15 Μαρ 2017

Ο Ιβάν ενδιαφέρεται τώρα (µόνο) για το Mega

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε έντονη φημολογία σχετικά µε την είσοδο του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, στη
μετοχική σύνθεση της εκδοτικής εταιρείας «Πήγασος». 

 Γιάννης Κουρτάκης
Μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο ομογενής επιχειρηματίας στα γραφεία του «Έθνους», εντάθηκαν οι πληροφορίες που τον ήθελαν να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οριστικοποίηση της συμφωνίας µε την οικογένεια Μπόμπολα.

Η αλήθεια είναι ότι, πράγματι, εξουσιοδοτημένα από τον κ. Σαββίδη πρόσωπα εδώ και δεκαπέντε μέρες έχουν προχωρήσει σε ενδελεχή έλεγχο εξετάζοντας το ενδεχόμενο της μετοχικής εμπλοκής του στον «Πήγασο». Παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είχαν προχωρήσει αρκετά, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί εντόνως η πληροφορία σύμφωνα µε την οποία ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δείχνει να ξανασκέφτεται (και μάλιστα σοβαρά) την εμπλοκή του στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας που εκδίδει το «Έθνος». Μάλιστα, οι εκπρόσωποί του, συνομιλώντας µε τραπεζικά στελέχη, σχεδόν απέκλειαν το ενδεχόμενο να υπάρξει deal. Απεναντίας και µε βάση τα όσα διαπίστωσαν από τον έλεγχο των στοιχείων, φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στην απόφαση, μετά τον ∆ΟΛ, να διακόψουν τις όποιες συζητήσεις και µε τον Φώτη Μπόμπολα.

Την ίδια ώρα, όμως, έδειχναν να εστιάζουν το όποιο ενδιαφέρον τους στην απόκτηση ποσοστού στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Η εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στο πάλαι ποτέ Μεγάλο Κανάλι φαίνεται ότι ενθαρρύνεται, εκτός των άλλων, και από την κυβέρνηση, η οποία έχει κάθε λόγο να επιθυμεί την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου καναλιού υπό νέο καθεστώς. Σύμφωνα µε τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, ο ομογενής επιχειρηματίας σκοπεύει τις επόμενες ημέρες να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση, που, όπως λέγεται, θα διασφαλίζει την άμεση επαναλειτουργία του Mega.

Για την πρόθεση του Ιβάν, όπως και για τους σχεδιασμούς του, έχουν ενημερωθεί τόσο ο Φώτης Μπόμπολας όσο και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος έχει κάνει (ήδη) κάποιες συζητήσεις µε τον µμεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, διερευνώντας το ενδεχόμενο της συνεργασίας µε το Star. Πάντως, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια απαισιοδοξία αναφορικά µε τους πραγματικούς σχεδιασμούς του κ. Σαββίδη, θα πρέπει να αξιολογηθεί η πληροφορία που τον θέλει να διατηρεί ανοικτό (και σοβαρό) δίαυλο επικοινωνίας µε την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα μπορέσουν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι πρώην μεγαλομέτοχοι του Mega, μετά την ένταση που παρατηρήθηκε στις σχέσεις τους κατά τον τελευταίο έναν χρόνο. Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο σχεδόν απέκλειαν το ενδεχόμενο να τα ξαναβρούν οι Βαρδινογιάννης και Μπόμπολας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, αν δεν επιτευχθεί η σχετική εκεχειρία ανάμεσα στις δύο πλευρές, τότε θα πρέπει να αποκλειστεί και η συµμετοχή Σαββίδη, αφού, όπως έχει σπεύσει να διευκρινίσει, δεν είναι διατεθειμένος να διαταράξει τις σχέσεις του, κυρίως, µε τα αφεντικά της Motor Oil.





parapolitika.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη