27 Αυγ 2008

Η ασυλία των φορτωταξί στη Θεσσαλονίκη


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ S.K.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008

ΩΡΑ: ΠΕΡΙΠΟΥ 10 Π.Μ

ΤΟΠΟΣ: ΓΩΝΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ

Σήμερα επί της οδού Αφροδίτης κατέφθασε ένας ακόμα θρασύτατος δημοτικός αστυνομικός του δήμου Θεσσαλονίκης μετά από καταγγελία οδηγού φορτωταξί να επιδώσει κλήσεις στα παράνομα σταθμευμένα Ι.Χ αυτοκίνητα στο χώρο που έχει ορίσει ο δήμος. Μέχρι εδώ όλα καλά και νόμιμα. Το εν λόγω φορτωταξί ήταν επι ώρα παράνομα διπλοπαρκαρισμένο και αφού ο δημ. αστυνομικός επέδωσε τις κλήσεις τον ρώτησα γιατί δεν γράφει και το φορτωταξί? Η απάντηση: " Δεν θα μου υποδείξεις την δουλειά μου, αυτό θα το κρίνω εγώ ". " Τότε γιατί δεν του υποδεικνύεις να το μετακινήσει?" του λέω. " Οχι θα περιμένει εδώ μέχρι να φύγει κάποιος απο τους παράνομα παρκαρισμένους για να μπεί ".

Ο δημοτικός συνεχίζει το παραλήρημα του και μας απειλεί οτι θα γράψει όλα τα αυτοκίνητα τα οποία είναι κάθετα παρκαρισμένα αντί για παράλληλα. Το φραστικό επεισόδιο συνεχίζεται και μαζεύεται κόσμος που τον προτρέπει να κάνει το καθήκον του.

Ακούγεται και απο κάπου η φράση: " Kάνε την δουλειά την οποία εμείς σε πληρώνουμε να κάνεις".. και η απάντηση: " Μάθαμε την καραμέλα ...μόνο εσείς δεν με πληρώνετε " θράσος και αγένεια, από ένα δημόσιο υπάλληλο.

Οι τρικυκλάδες (δυνατό σωματείο και ψήφοι πακέτο) βολεύουν τα Ι.Χ αυτοκίνητα των φίλων τους στις διαγραμμισμένες στάσεις των τρικύκλων, και οριοθετούν με παλιά λάστιχα και παλέτες τον χώρο τους οταν λείπουν από τις πιάτσες, δημιουργώντας ένα έκτρωμα μπροστά στα μαγαζιά μας. Αυτοί λοιπόν οι επαγγελματίες χαίρουν της ασυλίας της δημοτικής αστυνομίας, η οποία σαφώς και κατευθύνεται απο τον αντιδήμαρχο για ορισμένες "κατηγορίες" πολιτών. Και για να μην σας κουράσω με περαιτέρω λεπτομέρειες, διερωτώμαι οι οδηγοί της Θεσσαλονίκης είναι δύο κατηγοριών, οι νόμιμοι παράνομοι και οι απλά παράνομοι, σύμφωνα με τον Αθανάσαρο και τον Vasipap???

Εμείς που πληρώνουμε εκατοντάδες ευρώ κάθε μήνα δημοτικά τέλη απο τα μαγαζιά μας, και οι τρικυκλάδες σχεδόν τίποτα δεν είμαστε επαγγελματίες?? Γιατί τα μαγαζιά μας κρύβονται απο αυτά τα φορτωταξί και δεν βάζει κανείς μια τάξη σε αυτό το χάλι??Και να μας πούνε οι υπεύθυνοι μέχρι πόσους τόνους φορτωταξί επιτρέπεται να σταθμεύει εντός πολεοδομικού ιστού και αν είναι παράνομο η καρότσα του να προεξέχει μισό και ένα μέτρο απο την διαγράμμιση???Εγώ επίσης τονίζω οτι ήμουν νόμιμα παρκαρισμένος.

Κ.Σ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη