26 Ιουλ 2008

Καύση νεκρών ή ταφή; κουβέντα να γίνεται...


Ε π ι τ έ λ ο υ ς:…!!! Γράφει ο gianniotis.gr
Πριν καλά - καλά προλάβει να κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, με βάση το οποίο θα επιτρέπεται και στη χώρα μας η καύση των νεκρών, άρχισαν να χτυπάνε με δύναμη, οργή και λύσσα τα …ρασοφόρα και …κορακίστικα τύμπανα.
Στην ίδια ορχήστρα συμμετέχουν κι’ άλλοι …καλλιτέχνες.
Μα πάρα πολλοί οργανωμένοι …καλλιτέχνες. Καλλιτέχνες πάσης φύσεως. Γλύπτες και επεξεργαστές μαρμάρων, λουλουδάδες με ανακυκλωμένα υλικά κατά περίπτωση, καταστήματα πώλησης μακάβριων παρασκευασμάτων, και ότι άλλο μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους.
Κοινή συνισταμένη όλων αυτών. Η χοντρή κονόμα.
Και καλά όλοι οι παραπάνω. Ομολογώ ότι θίγονται επαγγελματικά.
Οι ρασοφόροι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί κόπτωνται τόσο πολύ, αφού έτσι κι’ αλλιώς το μισθό τους τον παίρνουν;
Μην προλάβετε και με πείτε αφελή.
Την γνωρίζω πολύ καλά την πραγματικότητα.
Αυτοί θίγονται πιο πολύ απ’ όλους, και ας κοροϊδεύουν με τον πόνο των συγγενών του τεθνεώτος, ως δήθεν συμπάσχοντες με προσποιητά τεθλιμμένο ύφος.
Ο Φαρισαϊσμός και η υποκρισία στη χώρα μας, ζει και βασιλεύει πιο πολύ μέσα στους κόλπους της εκκλησίας, παρά απ’ ότι έξω απ’ αυτούς.
Οργίζεσαι πραγματικά όταν ακούς τους ρασοφόρους να μιλάνε για το άψυχο σώμα του νεκρού.
Έχει τον προορισμό του λένε, σύμφωνα με τα της εκκλησίας οριζόμενα.
Τι εννοούνε άραγε με αυτό; Ότι μαζί με την ψυχή του νεκρού, πάει και το σώμα του στην κόλαση ή στον παράδεισο.
Δεν είδα όμως ποτέ να δείχνουν ανάλογη ευαισθησία για τα άψυχα σώματα που μένουν στα ψυγεία επί μήνες, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς γι’ αυτά.
Ε…βέβαια!!! Αυτό το σώμα δεν έχει προορισμό, και επομένως ούτε οικονομικό όφελος.
Κύριοι παπάδες και δεσποτάδες, μήπως η επί μακρόν παραμονή ενός νεκρού μέσα στα ψυγεία, μπορεί να θεωρηθεί και ως περιϋβριση νεκρού;
Για σκεφθείτε το λίγο, και αφήστε τα δήθεν…χριστιανικά κ.λ.π. βαρύγδουπα επί του θέματος της ταφής, κατά τα δικά σας και όχι της θρησκείας οριζόμενα.
Όλα αυτά τα λέω, με δεδομένο ότι είμαι Χριστιανός ορθόδοξος και …λαδοβαπτισμένος. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο.
Ήρθε η ώρα να γίνουμε κράτος, καθώς και η δική σας για να γίνετε άνθρωποι.
Κύριοι Εθνοπατέρες και λοιποί εμπλεκόμενοι με το θέμα αυτό.
Νομοθετείστε πάραυτα και με την διαδικασία του κατεπείγοντος την καύση των νεκρών.
Δίνουμε δισεκατομμύρια το χρόνο στο εξωτερικό για την θεραπεία των ασθενών.
Τουλάχιστον ας μη πληρώνουμε και για την καύση των δικών μας ανθρώπων, που η νομοθετική ανάγκη μας αναγκάζει να τους πάμε πάλι στο εξωτερικό.
Παπάδες.!!!
Συμπλεύστε επιτέλους με την πολιτεία αυτή τη φορά, μόνο και μόνο για το καλό των Χριστιανών.
Αν βέβαια μέσα σας έχετε …χριστιανικά ένστικτα.

....

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Xάρης Kονιδάρης, διευθυντής γραφείου Tύπου Aρχιεπισκοπής Aθηνών
«H Eκκλησία δεν έχει αντίρρηση και άλλωστε δεν έχει το δικαίωμα να έχει αντίρρηση στην καύση των νεκρών για τους ετερόδοξους και τους ετερόθρησκους. Oμως συνιστά στους ορθόδοξους ως μοναδικό τρόπο αποσύνθεσης του νεκρού ανθρώπινου σώματος την ταφή, σύμφωνα με την παράδοσή της».
..

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ taxalia

H υπόθεση είναι πολύ απλή. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΧΘΗΣ Η ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΣΟ ΑΠΕΧΘΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ ΠΑΠΑΔΕΣ. Η απέχθεια κάποιων εναντίον της εκκλησίας, τους οδηγεί σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Είναι φυσικό ότι η "εκκλησία" (χριστιανική, εβραϊκή, μουσουλμανική, κ.λ.π.), δεν έχει λόγο σε ζητήματα, που αφορούν αλλόδοξους.

Δεν θα πάρει θέση η μουσουλμανική εκκλησία για το πως θα βαφτίζονται οι Εβραίοι.

Δεν θα πάρει θέση η Βουδιστική θρησκεία, για το πως θα παντρεύονται οι Ταοϊστές.

Δεν θα υποδείξουν οι ραβίνοι, πώς πρέπει να θάβονται οι Βραχμανιστές. Θα υποδείξουν όμως, για το πώς θα θάβονται οι Εβραίοι !

Αυτός είναι ο ρόλος της -οποιασδήποτε- "εκκλησίας".

Αν θέλεις να μην βαφτιστείς, να μην παντρευτείς, να μην κηδευτείς με τους κανόνες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, μπορείς να το κάνεις. Δεν θα αλλάξει η εκκλησία τις διδασκαλίες της, ούτε θα νομοθετήσει.

Θέλεις να ακολουθήσεις τους κανόνες της; τους ακολουθείς! Δεν θέλεις; με γειά σου, με χαρά σου.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε "εκκλησίας" να οριοθετεί και τη δική της τοποθέτηση, απέναντι σε πράγματα που άπτονται, είτε του δόγματος, είτε των παραδόσεών της. Και οι παραδόσεις είναι πολύ σημαντικές για κάθε θρησκεία. Οι Εβραίοι, 8 μέρες μετά τη γέννηση κάθε αγοριού, κάνουν την τελετή Μπιτ Μιλα (βάφτιση και περιτομή) και αυτό είναι στην μακραίωνη παράδοσή τους και όχι στο γραπτό δόγμα. Μπορούμε λοιπόν να αλλάξουμε νομοθετικά το έθιμο αυτό;

Κάθε προσπάθεια να φιμωθεί η τοποθέτηση της εκκλησίας, σε πράγματα που την αφορούν, είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ. Και κάθε άλλη κουβέντα, για το απλό αυτό ζήτημα είναι περιττή και ύποπτη. Η πολιτεία θα νομοθετήσει αυτό που θέλει και η κάθε εκκλησία θα νουθετήσει τους δικούς της πιστούς, όπως πρέπει !


Εν κατακλείδι:

Φυσικά και θα πρέπει οι πολίτες να έχουν το δικαίωμα της επιλογής να καίνε το νεκρό τους, να τον θάβουν, να τον μουμιοποιούν, να τον αφήνουν άταφο, να τον πετάνε στη θάλασσα, να τον πετάνε στα κοράκια..... (τι;; δεν σας φαίνονται λογικά τα τελευταία; τότε μάλλον έχει ξεκινήσει μέσα σας η αναζήτηση του Θεού! σκεφτείτε όλα αυτά τα δύσκολα ζητήματα και θα καταλάβετε γιατί η "εκκλησία" (οποιασδήποτε θρησκείας) αντέχει 1.000 ή 2.000 χρόνια και θα αντέξει άλλα 200 εκατομμύρια!)

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη