16 Ιουλ 2008

Οι τελικές προτάσεις του taxalia στον κ.Καραμανλή

Κύριε Πρωθυπουργέ, για την μεταφορά του κέντρου βάρους από την Ελληνική, στην πλευρά των Σκοπίων, προτείνουμε τα εξής:
.
1. Ο Τίτο δημιούργησε την "Ομόσπονδη Μακεδονική Δημοκρατία της Γιουκοσλαβίας" και σε συνάρτηση με τον Ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, ορισμένοι εγκατέλειψαν τις περιουσίες τους. Να γίνει λοιπόν αυτό που προτείνει ο κ. Γκρούεφσκι: μια επιτροπή για αποζημιώσεις, αλλά και στις δύο πλευρές (ΚΑΙ για τις Ελληνικές περιουσίες π.χ. στο Μοναστήρι, στο Κρούσοβο, στη Στρώμνιτσα, στην Οχρίδα, κ.λ.π.). Να διερευνηθεί αν οφείλονται εκατέρωθεν αποζημιώσεις, με αναγωγή στην πολυπληθή ελληνική κοινότητα που υπήρχε εκεί στις αρχές του 20ου αιώνα και εκδιώχθηκε, μετά την εξέγερση του Ιλιντεν. Υπάρχουν άπειρα ιστορικά ντοκουμέντα για αυτό.
.
2. Να τεθεί θέμα αναγνώρισης "Ελληνικής Μακεδονίας" και αναγραφής αυτής σε όλα τα έγγραφα των "προσφύγων" ως Ελληνικής και όχι ως "Αιγαίας". Να μας πουν απλά, αν εγώ που γεννήθηκα στη Φλώρινα, μπορώ, να αυτοπροσδιοριστώ ως "Μακεδόνας". Ακόμη πιό απλά, αν μπορείτε εσείς κύριε Πρωθυπουργέ, να αυτοπροσδιοριστείτε ως Μακεδόνας. Σας ανέφεραν ποτέ ως "Ο Μακεδόνας Πρωθυπουγός"; Όχι! Γιατί; Δεν είστε "Μακεδόνας"; Δεν επιτρέπουν σε μας, τη χρήση του όρου "Μακεδόνας"; Το ζήτημα δεν είναι αν αναγνωρίζουμε εμείς αν ο Γκρούεσκι είναι Μακεδόνας, αλλά αν είναι ο Καραμανλής. Να κληθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να ξεκαθαρίσουν, αν ο Κ. Καραμανλής είναι Μακεδόνας ή όχι!!
-Αν απαντήσουν θετικά (αδύνατον) αναγνωρίζουν την "Μακεδονικότητα" των Ελλήνων και την ανάγκη διαχωρισμού των εθνοτήτων σε Έλληνες και Σλάβους!
-Αν απαντήσουν αρνητικά, διαπράττουν αυτό που καταγγέλουν: αρνούνται τον αυτοπροσδιορισμό σε μας!
.
3. Η εχθρική και αλυτρωτική γλώσσα μιας γειτονικής χώρας, έχει όρια. Δεν μπορεί π.χ. ο Αχματινεζάντ, να προκαλεί συνεχώς το Ισραήλ, έστω λεκτικά και η απάντηση να είναι "δεν συνάδει...". Το Ισραήλ είναι απείρως ισχυρότερο στρατιωτικά, διαθέτει πυρηνικά, αλλά δεν εφαρμόζει την τακτική της πάπιας! Απαντά, όταν χρειάζεται. Και απαντά προληπτικά. Ακριβώς όπως και οι Η.Π.Α. Κανείς δεν επιτέθηκε στις Η.Π.Α. ούτε διανοήθηκε να το κάνει. Οι σύμμαχοί μας όμως, δεν επέτρεψαν στον Σαντάμ Χουσεϊν, να απειλήσει έστω εκ πλαγίου την κυριαρχία και τα συμφέροντά τους.
Η Τουρκία είναι ισχυρή στρατιωτικά. Φυσικά και δεν φοβάται ότι θα της επιτεθούμε στα καλά καθούμενα. Παρ' όλα αυτά, "τρίζει τα δόντια" κάθε φορά, που υπερασπιζόμαστε (κατά την άποψή μας σωστά, κατά τη δική τους λανθασμένα) τα εθνικά δίκαια. Παρά το "διεθνές δίκαιο της θαλάσσης", που μας επιτρέπει την επέκταση των χωρικών υδάτων, η Τουρκία, διατηρεί το casus beli, δεν περιορίζεται, στα τετριμμένα "οι ελληνικές θέσεις δεν συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας κ.λ.π.", αλλά ξεκαθαρίζει ότι, αυτές οι θέσεις είναι "αιτία πολέμου". Και δεν έχει καμία διεθνή συνέπεια για αυτό. Δεν τη βομάρδισε το ΝΑΤΟ επειδή δεν επιτρέπει στην Ελλάδα, να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα!
Δεν πέταξε κανείς το Ισραήλ, από τους διεθνείς οργανισμούς, επειδή δεν ανέχεται τις προκλήσεις των χωρών, που θεωρεί ότι την απειλούν, όταν το παρακάνουν!
.
4. Φυσικά και δεν θα απαντήσετε στην ιταμή επιστολή του κ.Γκρούεσκι.
.
5. Άμεσα μέτρα.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
.
α. τονίστε στην Π.Γ.Δ.Μ. ότι υπάρχουν όρια στις διεθνείς σχέσεις και casus beli.
.
β. αντιγράψτε το Ισραήλ, στα θέματα σεβασμού της ελεύθερης έκφρασης, ορισμένων Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να δικαιώσουν την άλλη πλευρά και εξαιρετικά απρόθυμοι, να καταδικάσουν τις γελοιότητες των Σκοπιανών. Υπάρχει και η έννοια της εθνικής ασφάλειας.
.
γ. Ζητείστε από την Ε.Υ.Π. να ασκήσει τις αρμοδιότητες που της παρέχει το άρθρο 4 του Ν.3649/2008, σε περιπτώσεις όπως αυτή: http://www.bulgarmak.org/consul.htm
.
δ. Ενεργοποιήστε τους μηχανισμούς απομυθοποίησης και μεταφοράς της δημοσιότητας σε θέματα που βολεύουν την Ελλάδα. Αν π.χ. στο "πανηγύρι της Μελίτης" ανησυχούμε ότι κάποια διεθνή μέσα ενημέρωσης, θα ασχοληθούν με τα ανθελληνικά τραγούδια και τις ενέργειες κάποιων ανεγκέφαλων, θα μπορούσαμε -ενδεικτικά- να διοργανώσουμε το μεγαλύτερο φεστιβάλ "gay pride" του κόσμου (δεν αστειεύομαι, γνωρίζετε πώς "παίζεται το παιγνίδι στα Μ.Μ.Ε.), την ίδια ώρα και μέρα, στον ίδιο τόπο, ή την μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου ή μια μεγάλη συναυλία Νταλάρα, Αλεξίου κ.λ.π.
.
ε. Βάλτε στην "ατζέντα" των διαπραγματεύσεων άλλα χίλια θέματα (στη διάθεσή σας να τα εξηγήσουμε) δια της ...Ελληνίδος διαπραγματευτού, που σας αναφέρουμε παρακάτω.
.
στ. Το σημαντικότερο:
είναι θλιβερό να βλέπει κανείς να συνομιλούν ισότιμα ο πολύπειρος "μπαρουτοκαπνισμένος" 66χρονος σοφός πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης, με τον 29χρονο Μάρτιν Πρότουγκερ. Η άλλη πλευρά, ευτέλισε στο έσχατο σημείο τη διαδικασία των συνομιλιών. Μας εμπαίζει και το αντιλαμβάνεστε άριστα. Φυσικά και δεν πρέπει να αποχωρήσουμε από τις συνομιλίες. Επιβάλλεται όμως να τις φέρουμε στα μέτρα των Σκοπιανών. Αντικαταστείστε σήμερα κιόλας τον κ.Βασιλάκη. Στείλτε στη θέση του (κατόπιν ολιγοήμερου "φροντιστηρίου") την κυρία Καλομοίρα Σαράντη (δεν αστειεύομαι καθόλου!), υπό την υψηλή επιστασία του κ. Άδωνι Γεωργιάδη (επίσης, δεν αστειεύομαι).
.
Με τιμή
Ν.Χ. 15-7-2008
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη