνω από το κράτος.

Επιτίθεται σφοδρά σε όσους δημοσιογράφους ζουν από το Δημόσιο, άλλωστε δεν ΄χει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Κώστας Βαξεβάνης τον κατηγόρησε πως έβγαλε 400.000€ από την Ελλάδα: "Έχω στη Γερμανία επιχειρήσεις, το έχω πει και δημοσίως και στη Βουλή. Αν ανοίξω το στόμα μου για τον κάθε Βαξεβάνη ο οποίος έπαιρνε λεφτά από τη δική μου τη τσέπη από τη φορολόγηση τη δική μου κι έπαιρνε 1.000.000€ το χρόνο όπως αυτός κι η παρέα του, δεν μπορείς να μου το παίζεις κομμουνιστής και να μένεις στην Εκάλη.  Δεν μπορεί να μου το παίζει αριστεριστής. Ας πάει να κάνει παρέα με τη Δούρου και ας αφήσει εμένα ήσυχο. Δεν έβγαλα 400.000€, δεν τα έβγαλα παράνομα, νόμιμα είναι τα λεφτά μου, τα φορολογήθηκα, τα βγάζω στην Ελλάδα, τα βγαλα στο εξωτερικό και θα το ξανάκανα. Γιατί ήθελα να κάνω εταιρία στη Γερμανία, απαγορεύεται; Όχι! Νόμιμο είναι και ηθικό.  Γιατί πριν γίνω εγώ βουλευτής είχα εγώ επιχειρήσεις εγώ στη Γερμανία και στην Ελλάδα". 

Και μπορεί ο ίδιος να μην είναι δημόσιος υπάλληλος, ο αδερφός του όμως έκανε καριέρα στην ΕΡΤ με διαφορετικό επίθετο, είναι ο γνωστός Δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Δημήτρης Βενιέρης. Τι λέει όμως γι' αυτό; "Και ο Κάιν ήταν αδερφός του Άβελ. Ο καθένας έχει την πορεία του ρε παιδιά! Δηλαδή η οικογενειακή ευθύνη είναι η αρχή του φασισμού. Ο Δημήτρης επέλεξε την δική του διαδρομή εγώ τη δική μου. Ο Δημήτρης είναι στην κρατική τηλεόραση, εγώ ποτέ δεν ήμουν στην κρατική τηλεόραση, ποτέ δεν πήρα από το κράτος λεφτά, ποτέ δεν ήθελα να έχω σχέση με το κράτος. Ως επιχειρηματίας γνωρίζω τι σημαίνει κράτος. Εγώ είμαι και επιχειρηματίας. Αυτή είναι και η διαφορά μας.


Τον ρωτήσαμε και για τον άλλοτε συνεργάτη του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος δέχεται πολλά πυρά στη νέα του θέση ως Υπουργός Υγείας και ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν κατηγορηματικός: "Ό,τι και να λέτε, ο μικρός θα κάνει δουλειά! Γιατί  ήταν επιχειρηματίας. Ξέρει τι θα πει δουλειά, μεροκάματο και αγώνας να επιβιώσει. Διότι αυτοί που τον πολεμούν είναι ή τα τρωκτικά ή κρατικοδίαιτοι οι οποίοι έχουν βολευτεί στο δημόσιο και δεν θέλουν να ξεβολευτούν. Εγώ
πιστεύω θα κάνει δουλειά. Μπορεί να διαφωνώ σε πολλά πράγματα μαζί του, όμως θα κάνει δουλειά. Έχει δουλέψει. Όπως και ο Μάκης Βορίδης έχει δουλέψει. Όπως και ο Θάνος Πλεύρης έχει δουλέψει. Εμείς βγάλαμε μεροκάματα. Δεν «βαξεβανίσαμε» ποτέ! Ούτε σκυλέψαμε στο κράτος ποτέ εμείς. Αυτοί σκυλεύουν και μετά γαυγίζουν για τους άλλους. Γιατί τους ενοχλούν οι άλλοι. Γιατί αν βγάλει κάποια στιγμή το πόθεν έσχες του ο Βαξεβάνης, και κάθε Βαξεβάνης από αυτούς που το παίζουνε σήμερα αριστεριστές, να δούμε πότε δούλεψαν και από πού τα πήραν τα λεφτά! Εγώ δε λέω ότι είναι μαύρα, αλλά το να έχω εγώ 5 ή 7 ή 10 εκατομμύρια περιουσία χωρίς να έχω δουλέψει και να τα έπαιρνα μόνο από την ΕΡΤ σημαίνει κάτι; Ότι δεν έχω εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Ας βγει λίγο στην πιάτσα ο κύριος αυτός, κι άλλοι σαν αυτόν και μετά ας κρίνουν τον Άδωνι"

Διαβάστε επίσης το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Κυριάκου Βελόπουλου, όπου μιλάει για τις δημοτικές εκλογές και τον Γιάννη Μπουτάρη εδώ.

Το απόγευμα στις 7.00 θα διαβάσετε το τρίτο και τελευταίο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξής του στο TAXALIA όπου μιλάει για την Χρυσή Αυγή αλλά και το ενδεχόμενο να τον στηρίξει στις Δημοτικές Εκλογές. 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη