28 Μαρ 2024

Τέμπη: Το ντοκουμέντο της «κοπτοραπτικής» - Οι πραγματικοί διάλογοι από το βράδυ της τραγωδίας


Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι εγγραφές από τις συνομιλίες τη μοιραία νύχτα των Τεμπών οι οποίες αποδεικνύουν την «κοπτοραπτική» η οποία έγινε προκειμένου να.. αποδίδεται το δυστύχημα αποκλειστικά σε «ανθρώπινο λάθος».
Υπενθυμίζεται ότι την αποκάλυψη για τη μονταζιέρα στα Τέμπη έκανε το «Βήμα» με την κυβέρνηση να μιλά για οικονομικά συμφέροντα που υπαγόρευσαν την πρόταση δυσπιστίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή από χθες το απόγευμα.

Στην πρόταση δυσπιστίας τέσσερα κόμματα του προοδευτικού τόξου (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας) καταγγέλλουν την κυβέρνηση συνολικά για την καταρράκωση του Κράτους Δικαίου στη χώρα.
Η «κοπτοραπτική» της συνομιλίας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το σημείο όπου φυλάσσονταν όλα τα καταγραφικά του ΟΣΕ για την περιοχή της κεντρικής Ελλάδας, που εκλάπησαν για να μονταριστούν βρίσκεται στην περιοχή Μεζούρλο και είναι σε απόσταση 500 μέτρων από τον σταθμό στην Λάρισα.

Από εκεί κάποιοι πήραν με ένα στικάκι και παρέδωσαν, αφενός μεν στην αστυνομία, ηχογραφημένα μηνύματα και συνομιλίες και μετά από τρεις μέρες κάποιοι άλλοι παρέδωσαν κάποια άλλα μηνύματα τα οποία ήταν μονταρισμένα.

Στην εξεταστική είχε βγει ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος, κ. Τερεζάκης και είχε πει πως εκείνος με έναν αστυνομικό παρέδωσε τα στοιχεία στην αστυνομία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Τερεζάκης δεν παρέδωσε τις συνομιλίες όπως διατείνεται, αλλά παρέδωσε τα ίχνη κίνησης που είχαν οι συρμοί πάνω στον πίνακα που υπάρχει στον ΟΣΕ και υπήρχε κατά ένα μέρος και στην Λάρισα και παρέδωσε αυτά και όχι τις ηχογραφημένες συνομιλίες.

Συγκεκριμένα, υπάρχει ένα αρχείο με αριθμό πρωτοκόλλου 67 και ένα με αρ. πρωτοκόλλου 68 και είναι η κάτωθι συνομιλία:

Στο πρώτο ακούγεται ο εξής διάλογος:

- Η Λάρισα ακούει;

- Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως είσοδο, φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων.

- Ευχαριστούμε πολύ.

Στο δεύτερο ακούγεται:

-Βασίλη, Σωτήρη πάμε

-Βασίλη, σε ακούω

-Φεύγεις, φεύγεις

-Έγινε, καλό βράδυ




Όπως φαίνεται από τις εγγραφές, οι δύο συνομιλίες έχουν συρραφεί και το «Σωτήρης» έχει εξαφανιστεί.

Η συνομιλία στο νούμερο 68 αφορά σε συνομιλία με μηχανοδηγό τοπικής αμαξοστοιχία και όχι με τον μηχανοδηγό της «μοιραίας» αμαξοστοιχίας.

ieidiseis.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη