3 Αυγ 2008

Ξαναχτύπησε ο εθνικιστής

Την επέτειο της Βουλγαρικής εξέγερσης του Ιλιντεν , γιόρτασαν χθες οι "Μακεδόνες". (Η διαφορά οφείλεται στο παλαιό ημερολόγιο)
Φέτος έλλειψαν οι σημαίες με τη "Μεγάλη Μακεδονία", καθώς η αστυνομία τις απομάκρυνε εν ριπή οφθαλμού.
Δεν έλλειψαν όμως οι προκλητικές δηλώσεις Γκρούεφσκι, περί "μακεδονικού" ζητήματος και "μακεδονικής" μειονότητας. Ο Γκρούεφσκι στην ομιλία του τόνισε ότι
"... θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την προστασία των δικαιωμάτων της μακεδονικής μειονότητας στη γειτονιά μας, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα και πρακτική, καθώς και σύμφωνα με τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες , οι οποίες είναι αδιαμφισβήτητες και κοινές για όλους. Θα συνεχίσουμε και με την διεθνοποίηση του μακεδονικού ζητήματος προς τους διεθνείς οργανισμούς, προς όλα τα σχετικά κράτη και παράγοντες της διεθνούς κοινότητας".
Ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ακόμη ότι η χώρα του θα συνεχίσει να εργάζεται πυρετωδώς προς την κατεύθυνση ένταξης της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. "Εάν η Ελλάδα αποφασίσει με εκβιασμούς και με επίδειξη δύναμης να μας κλείσει, για μακρύ χρονικό διάστημα, τις πόρτες προς την επίτευξη του επιθυμητού αυτού στόχου, εμείς, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες , θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την σταθερότητα και για την οικονομική και δημοκρατική ανάπτυξη της χώρας μας", συμπλήρωσε ο κ. Γκρούεφσκι.
Στην προηγούμενη ανάρτηση διαπιστώσατε τι ακριβώς εννοούν οι Σκοπιανοί όταν λένε "θα εργασθούμε πυρετωδώς για την ένταξη σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη