25 Φεβ 2024

Γεροβασίλη: «Δηλώνω υποψήφια - Να μπει φρένο στην καθοδική πορεία»-Κασσελάκης: Καλωσορίζω την Ολγα, προτείνω εκλογές υβριδικά στις 10 Μαρτίου


Στο βήμα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε το απόγευμα του Σαββάτου η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έριξε το γάντι στον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη ανακοινώνοντας ότι θα διεκδικήσει την προεδρία ανοίγοντας το δρόμο για νέες εσωκομματικές εκλογές.

«Στην πρόσκληση του προέδρου απαντώ: Δηλώνω παρούσα. Ως υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό επιβάλει το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Απέναντι στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Απέναντι στην ιστορία του χώρου μας και στους αγώνες που δώσαμε όλοι και όλες μαζί» σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.


«Δηλώνω παρούσα»


Ειδικότερα από το βήμα η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: «Πιστεύω ότι είναι βαθιά αναγκαίο και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Έχουμε ευθύνη όλοι και όλες. Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντησή μου σε αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα. Αυτό μου επιβάλλει το αίσθημα ευθύνης, απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, στον προοδευτικό κόσμο και στην ιστορία του τόπου. Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη ούτε στα πιο δύσκολα και πάντα έβαζα πλάτη. Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου για να δυναμώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και είμαι πολύ περήφανη για όσα πετύχαμε για τη χώρα, την κοινωνία και την παράταξη και που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».


«Όλους αυτούς τους μήνες στήριξα τη νέα προσπάθεια με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Και την στήριξα με σεβασμό στα μέλη», σημείωσε. «Σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς. Σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας για να είναι σύνεδροι Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία. Να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και την κυβερνητική μας προοπτική. Να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική και να μπούμε με αυτοποεποίθηση στην πολιτική μάχη απέναντι στην δεξιά», τόνισε μεταξύ άλλων.


Αποδοκιμασίες σε δυο σημεία της ομιλίας της


Από την ομιλία της κ. Γεροβασίλη δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες καθώς σε δυο σημεία της ομιλίας της, όταν δήλωσε «παρούσα» αλλά και όταν απευθυνόμενη στον πρόεδρο είπε «δεν αγαπάς περισσότερο το κόμμα από εμένα», μερίδα του κόσμο γιούχαρε.


Κασσελάκης: Καλωσορίζω την Ολγα Γεροβασίλη, προτείνω εκλογές υβριδικά στις 10 Μαρτίου


Ο κύβος ερρίφθη. Στέφανος Κασσελάκης και Όλγα Γεροβασίλη θα αναμετρηθούν για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις λίγους μήνες μετά τις προηγούμενες εκλογές.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, ο Στέφανος Κασσελάκης σηκώθηκε από τη θέση του κατευθύνθηκε προς το βήμα, παίρνοντας τον λόγο και ανέφερε πως θα ζητήσει την διεξαγωγή των εκλογών στις 10 Μαρτίου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του Συνεδρίου δήλωσε: «Καλωσορίζω την κ. Γεροβασίλη σε έναν όμορφο αγώνα» και συνέχισε εκφράζοντας τη δέσμευση του, ότι θα παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος κι ότι θα δουλέψει για το κόμμα ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας. «Εφόσον κερδίσω, την επόμενη ημέρα θα καλέσω την αντιπρόεδρο της Βουλής να φέρουμε όλοι μαζί εις πέρας τις καταστατικές αλλαγές», είπε και υπογράμμισε: «Στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει. Για να μπορέσει η δικιά μας αριστερή αλήθεια να κερδίσει, πρέπει να πάμε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου, υβριδικά, για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη