21 Ιουλ 2008

Άθλια η δημόσια υγεία στην Ελλάδα. Αβραμόπουλε ξύπνα!!!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΣΙΩΠΑ.
Δευτέρα, Ιούλιος 21, 2008, posted by ΠΡΕΖΑ TV at 2:12 πμ
Στο «Μεταξά», το νοσοκομείο-προπύργιο στη μάχη κατά του καρκίνου, υπηρετούν 249 και λείπουν 46 απαραίτητοι γιατροί, ενώ το μάχιμο νοσηλευτικό προσωπικό είναι 250 άτομα, δηλαδή 57% του συνόλου των οργανικών θέσεων! Στο ακτινοθεραπευτικό χρειάζονται έξι φυσικοί και σήμερα υπηρετούν μόνο δύο.Οι λίστες αναμονής φτάνουν έως και τους πέντε μήνες. Τα χειρουργεία δεν λειτουργούν πλήρως, ενώ πολλά ραντεβού αναβάλλονται. Το παθολογο-ανατομικό καθυστερεί ακόμα και 40 ημέρες να δώσει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, ενώ στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) πέντε κρεβάτια είναι κλειστά.

Χρειάζονται δύο με τρεις μήνες για να ξεκινήσει ο ασθενής ακτινοθεραπεία! Ο ψηφιακός αγγειογράφος χάλασε προ διετίας και ακόμη δεν έχει διορθωθεί ή αντικατασταθεί με καινούργιο. Το μηχάνημα της βρογχοθεραπείας δεκαοκτώ μήνες παραμένει στα κουτιά. Την ίδια ώρα, οι αυξημένες ανάγκες καθιστούν απαραίτητη την απόκτηση δεύτερου γραμμικού επιταχυντή, μαγνητικού τομογράφου, λαπαροσκοπικού πύργου και γενικότερα τον άμεσο εκσυγχρονισμό των,παλαιών,μηχανημάτων.

Την ίδια ώρα, με 400 κρεβάτια, το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» έχει 25.000 εισαγωγές τον χρόνο και 4.200 χειρουργικές επεμβάσεις. Δυστυχως ομως...δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος στο μοναδικό Ογκολογικό Νοσοκομείο της Αθήνας, μηχανήματος απαραίτητου για τη διαγνωστική προσέγγιση των ογκολογικών,ασθενών...

Επιπρόσθετα, υπάρχει τεράστια λίστα αναμονής, η οποία σήμερα ανέρχεται σε περίπου 400 άτομα. Τα ακτινοθεραπευτικά τμήματα έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο λόγω της έλλειψης χειριστών. Η ζωή εκατοντάδων καρκινοπαθών, που έχουν ήδη υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης όγκων, είναι κυριολεκτικά σε κίνδυνο αφού η ακτινοθεραπεία τους καθυστερεί έως και 75 ημέρες από τον προβλεπόμενο χρόνο έναρξης, ο οποίος είναι το μάξιμουμ 30 ημέρες.
Στο «Θεαγένειο» Θεσσαλονίκης, που καλείται να καλύψει τις ανάγκες όλης της Βόρειας Ελλάδας, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και σε βασικά μηχανήματα, δεν διατίθενται πλέον κρεβάτια σε καρκινοπαθείς, οι περισσότεροι μάλιστα από τους οποίους, ταξιδεύουν από μακρινούς νομούς της ευρύτερης περιοχής.

Στη Λάρισα, οι ελλείψεις προσωπικού στο τμήμα Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχουν ως συνέπεια τη δημιουργία λίστας τριών μηνών για τους περίπου 250 καρκινοπαθείς, οι οποίοι ουσιαστικά χάνουν τη θεραπεία τους. Καταγγέλλεται μάλιστα ότι η λίστα του νοσοκομείου έχει κλείσει και νέα ραντεβού δεν ορίζονται πλέον, με συνέπεια όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν στον ιδιωτικό τομέα, στην κυριολεξία να εκλιπαρούν. Στο τμήμα Ακτινοθεραπείας, το μοναδικό στον άξονα από Λαμία έως Θεσσαλονίκη, υπηρετούν σήμερα ένας επιμελητής Β, μία επικουρική ιατρός και ένας ακόμη γιατρός για να εξυπηρετήσουν 80 ασθενείς σε μηνιαία βάση.

ΚΥΡΙΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ: ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;

Λιγη αξιοπρεπεια και ανθρωπια στον τομεα της περιθαλψης ζηταμε και τιποτε παραπανω...

Λιγη αξιοπρεπεια, που δικαιωματικα μας ανηκει.

Ερευνα:Γ.Κρητικος,Μ.Ζιωζιου

ΠΡΕΖΑ TV 21-7-2008


Σχόλιο taxalia: Για τον εαυτό τους βρίσκουν αξιοπρέπεια preza. Αν χρειαστεί, οι "επώνυμοι", οι Υπουργοί, οι έχοντες, κ.λ.π., δεν αγχώνονται για καμιά λίστα. Βρίσκουν αμέσως κρεβάτι.

Σου ξαναθυμίζω: ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη