9 Οκτ 2014

Θα ψηφίσουν οι Νεοδημοκράτες Δήμαρχοι, Μπουτάρη;

ΕΚΛΟΓΕΣ Περιφερειακής Ένωσης Δημάρχων Κεντρικής Μακεδονίας: 200 εκλέκτορες θα διαλέξουν ανάμεσα στον Λάζαρο Κυρίζογλου (ΝΔ), Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και τον....
 Γιάννη Μπουτάρη (ΠΑΣΟΚ), Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Οι εκλέκτορες είναι 200* (38 Δήμαρχοι  + 162 δημ.σύμβουλοι) και από αυτούς οι 105 είναι ΝΔ, οι 75 ΠΑΣΟΚ και οι 20 ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Λογικά, η επικράτηση Κυρίζογλου είναι δεδομένη και θα πρέπει το αποτέλεσμα να είναι 105 -75 . Θα είναι; 

Ο Σίμος Δανιηλίδης έδωσε το δαχτυλίδι στον Μπουτάρη και τρέχει να του εξασφαλίσει την εκλογή. Οι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ λένε ότι θα κατεβάσουν δικά τους σχήματα. 
Επομένως το σκορ λογικά θα είναι : Κυρίζογλου 105 - Μπουτάρης 75.
Θα είναι;
Σύμφωνα με τους Νεοδημοκράτες, θα είναι.

Βυζαντινό παρασκήνιο

Εμάς, επιτρέψτε μας να έχουμε κάποιες επιφυλάξεις καθώς οι "γερόλυκοι" ΠΑΣΟΚοι (Σίμος Δανιηλίδης, Θόδωρος Παπαδόπουλος κλπ) "οργώνουν" το εκλογικό σώμα, ψάχνοντας για ρήγματα.
Ακόμη κι αν πάρουν όλες τις ψήφους των υπολοίπων, η ανώτατη επίδοση που μπορούν να πετύχουν θεωρητικά είναι 95 έναντι 105.
Για να μην εκλεγεί ο Κυρίζογλου, θα πρέπει 6 τουλάχιστον Νεοδημοκράτες να μην ψηφίσουν τον δικό τους Λάζαρο, αλλά να ψηφίσουν Μπουτάρη και όλοι οι υπόλοιποι να ψηφίσουν επίσης Μπουτάρη.
Γίνεται;
Για τον Γιάννη Μπουτάρη, μπορεί και να γίνει ! Η τεχνογνωσία των γεροπασόκων στις εκλογές είναι τεράστια, οι Νεοδημοκράτες δεν το ΄χουν στα μαγειρέματα και όλα μπορούν να συμβούν.
Πάντως, αν γίνει κι αυτό, η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης ως κόμμα.

Για να δούμε λοιπόν, τι θα γίνει αύριο Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, σε αίθουσα του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης ! Θα σημειώσουν οι δεινόσαυροι του ΠΑΣΟΚ ακόμη μια νίκη, απέναντι στους χαλαρούς της ΝΔ, ξεφτιλίζοντάς την για μια ακόμη φορά ή θα κερδίσει το φαβορί, Κυρίζογλου;

*οι εκλέκτορες μπορεί να είναι τελικά 199 καθώς ο δήμος Σιντικής Σερρών δήλωσε ότι ένας σύμβουλος δεν θα συμμετέχει

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη