19 Ιουλ 2008

Ε, αφού είστε λίγοι ρε ψευτομακεδόνες, τι να κάνουμε;

Προσέξτε:
1η υπερβολή: Τεράστιο θόρυβο προκάλεσε πριν από λίγους μήνες το Ουράνιο Τόξο, με το συνέδριο στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όπου εκλήθη όλος ο πλανήτης και δήθεν θα παρευρισκόταν χιλιάδες σύνεδροι. Το taxalia ήταν εκεί και το μόνο που είδε ήταν δυό τρεις περίεργοι από τη Φλώρινα, ένας Ευρωβουλευτής, δυό σερβιτόροι και μια μελαμψή ευτραφής καθαρίστρια. Στη σελίδα του ουράνιου τόξου για το θέμα, ομιλούν για επιτυχία. Προκαλέσαμε τον Βοσκόπουλο, αφού είχε τόση "επιτυχία" να δημοσιεύσει μερικές φωτογραφίες. Τι πιό απλό !!!
Η αλήθεια είναι το συνέδριο για τις "εγχειρίσεις αλλαγής φύλλου στα ορτύκια", που διοργάνωσε ο "πτηνοτροφικός όμιλος Τραχανοπλαγιάς", είχε μεγαλύτερη επιτυχία.
Για να δείτε την επιτυχία του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ
.
2η υπερβολή: Σήμερα είδαμε δημοσιεύματα στο Assosiated Press και κατόπιν σε διάφορες Αγγλικές εφημερίδες, αλλά και στο in.gr όπως αποκάλυψε το επίσης μαχητικό και καλό blog greece-salonika, που μιλούν για διαδήλωση 8.000 ανθρώπων στα Σκόπια. Φυσικά δεν έγινε καμία διαδήλωση, ούτε 8 ατόμων. Όλη μέρα στα Σκόπια ήμασταν και το μόνο που είδαμε ήταν νεολαία να απολαμβάνει το φρέντο της. Έγινε μόνο μια συγκέντρωση σε ένα μισοάδειο στάδιο, κατά τη δική μου εκτίμηση 1.200 - 1.500 ανθρώπων, από τους οποίους οι 100 ας ήταν από την Π.Γ.Δ.Μ. Όλοι οι άλλοι ήταν Έλληνες και φυσικά μετανάστες στον Καναδά, τους οποίους (παππούδες) προσωπικά βλέπω με συμπάθεια.
.
3η υπερβολή: Γράφει σήμερα το επισημότερο όργανο της "διασποράς" των προσφύγων, για την επίσκεψη στη Μελίτη, ότι αύριο Κυριακή, εκατοντάδες, πιθανόν χιλιάδες (!!!) "μακεδόνων" πολιτικών προσφύγων, θα περάσουν το τελωνείο της Νίκης! ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ. Δείτε πόσο καραγκιόζηδες είναι οι άνθρωποι:

Κατ' αρχήν αν είχαν την πρόθεση να περάσουν τα σύνορα, προφανώς θα ήταν και στη συγκέντρωση της Παρασκευής! Που ήταν οι "χιλιάδες"; Η εκτίμησή μας και οι πληροφορίες μας, είναι ότι θα είναι 4 λεωφορεία, περί τα 160 άτομα, από τους οποίους οι 150 είναι υπερήλικες, που είναι όντως συγκινημένοι και ήρεμοι, μετά από τόσα χρόνια. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΟΥΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΝΕΤΕΙΡΑ ΓΗ ΤΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ. Στο blog αυτό ξεκαθαρίσαμε έγκαιρα (και πρώτοι στην Ελλάδα), πώς βλέπουμε την ιστορία στη Μελίτη, εδώ

Οι παππούδες, δεν έρχονται για να κάνουν φασαρία, ούτε σημαίες θα έχουν. Θα κάνουν όμως προβοκάτσια οι 10 έμμισθοι Έλληνες, επαγγελματίες μειονοτικοί, που στηρίζουν την ύπαρξή τους και κυρίως τις καταθέσεις του στην τράπεζα, στο ζήτημα αυτό. Οι αρχές τους ξέρουν. Καμιά ΧΡΥΣΗ ΑΥΤΗ δεν χρειάζεται να καθαρίσει, ούτε να αναμιχθεί!

"Toronto, Canada, July 18, 2008 - On Sunday, July 20, 2008, several hundred, possibly thousands, of Macedonian political refugees will attempt to enter Greece at the Medjitlia/Niki
border crossing in order to attend their 4th World Reunion. δείτε το προβοκατόρικο δημοσίευμα εδώ "
.
4η υπερβολή: Διαδίδουν ότι στο πανηγύρι της ΜΕΛΙΤΗΣ θα έρθει ο Μπράνκο Τσερβένκοσκι. Σιγά να μην έρθει κι η ΜΑΝΤΟΝΑ!!!
.
5η υπερβολή: Θα γίνουν επεισόδια στο πανηγύρι. Τα μόνα επεισόδια που θα γίνουν, είναι ότι δεν θα φτάνουν οι κρύες μπίρες, όπως κάθε χρόνο και ο κόσμος θα παραπονιέται!! Για όσους δεν έχουν πάει, στο πανηγύρι αυτό, χορεύουμε και τραγουδάμε τα δικά μας, τα "νεζνάμικα" για αυτούς που δεν τους αρέσουν, στο σλαβικό γλωσσικό ιδίωμα μας, θα χορέψουμε και καλαματιανό και λαϊκά, αλλά και λυτό, και λέτσι και ζάραμο και άλλα "δικά μας", που δεν μας κάνουν άλλη εθνότητα! Το ότι οι πόντιοι χορεύουν "γαράσαρη" και εγώ δεν καταλαβαίνω τι λένε τα τραγούδια τους, εκτός από το "η μάνα ειν κρύο νερό", δε σημαίνει ότι δεν είναι έλληνες. Το ότι οι Κρήτες χορεύουν πεντοζάλη, που προφανώς δεν τον ξέρει κανείς στην Βόρεια Ελλάδα, δεν τους κάνει άλλη εθνότητα.
.
Εν κατακλείδι, για όσους δεν ασχολούνται πολύ με το θέμα και προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται στη Φλώρινα: ΤΟ 95% ΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΝΤΟΠΙΑ ή ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ αν θέλετε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ, ΤΟ 5% ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (κυρίως για να προσληφθούν στη ΔΕΗ) ΤΟ "ΠΑΙΖΟΥΝ" ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ.
.
Ε, δε θα ασχολούμαστε συνέχεια με αυτούς. Απλά κάνουν θόρυβο. Πιό πάνω σας εξήγησα, πόσο υπερβολικοί είναι στις προβλέψεις και στις ειδήσεις τους. Πάντα φουσκωμένα ψέμματα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη