17 Απρ 2014

Τελικό: η Lagarde δεν μετέχει σε ευρωψηφοδέλτιο αυτοπροσώπως

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Η κ. Τζαβέλα, πρώην ΛΑΟΣ και νυν ΝΔ, έχει λίγο ..
περιπεπλεγμένους τους μηρούς της, αφού τώρα ως ευρωβουλευτής του Λ.Α.Ο.Σ. ανήκει στο στρατόπεδο του ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ, αλλά, αν εκλεγεί την 25.05.2014, θα πρέπει να ενταχθεί στο μη σκεπτόμενο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα. Αλήθεια, τί μου προσέφερε η κ. Τζαβέλα επί 5 χρόνια στην Ευρωβουλή;



 [Διακοσιοστή ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html), εκατοστή ενενηκοστή δεύτερη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και εκατοστή τριακοστή έβδομη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
            Επί τέλους, την 25.05.2014 ανεβαίνει στο θέατρο «Η ωραία Ελλάς» η πιο μεγαλειώδης θεατρική παραγωγή της μεταπολιτευτικής εποχής με πρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα της πίστας. Το «όλα τα μωρά στην πίστα» τρέπεται εις «όλα τα παιδιά από την πίστα» και τελευταίο τραπέζι πίστα ο λαός. Να παρακολουθήσει μακρόθεν τα καλλιστεία, τις καλλίγραμμες και τους καλλίφωνους, για να διαλέξει. Ο Λάκης κάνει ναζάκια στον ΣΥΡΙΖΑ. Σκέφτεται ότι θα τους ξεσκίσει όλους και μετά θα πρέπει να πάει στην Ευρωβουλή. Να κάνει τί; Να ανεβάσει το «10 μικροί Φίτσοι»; Μα το έργο το έπαιζαν τόσο όμορφα η κ. Γιαννάκου, η κ. Κράτσα,  η κ. Κοππά, η κ. Τζαβέλλα, ο κ. Δρούτσας και τόσοι άλλοι ανώνυμοι, εκ λόγων σεμνότητος, πρωταγωνιστές.
            Από την πατριωτική δεξιά θέλει να τραγουδάει στο Στρασβούργο ο Χριστοδουλόπουλος με μαέστρο τον Ξαρχάκο της ΝΔ.  Αυτό σημαίνει «ενωτικό» ψηφοδέλτιο που είπε ο Σαμαράς.
            Αφού επισκόπησα δεόντως όλα όσα εγράφησαν σχετικά με τη μετάφραση της ανακοίνωσης της Κιγκαλερίας [όχι Καγκελαρίας] τη σχετική με την εδώ επίσκεψη της κ. Μέρκελ και επείσθην ότι έγινε άλλη μία λαθροχειρία, για να παραπλανηθούν οι 10.000 που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα, μη τυχόν και γίνει καμμιά στραβή και επηρεάσουν 6.000.000 ψηφοφόρους, παρακολούθησα την παράσταση ανακοίνωσης του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ. Κοστουμάκια και μοντελάκια αξίας € 10.000 έκαστος κι’ άλλα τόσα ως μηνιαίο εισόδημα, χειροκρότησαν μετά μανίας τον Αρχηγό που μας έβγαλε σεργιάνι στις  αγορές, που καταργεί τα Μνημόνια για να σκάσει από το κακό του ο ΣΥΡΙΖΑ, που πέτυχε πλεόνασμα και μοιράζει κοινωνικό μέρισμα μαζί με κοινωνική στέγη και άφθονη κοινωνική αγυρτεία. Αλληλεγγύη γαρ ενόψει εκλογών. Θυμήθηκα τον Μαυρογυαλούρο που θα έφερνε στο χωριό και ποτάμι. Έφεραν το «Ποτάμι» του Θεοδωράκη και δέσαμε.
            Μετά τις εκλογές θα επανέλθουμε στη βαρετή μετεκλογική καθημερινότητα. Οι αντιπρόσωποι θα συνεχίζουν να ψηφίζουν ατάραχοι με το πιστόλι στον κρόταφο. Φοβερό εργαλείο πειθούς αυτό το μαραφέτι. Μέχρι και τέτοιες διατάξεις τους πείθει να ψηφίζουν με την απαράμιλλη ρητορική του:
Άρθρο 25 ν. 4258/2014 - Χρηματοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων
Στο άρθρο 186 Κεφάλαιο Η΄ του ν. 3852/2010 προστίθεται περίπτωση 22, ως εξής:
«22. Οι περιφέρειες μπορούν να χρηματοδοτούν την κατασκευή, εν όλω ή εν μέρει, την ανακαίνιση ή την επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν, κατά κυριότητα ή κατά χρήση, σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία ή συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι ανωτέρω φορείς μπορούν να είναι συμβαλλόμενοι στις Προγραμματικές Συμβάσεις του άρθρου 100 του ν. 3852/2010».
Είδες ο Μελισσανίδης;
            Ευτυχώς που φέτος θα σταυρώσουμε τους υποψηφίους για την Ευρωβουλή. Ναι, την Ευρωβουλή, η οποία υποδέχεται στο κτήριό της όχι μόνον τους λεβέντες Πόντιους χορευτές, αλλά και τα ρωσικά  «εξεγερμένα αιδοία» [ή «αιδιοιοεξέγερση», αν προτιμάτε κατά το «αιδοιοθύελλα»] που κατήγγειλαν τον «δικτάτορα» Πούτιν και ζήτησαν να του επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις. Ναι, κυρίες και κύριοι, αυτά τα παρτσακλά που τραγούδησαν μέσα σε ορθόδοξο ναό βλασφημώντας. Γιατί, άραγε οι ξεναγοί τους στο Στρασβούργο δεν τις πήγαν να τραγουδήσουν το ίδιο τραγούδι μέσα στο πλησιέστερο τζαμί;
            Η κ. Τζαβέλα, πρώην ΛΑΟΣ και νυν ΝΔ, έχει λίγο περιπεπλεγμένους τους μηρούς της, αφού τώρα ως ευρωβουλευτής του Λ.Α.Ο.Σ. ανήκει στο στρατόπεδο του ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ, αλλά, αν εκλεγεί την 25.05.2014, θα πρέπει να ενταχθεί στο μη σκεπτόμενο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα. Αλήθεια, τί μου προσέφερε η κ. Τζαβέλα επί 5 χρόνια στην Ευρωβουλή; Δεν θυμάμαι το παραμικρό. Αντιθέτως, θυμάμαι τον κ. Χουντή, ο οποίος το πάλευε και υπέβαλλε ακαταπαύστως ερωτήσεις προς την Επιτροπή των Βρυξελλών για να μας ανοίγει τα μάτια.
            Καλή η σταυροδοσία, αλλά ατελής. Πόσο ωραία θα ήταν να υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο όλων των κομμάτων και να μπορώ να διαλέγω όποιον υποψήφιο γουστάρω από οποιοδήποτε κόμμα! Η κ. Ντόρα είπε ότι ο Αρχηγός του κόμματος φέρει ευθύνη, διότι δεν έπρεπε να επιτρέψει τη σταυροδοσία. Έπρεπε εκείνος να συνεχίσει να διορίζει του ευρωβουλευτές με το σύστημα της λίστας, ώστε να στέλνουμε στην Ευρωβουλή τους καλλίτερους. Τώρα θα στείλουμε, είπε, άσχετους. Τόση εκτίμηση στο εκλογικό σώμα. Όχι πως έχει άδικο, αλλά λέμε τώρα. Η κ. Κράτσα ας πούμε και η κ. Κοππά πόσο σχετικές είναι; Όσο και οι συνάδελφοί τους του ελληνικού Κοινοβουλίου που ψηφίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο.
            Πάντως, να εξομολογηθώ την αμαρτία μου. Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε Kouneva και Vosemberg, θα ψήφιζα Kouneva. Και τούτο για δύο λόγους: ο πρώτος είναι ότι αυτή έχει νοιώσει στο πετσί της την αγριότητα της εργοδοσίας και θα παλέψει για τα δικαιώματα των εργαζομένων που έχει ισοπεδώσει και η κ. Vosemberg. Ο δεύτερος είναι ότι είχε το θράσος να της την πέσει με τον πιο ιταμό και άθλιο τρόπο ο ταλαντούχος ακαμάτης ταβερνιάρης cocobilly!
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος 


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη