8 Μαΐ 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ-Συνελήφθη από τις ρωσικές αρχές Αμερικανός στρατιώτης στο Βλαδιβοστόκ-Γερμανοί μισθοφόροι στο Τσάσωφ Γιαρ

 


 H υφαρπαγή των ρωσικών κεφαλαίων σε τράπεζες της Ευρώπης και των ΗΠΑ πυροδοτεί άσχημες εξελίξεις στην μεγάλη κόντρα Ρωσίας και Δύσης-Βίντεο με νεκρούς Γάλλους στρατιώτες στο Τσάσωφ Γιαρ από κοινωνικά δίκτυα

Αμερικανός στρατιώτης κρατείται στη Ρωσία με την κατηγορία της κλοπής, αναφέρει ρωσική εφημερίδα, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για τις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ.   

Πρόκειται για Λοχία του αμερικανικού στρατού που συνελήφθη στο Βλαδιβοστόκ και κατηγορήθηκε για κλοπή.
Ο Λοχίας Γκόρντον Μπλακ, 34 ετών, που υπηρετούσε στη Νότια Κορέα, επέστρεφε στο σπίτι του στο Τέξας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ένας Αμερικανός στρατιώτης που κατηγορείται για κλοπή συνελήφθη στη Ρωσία, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, γράφει η The Guardian, επικαλούμενη το Associated Press.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο στρατιώτης, ο λοχίας Γκόρντον Μπλακ, 34 ετών, είχε υπηρετήσει στη Νότια Κορέα και επρόκειτο να επιστρέψει στο σπίτι στο Φορτ Καβάζος στο Τέξας.

Αντίθετα, είπαν αξιωματούχοι, αυτός πήγε στη Ρωσία. Οι αξιωματούχοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η Σύνθια Σμίθ εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, επιβεβαίωσε ότι ένας στρατιώτης συνελήφθη την Πέμπτη στο Βλαδιβοστόκ για ποινικές κατηγορίες.

Η Ρωσία ειδοποίησε τις αμερικανικές αρχές και ο στρατός ενημέρωσε την οικογένεια του στρατιώτη για το περιστατικό.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ παρέχει την κατάλληλη προξενική υποστήριξη στον στρατιώτη στη Ρωσία», κατέληξε η ανακοίνωση.

Γάλλοι και Γερμανοί στο Τσάσωφ Γιαρ προκαλούν την οργή των Ρώσων

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι Γερμανοί μισθοφόροι πολεμούν μαζί με τους Ουκρανούς στο Τσάσωφ Γιαρ, προκαλώντας πολλά αρνητικά σχόλια στην Ρωσία.

Επίσης αμφιλεγόμενο βίντεο παρουσιάζει Γάλλους μισθοφόρους να κείτονται νεκροί στην ίδια περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εκπρόσωπος των Ουκρανικών δυνάμεων Ναζάρ Βολοσίν ανακοίνωσε ότι η Μόσχα έχει συγκεντρώσει 20.000 έως 25.000 στρατιώτες και άφθονα οπλικά συστήματα  προς την κατεύθυνση του Τσάσωφ Γιαρ, έχοντας  5-10 παραπάνω δυνάμεις σε ορισμένες περιοχές έναντι των Ουκρανών.

Η επίθεση των Ρώσων στο Τσάσωφ Γιαρ είναι προ των πυλών, ενώ η κατάληψη της πόλης θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για το Κίεβο, και την άνευ όρων παράδοση των Ουκρανών, αναφέρουν όλα ρωσικά ΜΜΕ.

Επίσης, οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν προειδοποιήσει τις κυβερνήσεις τους ότι η Ρωσία σχεδιάζει βίαιες πράξεις δολιοφθοράς σε ολόκληρη την ήπειρο, σύμφωνα με τους Financial Times.

“Η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει και επιχειρεί πιο ενεργά βομβαρδισμούς και επιθέσεις και καταστροφή υποδομών σε ευρωπαϊκό έδαφος, χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία για πιθανές απώλειες αμάχων”, αναφέρουν δυτικοί αξιωματούχοι των πληροφοριών, αυξάνοντας την ένταση.

Μετά την υφαρπαγή των ρωσικών κεφαλαίων σε τράπεζες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, εκτιμάται ότι χοντραίνει ξαφνικά η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας με απροσδιόριστα επεισόδια το επόμενο διάστημα.   

pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη