26 Αυγ 2013

Κυριάκος Βελόπουλος: "Κανείς νεοδημοκράτης δεν μπορεί να κερδίσει τον Μπουτάρη"

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στο taxalia και μιλάει για όλους και για όλα. Δημοτικές εκλογές, Χρυσή Αυγή και τηλεπωλήσεις αλλά και για τον συνάδελφο δημοσιογράφο αδερφό του, που διάλεξε διαφορετικό επώνυμο και πορεία...

Της Κατερίνας Νικολάου


Δηλώνει πως βρίσκεται σε περίοδο αγρανάπαυσης και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα που όμως δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιο θα είναι και φαίνεται ιδιαίτερα σκεφτικός για αυτό: "Πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά κανείς για να αποφασίσει τι θα κάνει από δω και πέρα. Διότι δεύτερο λάθος στη ζωή δε δικαιολογείται. Παρά το γεγονός  ότι προσέφερα αρκετά και είμαι σίγουρος για αυτό πλέον με την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου ουσιαστικά ακυρώσαμε όλα τα προηγούμενα που κάναμε.

Συζητάμε για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης και δηλώνει κατηγορηματικά πως κανένας δεν μπορεί να κερδίσει τον Μπουτάρη, από τους υποψηφίους της ΝΔ. "Δεν θα μπω σε ονόματα, θα μπω όμως στην ουσία της πολιτικής και της προεκλογικής περιόδου. Ο Μπουτάρης είναι ένα φαινόμενο γραφικό, ένα φαινόμενο περιθωριακό της πολιτικής που μόνο με έναν ίδιο και όμοιο τρόπο θα μπορούσε κάποιος να τον κερδίσει. Θεωρώ λοιπόν ότι οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας ή οι βουλευτές ή αυτοί που ακούγονται εν πάση περιπτώσει δεν έχουν, αυτό που λέω εγώ, τη στόφα να κερδίσουν τον Μπουτάρη" δήλωσε στο TAXALIA και φυσικά η επόμενη ερώτηση ήταν αν ο ίδιος είναι γραφικός ή περιθωριακός για να τον κερδίσει. Και ξεκαθαρίζει, "Μπορώ να αντιμετωπίσω τους περιθωριακούς και γραφικούς όπως έκανα και στην Βουλή πολύ καλά, γιατί ξέρω να τους χειριστώ. Διότι για να φτάσεις σε αυτό το σημείο πρέπει να περπατήσεις στο πεζοδρόμιο. Όταν έχεις μεγαλώσει σε σαλόνια, έχεις μεγαλώσει με σατέν έχεις μία δυσκολία πώς θα αντιμετωπίσει τον Μπουτάρη ο οποίος είναι μια γραφική φιγούρα της πολιτικής, ένα καρτούν της πολιτικής θα έλεγα, που λέει ό,τι να’ ναι, όποτε να ΄ναι, ό, τι θέλει πετάει στον αέρα, γιατί δεν έχει κανένα πολιτικό κόστος. Καλά είναι και θέμα ηλικίας, όταν μεγαλώνεις είναι πιο εύκολο να κάνεις «πατάτες» ή να πεις κάτι χωρίς να σκεφτείς ιδιαίτερα κι αν παλιμπαιδίζεις κιόλας τα πράγματα περιπλέκονται. Είναι ένα κράμα ο κύριος Μπουτάρης."

Βέβαια, όπως κατέστησε σαφές, δεν εξέφρασε ο ίδιος την επιθυμία να είναι υποψήφιος. Όλα προέκυψαν όπως λέει από δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες τον ήθελαν να είναι πρώτος  σε επίπεδο επιλογής. "Δεν είναι θέμα δικό μου, ξέρεις είναι η εποχή που πρέπει να σκεφτούν και τα κόμματα ότι τα πρόσωπα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στις τοπικές κοινωνίες αλλά όχι αυτοί που είναι συμμέτοχοι ουσιαστικά σε μία διαδικασία χρεοκοπίας της Ελλάδας. Δηλαδή βουλευτές. Θα ήταν ένα μεγάλο λάθος θα ‘λεγα από την πλευρά της κεντροδεξιάς να κατεβάσει έναν υποψήφιο ο οποίος θα έχει τη στόφα του βουλευτή. Ή θα έχει τη σφραγίδα του βουλευτή" δήλωσε.  

Ναι αλλά και ο ίδιος μέχρι πέρσι βουλευτής δεν ήταν; Τον ρωτήσαμε λοιπόν αν απεκδύθηκε σε μόλις ένα χρόνο τον βουλευτικό του μανδύα και απάντησε: "Δεν έχω απεκδυθεί τίποτα, πρόσφερα αρκετά, πολλοί φίλοι μου λένε ότι λείπω από το ελληνικό κοινοβούλιο, αν είναι αλήθεια η ψέμα πολύ λίγη σημασία έχει πλέον. Αυτό που πιστεύω είναι ότι η εν ενεργεία βουλευτές κουβαλούν φορτίο, μην κοροϊδευόμαστε, πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να ψηφίζουν αυτά που ψηφίζουν, αυτό το κουβαλάν μαζί τους, οπότε σε μια εκλογική αναμέτρηση θα το έχουν ως βαρίδιο. Κι είναι λίγο δύσκολο να κερδίσεις έναν ο οποίος δεν έχει κανένα κόστος, λέει ό, τι του κατέβει στο κεφάλι, πετάει  ό, τι ανοησία μπορεί αν φανταστεί ο καθένας, κάνει ό, τι θέλει. Αν λοιπόν θέλει η κεντροδεξιά να χάσει και το Δήμο Θεσσαλονίκης, γιατί τον Δήμο Αθηναίων θα τον χάσει όπως φαίνεται, είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τον Δήμο Αθηναίων με έναν Κασιδιάρη απέναντι, γιατί έχουμε και το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, αν δε θέλει να χάσει και το Δήμο Θεσσαλονίκης, πρέπει να επιλέξει έναν άνθρωπο θα αντιμετωπίζει τον Μπουτάρη και θα μπορεί να κερδίζει και από την πλευρά της Χρυσής Αυγής."



Διαβάστε το δεύτερο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης στο TAXALIA κάνοντας κλικ εδώ:

Κυριάκος Βελόπουλος ΙΙ: Ο Άδωνις, ο αδερφός του, ο Καραμπέρης, ο Παπαγεωργόπουλος και ο Βαξεβάνης


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη