31 Αυγ 2008

Να είναι γεωγραφικός προσδιορισμός: Ντόρα, go HOME!

Γράφει ο kostasxan:

Μπακογιάννη για Σκόπια: «Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό»

Προς Μπακογιάννη: "Πήγαινε στο σπίτι σου !"

Υπάρχει κι εδώ γεωγραφικός προσδιορισμός !

Παρακάμπτουν την βούληση των Ελλήνων. Δημοψήφισμα εδώ και τώρα!

Σταθερή στις θέσεις της στο θέμα που αποδέχθηκε η Ελληνική Πολιτεία μετά από απαίτηση των Σκοπίων η κα Μπακογιάννη από την έναρξη της θητείας της!

Και είναι γεγονός πως το όλο θέμα της ονομασίας του κρατιδίου συζητείται επειδή η Ελλάδα θέλησε να το συζητήσει. Οτιδήποτε άλλο, αποτελεί παροξυσμό υποκρισίας και ανθελληνικής δράσης! Δεν θα υπήρχε καν το θέμα της ονομασίας εάν δεν αποφάσιζαν οι πολιτικοί μας να το αποδεχθούν ως διαφορά ανάμεσα στα δύο κράτη. Και αποτελεί όνειδος για την Ελληνική εξωτερική αλλά και την εθνική πολιτική το ότι τα Σκόπια επέβαλαν αυτές τις συζητήσεις!!!

Αν είναι δυνατόν να επιβάλλουν οι κλέφτες στους νοικοκύρηδες την διαπραγμάτευση για να αποφασιστεί και να συμφωνηθεί το τι τελικά θα τους επιτραπεί κλέψουν!!!

Και όμως, τα αποτελέσματα αυτής της προδοτικής και άκρως μειοδοτικής στάσης, σειράς Ελλήνων πολιτικών και των δύο κυβερνητικών κομμάτων του τόπου, εντόνως συνεπικουρούμενων και από το ΣΥΡΙΖΑ προσφάτως, βιώνουμε σήμερα, διακινδυνεύοντας να αναγνωρίσουμε (και ουσιαστικά να χαρίσουμε) στα Σκόπια (Vardarska) το όνομα της Μακεδονίας, συνεπικουρούμενο και από κάποιον γεωγραφικό προσδιορισμό!!!

Αυτή την πολιτική την ακολουθεί πιστά και προσπαθεί να την κάνει πράξη και η κα Μπακογιάννη, αδιαφορώντας όμως για τον Ελληνικό λαό, που, στην πλειονότητά του (άνω του 90%) επιθυμεί διακαώς την πλήρη απουσία της λέξης «Μακεδονία» από το όνομα του συνοθυλεύματος (γεωγραφικά και λαογραφικά) των Σκοπίων.

Ρώτησε η κα Μπακογιάννη και ο κάθε Έλληνας πολιτικός τους Έλληνες εάν επιθυμούν κάτι τέτοιο; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ!

Γιατί δεν ρωτούν άραγε; Επειδή γνωρίζουν την απάντηση; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ!

Η σιωπή αυτή, τόσο στην ουσιαστική ενημέρωση επί των εξελίξεων, όσο και στον προσανατολισμό και σκοπό, των συζητήσεων, είναι ηθελημένη και ουδεμία σχέση έχει με τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και των Ελληνικών δικαίων. Η σιωπή αυτή είναι η ένοχη σιωπή των πρωταγωνιστών, που ευελπιστούν και στην σιωπηλή αποδοχή της τελικής έκβασης των «διαπραγματεύσεων» από την πλευρά των Ελλήνων πολιτών!!!

Και καθημερινά ξεγυμνώνονται, επιδεικνύοντας συνεχόμενα την ανικανότητά τους (ελπίδα όλων μας είναι να πρόκειται για ανικανότητα), υποχωρώντας (γιατί ως υποχώρηση εκλαμβάνεται η σιωπή και η μη «δραστική» αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης) στα παράλογα αιτήματα της άλλης πλευράς, που εκφράζονται μέσω του «γενίτσαρου» Γκρούεφσκι…

Είναι όμως αποδεκτή η γενικότερη συμπεριφορά (επί του συγκεκριμένου ζητήματος της ονομασίας της Vardarska) της Ελληνικής κυβέρνησης από τους Έλληνες πολίτες; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ!

Ποιος ο λόγος που συνεχίζονται αυτές οι διαπραγματεύσεις, όταν όλοι πλέον έχουν καταλάβει πως η Ελλάδα μόνο παραχωρεί και δεν κερδίζει τίποτε από τη συγκεκριμένη διαδικασία;
Ποιος ο λόγος που δεν βρίσκουν επιχειρήματα οι Έλληνες διαπραγματευτές απέναντι σε αυτόν τον παραλογισμό; Δεν έχουν διαβάσει Ελληνική ιστορία ή μήπως δεν υπάρχουν εκείνοι οι σύμβουλοι που θα τους παράσχουν το κατάλληλο υλικό προκειμένου να «κόψουν μία και καλή τον βήχα» τόσο του Γκρούεφσκι όσο και αυτών που βρίσκονται από πίσω του και κινούν τα νήματα;
Ποιος ο λόγος που ηθελημένα παρακάμπτεται και αγνοείται η βούληση του Ελληνικού λαού, ο οποίος από την αρχή πήρε θέση ενάντια στην όλη διαδικασία αποδοχής οποιουδήποτε ονόματος του κρατιδίου που θα εμπεριέχει τη λέξη «Μακεδονία»;
Οι ερωτήσεις υπάρχουν στα στόματα όλων των Ελλήνων. Τουλάχιστον όλων εκείνων που αγαπούν και τιμούν τον τόπο που τους γέννησε και που τους σκεπάζει με την βαριά και λατρεμένη του ιστορία.

Και δυστυχώς, οι απαντήσεις υπάρχουν επίσης στο μυαλό των ίδιων ανθρώπων, που γνωρίζουν πλέον πως ο κίνδυνος δεν είναι από έξω, αλλά έσωθεν, από εκείνους που προσκύνησαν για να τους χαριστεί αυτό που ποτέ δεν θα έπαιρναν… την εξουσία, την δύναμη, την αναγνωρισιμότητα, την (λανθάνουσα εν προκειμένω) δόξα!!!


«Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς»…

Για ποια δόξα όμως μιλάμε, όταν ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Αποδέχονται οι Έλληνες πολιτικοί τους καθημερινούς (παγκόσμιως) εξευτελισμούς από την πλευρά των Σκοπίων. Θα μπορούσε να είναι δικαίωμά τους... Όμως αυτοί οι εξευτελισμοί γίνονται εις βάρος όλων των Ελλήνων και όχι μόνο στα δικά τους πρόσωπα. Και αυτό δεν το αποδέχεται κανείς, όντας Έλληνας...

Κωνσταντίνος kostasxan.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη