4 Αυγ 2008

Διακοπές στη Χαλκιδική


Στη Χαλκιδική λοιπόν για διακοπές, εκεί που η φοροδιαφυγή ανθεί ... τι ανθεί δηλαδή τέλος πάντων.

Έφαγα έξω αρκετές φορές και πήρα μία (ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ) 1 (ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΩΣ) νόμιμη απόδειξη.

Μάζεψα όμως αρκετές χειρόγραφες αποδείξεις, αρκετά δελτία παραγγελίας πελάτη χωρίς καμία ισχύ.

Ακόμα και από επώνυμη φίρμα πίτσας της Θεσσαλονίκης με υποκατάστημα εκεί.Μου προσέφεραν (επί πληρωμή φυσικά) μόλις καθόμουν στο τραπέζι ένα μπουκάλι νερό κάθε φορά χωρίς να με ρωτήσουν, μου χρέωναν το ψωμί για παντεσπάνι (επειδή καταργήθηκε το κουβέρ) φυσικά ούτε και γιαυτό με ρώτησαν αν ήθελα και με βαρούσαν αλύπητα με κάτι εξωφρενικές τιμές για κάτι μερίδες ... τι να πω;

Αλήθεια αυτές τις πατάτες τις τηγανιτές γιατί τις φέρνουν σε πιατάκι του γλυκού;

Και εκείνες οι κανάτες με το νερό που είναι υποχρεωμένα τα μαγαζιά να προσφέρουν που πήγαν;
Στο τέλος όμως μισή φέτα καρπούζι προσφορά του μαγαζιού και τώρα πλήρωνε την πολυτέλεια !!!!!

Τα δωμάτια, διαμερίσματα κ.λ.π. πρέπει να είναι μισά - μισά, νόμιμα - παράνομα ... μπαίνεις να νοικιάσεις και βλέπεις πίσω από την πόρτα θεώρηση από το 2000 και το 2001. Και πρέπει να κάθομαι και να τσακώνομαι με κάθε μαγαζάτορα φαγητού και κάθε τύπο που έχει ενοικιαζόμενα για την απόδειξη που πρέπει να μου δώσει και θα με πούνε και γύφτο !!!

Και αναρωτιέμαι γιατί δεν στέλνουν εκεί 2-3 εφοριακούς να πάρουν αμπάριζα όλα τα μαγαζιά και να βάλουν πρόστιμα, να πάρει και το κράτος κανένα φράγκο αφού έχουμε ανάγκες. Και προτείνω να τους δίνουμε και κάποιο μπόνους π.χ. όταν τελεσιδικίσει η υπόθεση να λαμβάνουν το 5 με 10 % του προστίμου (για να μην είναι και εύκολη η δωροδοκία τους) .

Τόσο δύσκολο είναι ;

Και κάνω και δεύτερη πρόταση, να τους καταγγέλουμε εμείς και να δίνει το κράτος μπόνους σε εμάς για κάθε πρόστιμο που τελεσιδικεί. Γιατί τώρα τι νόημα έχει να τσακωθώ με τον τύπο με τα ενοικιαζόμενα αφού η απόδειξη του δεν μετρά πουθενά ;

Και του άλλου του παροχέα φαγητού, το κέρδος για μένα απο την επιστροφή φόρου μηδαμινό αφού και αυτές οι αποδείξεις δεν μετράνε όλες. Βέβαια το κέρδος του τύπου είναι μεγάλο.

Και τι ωραία εικόνα, να πας με την κοπέλα σου (ζευγαράκι) να φας και να τσακώνεσαι για την απόδειξη ή να πάς με τα παιδιά σου και να αρχίσουν οι φωνές.

Αλήθεια πρέπει να είσαι καθηγητής πανεπιστημίου ή να συγκροτηθούν επιτροπές με κατόχους μεταπτυχιακών για τα απλά πράγματα που τα ξέρει ο καθένας μας ... ή απλά δεν θέλουν ;

Και εκείνα τα κομματάκια γης των 400 - 500 μέτρων, με τιμές 10.000 ευρώ περίπου έκαστο, ανάρπαστα και νάσου τα τροχόσπιτα και τα αυθαίρετα ... και το κράτος ως συνήθως είναι απών. Δεν σας λέω κάτι καινούργιο, τα ξέρετε απλά βγάζω την αγανάκτηση μου.
Εξαιρετικό άρθρο από το φίλο http://edessa-press.blogspot.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη