21 Μαρ 2014

Κάποιος να πει στους Σέρβους αδερφούς μας να το βουλώσουν

Έντονες επικρίσεις κατά της Ελλάδας, επειδή θα αναγνωρίσει (;) το Κόσοβο (έτσι λένε οι Σέρβοι φίλοι μας)
Αν και το ελληνικό Υπ.Εξ. επιμένει ότι "η ελληνική θέση στο θέμα της αναγνώρισης του Κοσόβου είναι σαφής και δεν έχει αλλάξει", στη Σερβία, ένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο, είναι..
η "μαχαιριά" όπως την παρουσιάζουν της Ελλάδας, η οποία -κατά τους Σέρβους φίλους μας- προτίθεται να αναγνωρίσει το Κόσοβο και το έχει κάνει ήδη De facto. Όλα ξεκίνησαν όταν ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Κόσοβο, Δημήτρης Μοσχόπουλος, είπε σε συνέντευξή του ότι "η Αθήνα έχει αρχίσει επίσημα να δέχεται τις βίζες Σένγκεν του Κοσσυφοπεδίου" και ότι "όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να αναγνωρίσουν το Κοσσυφοπέδιο".
Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να αναγνωρίσει τα συνήθη και τα διπλωματικά διαβατήρια του Κοσσυφοπεδίου. Νωρίτερα η Σλοβακία και η Ρουμανία αναγνώρισαν τα κοινά διαβατήρια. Και αυτό αποτελεί ένα βήμα προς την αναγνώριση.

Ο πρώην ΥΠΕΞ της Σερβίας, Γιοβάνοβιτς, θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, διότι «μια τέτοια πράξη δεν είναι υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια, αλλά είναι υπέρ της δημιουργίας μιας Μεγάλης Αλβανίας».

«Μια φιλική χώρα, όπως η Ελλάδα, δύσκολα μπορεί να επωφεληθεί από την ιδέα της αναγνώρισης των αποσχισμένων Κοσόβου και Μετοχίων», τόνισε ο Γιοβάνοβιτς.

Ωστόσο, το τι κάνει η Ελλάδα, προσθέτει, είναι κυριαρχικό δικαίωμά της, αλλά οι εκτιμήσεις μας είναι ότι "θα ήταν μεγάλη ζημιά και θα θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια", εάν η Ελλάδα αποφασίσει να το αναγνωρίσει.

Όσο για τα διαβατήρια είναι μια επιζήμια απόφαση, είναι μια έμμεση αναγνώριση της κυριαρχίας εκείνου που εκδίδει τα διπλωματικά διαβατήρια, είπε ο Γιοβάνοβιτς.
...................................................................................................................................................

Μάλιστα!
Οι αδερφοί μας Σέρβοι θεωρούν ότι "μια τέτοια πράξη είναι εναντίον της σταθερότητας στα Βαλκάνια και η Ελλάδα δεν θα ωφεληθεί σε τίποτε".

Ναι, αδέρφια μας, αλλά όταν εσείς -η κυβέρνησή σας για την ακρίβεια- αναγνωρίζατε (τέταρτοι μάλιστα στη σειρά μετά τη Βουλγαρία, Τουρκία και Ρωσία)  τη FYROM ως Μακεδονία, χωρίς κανέναν αστερίσκο, δεν μας ρωτήσατε αν συμφωνούμε, ούτε αναλογιστήκατε ότι υποδαυλίζετε τον άκρατο εθνικισμό των πλαστογράφων Σκοπιανών, ενθαρρύνοντάς τους να μην κάνουν καμία υποχώρηση στο θέμα του ονόματος και να στυλώσουν τα πόδια στο "νέτα σκέτα Μακεδονία".
Μας είπατε τότε "άλλο πολιτική, άλλο φιλία". Έμεινε στην ιστορία λοιπόν η φράση σας.
.
Ε, πώς θα γίνει δηλαδή; 
Τα δικά σας, δικά σας και τα δικά μας, πάλι δικά σας, αδέρφια;
Τολμά τώρα να κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα η κυβέρνησή σας, όταν εσείς δεν κάνατε το παραμικρό για να συνέλθουν οι Σκοπιανοί;

Σας αγαπάμε, σας εκτιμάμε
αλλά την αναγνώριση των Σκοπιανών δεν τη ξεχνάμε !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη