30 Ιουν 2016

Η κυβέρνηση θέλει εξόφληση του ΕΝΦΙΑ 2 μήνες νωρίτερα

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση «ξέχασε» να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και το άφησε στις προεκλογικές καλένδες, αποφάσισε να σφίξει ακόμα περισσότερο την θηλιά γύρω από τους ιδιοκτήτες ακινήτων σχεδιάζοντας την ολοκλήρωση της εξόφλησής του δύο μήνες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, μέσω της εκκαθάρισης του φόρου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, προθεσμία που λήγει στις 15 Ιουλίου.

Τα εκκαθαριστικά του φόρου θα αναρτηθούν στο Taxisnet έως τα μέσα Αυγούστου και ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την πρώτη τον Αύγουστο και την τελευταία τον Δεκέμβριο. Πέρυσι ο φόρος πληρώθηκε σε έξι δόσεις με την πρώτη τον Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Φεβρουάριο.

Από την πληρωμή του φόρου, το ΥΠΟΙΚ προσδοκά έσοδα της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με το ποσό που πλήρωσαν πέρυσι, καθώς, περίπου 600.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα επιβάλλεται για πρώτη φορά συμπληρωματικός ΕΝ.Φ.Ι.Α. με συντελεστή 0,1% και στα ακίνητα που χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη