1 Νοε 2026

ΚΚΕ: τα κορόιδα του Στάλιν!


Η εξόριστη κυβέρνηση του Καΐρου και τα κοροϊδάκια του Στάλιν. Ένα  από τα βασικά αφηγήματα της αριστεράς για την περίοδο της κατοχής, είναι ότι μόνο αυτοί «πολέμησαν τους ναζί». Έτσι, βάσει της αρχής Σιάντου «Πας μη εαμίτης, γκεσταπίτης», όλοι οι μη αριστεροί βαφτίστηκαν συλλήβδην «συνεργάτες των Γερμανών». Ωστόσο, το αφήγημα έχει ένα κενό. Η εξόριστη κυβέρνηση του Καΐρου και όσοι την ακολούθησαν, δεν γίνεται να χαρακτηριστούν «συνεργάτες των ναζί». Οπότε;


🔴Για να καλύψουν αυτό το κενό, τα συντρόφια έχουν βρει άλλο τροπάριο: πως οι «αστοί» πολιτικοί «την κοπάνησαν και περνούσαν τον καιρό τους στην Αίγυπτο μέσα σε ατελείωτες αντιλαϊκές δράσεις που σκάρωναν με τους Εγγλέζους», σύμφωνα μ’ ένα άρθρο του Ριζοσπάστη, που βρήκα στην τύχη. Δηλαδή, ήταν και «κοπανατζήδες» και «όργανα του βρετανικού ιμπεριαλισμού», ο οποίος προετοίμαζε την επιστροφή τους στην εξουσία, μετά την κατοχή.


🔴Προφανώς, η συγκρότηση ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που πολέμησαν στο πλευρό των Συμμάχων στην Βόρεια Αφρική και στην Ιταλία (Ιερός Λόχος, Ταξιαρχία Ρίμινι κ.λπ.), δεν πιάνεται από τους κουκουέδες ως αντιστασιακή δράση. «Αντιστασιακοί» ήταν οι ελασίτες, που απέφευγαν τις μάχες όπως ο διάβολος το λιβάνι, κι έστηναν ενέδρες κατά μεμονωμένων Γερμανών στρατιωτών, μόνο και μόνο για να αναγκάσουν τους κατοίκους των γύρω περιοχών να βγουν στο βουνό και να ενταχθούν στον ΕΛΑΣ, για να αποφύγουν τα γερμανικά αντίποινα.


🔴Κι αυτά δεν είναι λόγια δικά μου, προβλέπονταν από την απόφαση της Β' Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ, Δεκέμβριος 1942:


«Να αποφεύγονται μάχες με τον εχθρό και εμφανίσεις στα χωριά, για την αποτροπή αντιποίνων».


🔴Βέβαια, την εποχή εκείνη, άλλα έλεγε το ΚΚΕ για την κυβέρνηση του Καΐρου, για να εξασφαλίσει την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια των Βρετανών:


«Με τους συμμάχους της Σοβιετικής Ένωσης και όλους τους οπωσδήποτε εχθρούς του φασιστικού άξονα, χωρίς να εξαιρέσουμε ούτε την ελληνική κυβέρνηση του Καΐρου, εφόσον στέκονται στον αγώνα κατά του φασιστικού άξονα, το Κόμμα μας κάνει κοινό αγώνα μαζί τους».


(Πολιτική Απόφαση της 8ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ, Φεβρουάριος 1942).


🔴Το αστείο με τα -πρώην, νυν και αεί!- κοροϊδάκια του Στάλιν, είναι ότι και ο «πατερούλης» τους, που τους χρησιμοποιούσε ως «χρήσιμους ηλίθιους», για να ανταλλάξει την Ελλάδα με άλλες χώρες, τις οποίες πραγματικά ήθελε να εντάξει στην σοβιετική σφαίρα επιρροής, την κυβέρνηση του Καΐρου αναγνώριζε ως νόμιμη κυβέρνηση της χώρας και τον Γεώργιο Β' ως νόμιμο ανώτατο άρχοντα.


🔴Δείτε, λοιπόν, τι χουνέρι τους έκανε...


Στις αρχές Μαρτίου 1944, βλέποντας την απελευθέρωση να πλησιάζει, οι ψευτοαντιστασιακοί έφτιαξαν «κυβέρνηση του βουνού» (ΠΕΕΑ), για να την έχουν έτοιμη, μόλις θα αποχωρούσαν οι Γερμανοί. Λίγες μέρες αργότερα, τους ήρθε ψυχρολουσία.


🔴Είθισται, στις εθνικές επετείους, να αποστέλλονται από διάφορα κράτη χαιρετιστήρια μηνύματα στην κυβέρνηση της χώρας που γιορτάζει. Σε ποια ελληνική κυβέρνηση θα έστελνε συγχαρητήριο μήνυμα, για την 25η Μαρτίου, η Σοβιετική Ένωση; Στην εξόριστη κυβέρνηση του Καΐρου, ή στην κυβέρνηση του βουνού;


🔴Εν τέλει, ο Στάλιν, αποφάσισε την αποστολή τηλεγραφήματος στον επικεφαλής της κυβέρνησης του Καΐρου, τον βασιλιά Γεώργιο:


«Προς τον Γεώργιο Β', Βασιλέα των Ελλήνων.


Σας παρακαλώ, για την ημέρα της ελληνικής εθνικής εορτής, να δεχθείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια και τις ευχές για επιτυχία στον ανδρείο ελληνικό λαό».


🔴Έχει δε ιδιαίτερη σημασία, ουσιαστική κι όχι μόνο συμβολική, πως ο Στάλιν δεν έστειλε καν το τηλεγράφημα στον πρωθυπουργό της κυβέρνησης του Καΐρου, αλλά το έστειλε κατευθείαν στον βασιλιά. Αναγνωρίζοντας έτσι αυτόν, ως νόμιμο ανώτατο άρχοντα της χώρας, ενώ το ΕΑΜ έθετε ως πρώτο και αδιαπραγμάτευτο όρο, να να μην επιστρέψει ο Γεώργιος στον θρόνο του μετά την απελευθέρωση!


🔴Παρ' όλα αυτά, οι κουκουέδες παραμένουν κοροϊδάκια του και τον δοξάζουν ακόμα!


🔴Τους παραδίδω στην χλεύη σας🤡




Πηγές:


📍Νίκος Παπαδάτος, «Οι σχέσεις ΕΣΣΔ - ΚΚΕ, 1944-1952».


📍«ΚΚΕ - Επίσημα Κείμενα», 5ος .              Από ανάρτηση στο Χ τής Αμαλία.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη