27 Οκτ 2024

Επικίνδυνη και περίεργη ιστορία στη Θράκη


 Ο «ψευτομουφτής» μετέβη πρόσφατα στην Ανδριανούπολη και μίλησε στο αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής, όπου επιτέθηκε στην ΕλλάδαΜία πολύ περίεργη όσο και επικίνδυνη κατάσταση εξελίσσεται στη Θράκη, με πρωταγωνιστή τον «ψευτομουφτή» Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα, την οποία το υπουργείο Εξωτερικών (ελπίζουμε ότι) παρακολουθεί.

Ο «ψευτομουφτής» μετέβη πρόσφατα στην Ανδριανούπολη και μίλησε στο αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής, όπου επιτέθηκε στην Ελλάδα για την κατάσταση της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι στην Ελλάδα υπάρχει… τουρκικός πληθυσμός 100-120.000 Τούρκων εντός των ορίων που έθεσε η Συνθήκη της Λωζάννης, «οι οποίοι δίνουν αγώνες  για την προστασία της γλώσσας, της θρησκείας και της πολιτιστικής τους κληρονομιάς στην περιοχή αυτή,  καθώς το ελληνικό κράτος δημιουργεί δυσκολίες, ιδιαίτερα στην προστασία της γλώσσας», με στόχο «να κάνουν τους ανθρώπους να ξεχάσουν τα τουρκικά», και ότι κλείνει τα σχολεία της «τουρκικής» μειονότητας με το πρόσχημα του αριθμού των μαθητών.

Εδώ να πούμε τα εξής: Στην Ανδριανούποληαπό το 2012, έχει συσταθεί μία υπηρεσία «Ειδικών επιχειρήσεων» του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ., που είναι επί της ουσίας διπλωματικό στρατηγείο με αποστολή το συντονισμό των κρατικών φορέων που ασχολούνται με τη διείσδυση στα Βαλκάνια.Τέλος, η Αδριανούπολη είναι το κέντρο συντονισμού τουρκόφιλων φορέων, όπως η Άτυπη Συμβουλευτική Επιτροπή, ο Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Δυτικοθρακιωτών στην Κωνσταντινούπολη, και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, που κινείται σε διεθνές επίπεδο. Δεν πάνε χαμένα τα 5.000 ευρώ μεικτά από Ανδριανούπολη μεριά, τελικά…

Κ.Δ.Μ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη