24 Αυγ 2008

Προκαλεί ξανά ο Γκρούεσκι (και σεις βαρεθήκατε να το ακούτε)


Βάλαμε αυτό τον ξερό, ανιαρό και βαρετό τίτλο στην ανάρτηση. Δεν βαρεθήκατε να τον διαβάζετε στα blogs, στις εφημερίδες, να τον ακούτε σε ραδιόφωνα και να τον βλέπετε στην τηλεόραση;
ο σωστός τίτλος έπρεπε να είναι:
"Όταν ο Γκρούεσκι ασχολήθηκε με τα κόμματα της Ελλάδας, τότε μόνο πήρε σκληρές απαντήσεις" ή
"ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΣΚΙ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΟΤΑΝ ΕΒΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΠΟΛΥΝΟΙΑΖΟΤΑΝ"
...
ο Γκρούεσκι δήλωσε από το Κρούσεβο (φωτο), προσπαθώντας να προκαλέσει ρήγματα στην εσωτερική πολιτική, μεταξύ ΝΔ και των άλλων κομμάτων:
«Η Ελλάδα έχει βαθιά και σοβαρά προβλήματα. Γνωρίζετε ότι εκεί σχεδόν κάθε δύο εβδομάδες ξεσπά ένα μεγάλο σκάνδαλο. Έτσι αναγκάζονται να επικεντρώνονται στο ζήτημα της ονομασίας, καθότι ως αποτέλεσμα των σκανδάλων αυτών απειλούνται με πρόωρες εκλογές» δήλωσε ο Νίκολα Γκρούεφσκι από την πόλη Κρούσεβο. Επίσης δήλωσε ότι δεν συζητά αλλαγή του ονόματος έναντι όλων, παρά μόνο διπλή ονομασία, το "Μακεδονία" για όλο τον κόσμο και τη σύνθετη, που θα ισχύει μόνο με την Ελλάδα. Και λέει για μια ακόμη φορά ψέμματα! Αν επρόκειτο για διπλή ονομασία, τότε δεν θα χρειαζόμασταν μεσολαβητή του Ο.Η.Ε., θα ήταν διμερές ζήτημα. Δεν έχει σε αυτή την περίπτωση νόημα η διαπραγμάτευση υπό τον Νίμιτς.
...
Η Ντόρα Μπακογιάννη, αντέδρασε σκληρά αυτή τη φορά, σκληρότερα από κάθε άλλη, καθώς οι νέες τοποθετήσεις Γκρούεσκι, θίγουν αυτή τη φορά το κόμμα (ενώ οι προηγούμενες την πατρίδα και όπως γνωρίζετε το κόμμα είναι πάνω από την πατρίδα για τους Έλληνες πολιτικούς) και δήλωσε «οι δηλώσεις αδιαλλαξίας και προκλητικότητας του κ. Γκρούεφσκι είναι εκτός κάθε μέτρου. Επιβεβαιώνουν τη δεινή θέση στην οποία ο ίδιος επέλεξε να περιέλθει. Έχουν προηγηθεί ενέργειες και δηλώσεις υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης ακόμα και μόλις πριν την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Νίμιτς».
..
Το taxalia ξαναλέει: δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταλήξουμε κάπου, με τον κ.Γκρούεσκι, όχι φυσικά επειδή είναι εθνικιστής ή ανόητος, (μια χαρά πανέξυπνος είναι). Τους πραγματικούς λόγους τους καταλαβαίνουν όλοι πια στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε ξανά.
Όμως η συνεχιζόμενη επίθεση στην Ελλάδα, με πρωτοφανές ύφος, εκ μέρους Σκοπιανών αξιωματούχων, προσβάλλει τη χώρα μας ή για να το πω Καρατζαφέρια, βλέπουμε τη γίδα να ξύνεται συνέχεια στην πλάτη του τσομπάνη, αλλά να μη τρώει τις ξυλιές της. Εμφανιζόμαστε δηλαδή σαν ένας μάγκας σε καβγά, που λέμε στον αντίπαλο "αν με βρίσεις θα σε πλακώσω", ο άλλος μας βρίζει συνεχώς και μεις του ξαναλέμε το ίδιο, οπότε αρχίζουμε σιγα σιγά να γινόμαστε γραφικοί εμείς.
..
Για να επιστρέψουμε σε πολιτικό επίπεδο, είναι προφανές, ότι ο Γκρούεσκι, διαβλέπει το αδιέξοδο. Δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής μεταξύ των δύο πλευρών (ο Νίμιτς κάνει διακοπές και ταξιδάκια και συμπληρώνει τη συνταξούλα του).
Κάνει το παν, για να μας εκνευρίσει και να διακόψουμε τις συνομιλίες. Η ελληνική πλευρά το έχει καταλάβει και κάνει (σωστά) την πάπια, συνεχίζοντας φιλολογικές συζητήσεις, που δεν θα καταλήξουν πουθενά.
..
Εμάς μας ενοχλεί ένα πράγμα μόνο: το ότι στις συνομιλίες συμμετέχει ο πρέσβης Βασιλάκης, ενώ από τα Σκόπια κάτι 28χρονια παιδάκια.
Το είπαμε πολλές φορές και το ξαναλέμε:
Ένα πρέπει στον Γκρούεσκι για να έρθουμε στα ίσα. Να αλλάξει ο διαπραγματευτής μας και να μπει στη θέση του Αδαμάντιου Βασιλάκη η τραγουδίστρια Καλομοίρα. Με αυτή να συνομιλεί ο κύριος Νίμιτς και ο Γκρούεσκι.
ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ. ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ, ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΟΥΛΕΜΑ!!!
..
ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ:
"Ο Γκρούεσκι μας προκαλεί, ο Νίμιτς μας δουλεύει, επιτέλους θα θυμώσουμε ή θα το παίζουμε χαζοχαρούμενοι;"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη