23 Σεπ 2017

Καλαφάτης: Ο πρόθυμος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναζητά συμμάχους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για τη διάθεση των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου σύμφωνα με τις εντολές της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόθυμος, όπως πάντα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, για να εξυπηρετήσει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτός που αυτοαποκαλείται “ποιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους”, δηλώνει έτοιμος να δώσει, για άλλη μία φορά, τα αποθεματικά του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως έκανε και στο παρελθόν. Είναι σαφές ότι προσπαθεί να βρει συμμάχους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού η παράταξή του, μέρα με τη μέρα, καταρρέει.

Αντί να επισημάνει στην κυβέρνηση ότι με την πολιτική της οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τους δήμους που, ήδη υφίστανται τις συνέπειες της περικοπής άνω του 60% της κρατικής χρηματοδότησης, της μη απόδοσης των παρακρατηθέντων και θεσμοθετημένων πόρων, καθώς και των πόρων του πράσινου ταμείου, εκείνος, με τη δικαιολογία ότι... κάνει επένδυση χρημάτων, θέλει να δώσει και τα ασημικά. Είναι ο ίδιος δήμαρχος που, όπως ομολόγησε, έπεσε θύμα των ψεύτικων εξαγγελιών του πρωθυπουργού για την απόδοση της Α Προβλήτας στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι η ίδια διοίκηση που δεν έχει καταφέρει, ακόμη, να πληρώσει τους 740 συμβασιούχους της και βολοδέρνει μεταξύ της Ταμειακής Υπηρεσίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Όσο για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που διαφημίζει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια κι ευαγγελίζεται την ανάπτυξη που έρχεται, ενώ την ίδια στιγμή υποχρεώνει τους Δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, ένα έχουμε να πούμε: Αν ήταν συνεπής θα όφειλε να διευκρινίσει ποια είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα η εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη, που δικαιολογεί αυτό το μέτρο. Ξέρει κάτι που ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει»;


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη