10 Ιουν 2017

Σκάνδαλο στην αυλή του Μακρόν

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκινά προκαταρκτική έρευνα έπειτα από καταγγελία περί αργομισθίας στελέχους του
MoDem, λίγες ώρες πριν τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές
Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε την Παρασκευή στη Γαλλία το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού σε βάρος του MoDem, του κόμματος του νυν υπουργού Δικαιοσύνης Φρανσουά Μπαϊρού, συμμάχου του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από καταγγελίες περί κατάχρησης δημοσίων πόρων, αφού στέλεχός του εργάστηκε σε πλασματική θέση εργασίας στο ευρωκοινοβούλιο.

Το γραφείο του εισαγγελέα ανέφερε ότι η έρευνα πραγματοποιείται αφού παρέλαβε μια επιστολή από έναν πρώην εργαζόμενο του κόμματος, που κατήγγειλε ότι το διάστημα 2010-2011 πληρωνόταν εν μέρει από κονδύλια του κοινοβουλίου για την εργασία που έκανε για το κόμμα.
Η έναρξη μιας προκαταρκτικής έρευνας δεν συνεπάγεται την άσκηση δίωξης. Οι εισαγγελείς αποφασίζουν έπειτα από τη διενέργεια των προκαταρκτικών αυτών ελέγχων εάν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία για τη διεξαγωγή μιας έρευνας σε βάθος ή όχι.
Η έρευνα ξεκίνησε την προπαραμονή του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στην χώρα. Αφορά «κατάχρηση εξουσίας και απόκρυψη εγκλήματος» και διεξάγεται από το γραφείο καταπολέμησης της διαφθοράς της εισαγγελίας, διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου.
Στην επιστολή που εστάλη στις αρχές, ο πρώην εργαζόμενος υποστηρίζει ότι η ηγεσία του MoDem υπέγραψε μαζί του την 2α Δεκεμβρίου του 2010 «σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης για την θέση του "υπεύθυνου Διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης" όπως επίσης "μια τροποποίηση απόσπασης αυτής της σύμβασης εργασίας" προκειμένου να ασκεί καθήκοντα συνεργάτη του (ευρωβουλευτή του κόμματος Ζαν Λικ) Μπεναμιάς», σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.
Ο καταγγέλλων διευκρινίζει ότι «το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2010 και Νοεμβρίου 2011 πληρωνόταν εν μέρει από το κόμμα, εν μέρει από την Οργάνωση για μια Ευρώπη των πολιτών της οποίας προήδρευε ο Μπεναμιάς, την ώρα που υποστηρίζει ότι δεν εργάστηκε ποτέ για εκείνον ούτε για την Ένωση για την Ευρώπη των Πολιτών παρά μόνο για το κόμμα».


 ΠΗΓΗ ΑΠΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη