18 Αυγ 2008

Σκληρή κριτική στις σκληρές δηλώσεις του Μίνωα Κυριακού

αρθρο του "gianniotis"
"…Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για έναν καταξιωμένο Ολυμπιονίκη, όπως η Φανή Χαλκιά, να πιάνεται ντοπαρισμένη, όχι για τον εαυτό της, αλλά για την Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί και την οποία ντρόπιασε. Θα ήταν καλύτερα να είχε μείνει στην Ελλάδα. Δεν έχει το δικαίωμα να βουτά στο βούρκο το όνομα της χώρας. Είναι δικαίωμά σου να αυτοκτονήσεις, αλλά όχι να δολοφονήσεις τη χώρα σου…".
Όλα τα παραπάνω δήλωσε χωρίς …αιδώ, ο ισχυρός ανήρ των Ολυμπιακών αγώνων και μέλος της ΔΟΕ κ. Μίνωας Κυριακού, 67 ετών.

Κύριε Μίνωα Κυριακού...
Λυπάμαι πολύ, αλλά η υποκρισία σας ξεπερνάει κάθε όριο, και θέλετε να παρουσιάσετε την υπόθεση της …ντόπας, ως πρωτόγνωρο φαινόμενο για τα Ελληνικά δεδομένα, και κάτω από το πρίσμα της οπτικής γωνίας που σας συμφέρει.
Η ντροπή που πρέπει να νιώθει ο καθένας μας, για συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις, είναι απόλυτα προσωπική και δεν διέπεται από τον νόμο της μεταβατικής ιδιότητας.
Η κυρία Φανή Χαλκιά ντρόπιασε τον εαυτό της, την οικογένειά της, τους συγγενείς της, εσάς προσωπικά σαν αθλητική ιδιότητα, την αθλητική πολιτική ηγεσία, τους αθλητικούς λοιπούς παρατρεχάμενους και κανέναν άλλον.
Την Ελλάδα δεν την ντρόπιασε.
Απλά την υπερχρέωσε, με την ανοχή όλων των εμπλεκομένων στην ...ιδέα του δήθεν αθλητισμού, μηδέ του εαυτού σας εξαιρουμένου.
Το όνομα της Ελλάδος δεν το βούτηξε στο βούρκο η συγκεκριμένη αθλήτρια, αλλά η δική σας ανοχή που με τις ευλογίες της Ελληνικής κυβέρνησης, σκορπάτε τα δισεκατομμύρια του Ελληνικού λαού για να απολαύσετε μια καλά διοργανωμένη φιέστα, και να μοστράρετε τον εαυτό σας στα παγκόσμια media, ικανοποιώντας μια επικίνδυνη για σας γεροντική ματαιοδοξία.
Περιμένετε πως και πώς να φωτογραφηθείτε δίπλα στα μετάλλια των αθλητών και όχι δίπλα απ’ αυτούς.
Θέλετε να τους παρουσιάσετε σαν δικά σας …δημιουργήματα.
Είναι κι’ αυτό ένα είδος μαζοχισμού.
Συστήνετε στους αθλητές ότι έχουν το δικαίωμα της …αυτοκτονίας, αλλά όχι αυτό της δολοφονίας της χώρας τους.
Σε σας που κατ’ επανάληψη υποθάλψατε (σημ.taxalia: διαφωνούμε με τον όρο, "ανεχθήκατε" θα λέγαμε εμείς) φαινόμενα …ντόπας, υπερπλουτισμού αθλητών, ικανοποίησης προσωπικής φιλοδοξίας, ματαιοδοξίας, μισαλλοδοξίας κ.λ.π., τι θα έπρεπε να σας συστήσουμε να κάνετε;
Αφού δεν βρήκατε το θάρρος μιας αξιοπρεπούς παραίτησης το 2004, για το ρεζιλίκι του διδύμου Θάνου – Κεντέρη, που ξεφτιλίσανε τα μούτρα τους και όλους εσάς, αρπάζοντας με τις ευλογίες σας και τα εκατομμύρια του Ελληνικού λαού, τώρα τι βγήκατε να μας πείτε;
Και από πού αντλείτε την απαίτησή σας να πιστέψουμε σ’ αυτά τα …έπεα πτερόεντα;
Παραμένετε όμως στο πόστο σας ατράνταχτος και αγέρωχος, ασχολούμενος δήθεν με νεανικά αθλήματα και όχι μόνο.
Στην προσωπική σας ζωή δεν παρεμβαίνω…
Κρίμα που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν ότι, "το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την δόξαν όμως ουδείς ".
Εσείς προσωπικά δεν μισήσατε τίποτε από τα δύο. Την Ελλάδα όμως ίσως.
Κύριε Μίνωα Κυριακού...
Θέλετε να επανορθώσετε και ως νεότερος Άτλας να σηκώσετε το βάρος της Ελληνικής ντροπής που ακούει στο όνομα αθλητική …ντόπα;
Έχω μόνο δύο προτάσεις για σας, εκ των οποίων την μία μπορείτε από κοινού με την αθλητική πολιτική ηγεσία, να την υιοθετήσετε.
Κατά πρώτον παραιτηθείτε πάραυτα, λόγω ενδεχόμενης άγνοιας του αντικειμένου, ή ηθελημένης υποκρισίας, και κατά δεύτερον αφαιρέστε όλα τα ευεργετήματα και τα προνόμια των ντοπαρισμένων αθλητών που φροντίσατε να τους έχετε δια βίου στη χλύδα.
Σε διαφορετική περίπτωση, να είστε σίγουρος ότι με την σιωπή σας προσφέρετε περισσότερα στον …αθλητισμό.
Αιδώς και μόνο αιδώς!!!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη