12 Σεπ 2024

Οι Έλληνες έχουν γίνει οι δεύτεροι πιο φτωχοί στην Ευρώπη με τη σφραγίδα των Financial Times


Οι τιμές στην Ελλάδα συνέχισαν την ανοδική τους πορεία και τον Αύγουστο, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει περαιτέρω αύξηση 3% από 2,7% τον Ιούλιο και από επίσης 2,7% τον Αύγουστο του 2023.
Βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός τροφοδοτήθηκε για έναν ακόμη μήνα από το υψηλό κόστος στην ενέργεια, αλλά και σε πολλά τρόφιμα.

Τα στοιχεία διαψεύδουν τις προ oλίγων μήνων αισιόδοξες εκτιμήσεις του πρώην υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα περί «ταχύτερης αποκλιμάκωσης» του πληθωρισμού και δη στα τρόφιμα, αλλά και τους ισχυρισμούς περί μειώσεων τιμών… «χάρη στα μέτρα».

Η πραγματικότητα - παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα από κυβερνητικά στελέχη - είναι πως οι πολίτες βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση εξαιτίας της ακρίβειας και των χαμηλών μισθών, ένας συνδυασμός που τους έχει οδηγήσει στον πάτο της Ευρώπης βάσει της αγοραστικής τους δύναμη.


Οι Έλληνες είναι οι φτωχότεροι στην ευρωζώνη και οι δεύτεροι φτωχότεροι στην ΕΕ, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία, όπως φαίνεται και στα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Financial Times από τη Eurostat. Και μάλιστα με τους γείτονες να έχουν ανοδική τάση και να ετοιμάζονται για το προσπέρασμα.

img_f192b.jpg

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη