17 Σεπ 2008

Τα χάλια της Θεσσαλονίκης, τι χάλια...γάμησέ τα!!!

Σημ.: Στην ανάρτηση αυτή χρησιμοποιούμε σκληρή γλώσσα και απρεπείς χαρακτηρισμούς, που όμως είναι ..ρομαντική ποίηση, μπροστά στα χάλια, που ζούμε!!!
Δύσκολες ώρες από χθες για την πόλη με το χειρότερο κυκλοφοριακό στον κόσμο. Ατελείωτες ουρές χιλιομέτρων παντού, μποτιλιαρίσματα ωρών, ασφυξία παντού, εκνευρισμένοι οδηγοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, έτοιμοι να πλακωθούν στο ξύλο, χέρια κολλημμένα στην κόρνα, λες και κορνάροντας θα πετάξει η κοπέλα μπροστά μας....

Τραγική είναι πλέον η κατάσταση, από χθες, που ξεκίνησε ουσιαστικά το "εργασιακό έτος".

Η Τροχαία ανύπαρκτη, τα μέτρα και οι λύσεις το ίδιο και η απάντηση των "εγκλωβισμένων" υπευθύνων η ίδια, τριάντα χρόνια τώρα: ΜΠΟΥΡΔΕΣ!

Όποτε σφίγγουν τα πράγματα και οι "αρμόδιοι" ζορίζονται, εξαγγέλουν λύσεις, που έχουν ορίζοντα ....εκατονταετίας, ενώ το πρόβλημα είναι σημερινό!

Κι αν ζοριστούν πολύ, μη έχοντας ιδέα, αν όντως υπάρχει λύση, πετούν τη συνηθισμένη ανοησία των "μονών-ζυγών", αφού το μυαλουδάκι τους στέρεψε! Τι να πουν; ΑΔΙΕΞΟΔΟ !!!! Αφού στην πράξη δεν έχουν καμία λύση!

Το πολύ-πολύ να ξανακούσουμε για "μεγάλα έργα", για "αναθεώρηση και επικαιροποίηση της γενικής κυκλοφοριακής μελέτης" και άλλες ..θεωρητικές παπαριές, που είναι μόνο λόγια και θεωρίες. Τριάντα χρόνια ακούμε τις ίδιες μαλακίες, ξορκίζοντας τον εφιάλτη, μόνο που η πραγματικότητα είναι ανελέητη. Με μαθηματική ακρίβεια η Θεσσαλονίκη πνίγεται κάθε μέρα και οι αρμόδιοι...μελετούν. Η πόλη δεν βοηθήθηκε καθόλου, από κανέναν, κι αυτό είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, που τη βιώνετε όλοι σας, κάθε μέρα, κάθε ώρα.

Ενα μικροατύχημα χθες στη Χαριλάου, έφτασε για να γίνεται η απόσταση Μάκρο-γέφυρα Βούλγαρη (1 χιλιόμετρο) σε 45 λεπτά (από 1 λεπτό, που ήταν συνήθως).

Ένα μικροατύχημα στην πολύπαθη περιφερειακή του ..κώλου, έφτασε για δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων πρωί-πρωί σήμερα και τα νεύρα σας ..δαντέλα.

Η Λαγκαδά με τις 3-5 λωρίδες !!! έχει κάθε μέρα μποτιλιάρισμα από την αερογέφυρα της Σταυρούπολης, μέχρι το Βαρδάρι (7 χιλιόμετρα ΑΚΙΝΗΣΙΑ!!!).

Η Εγνατία, παρά τα σλάλομ των οδηγών, είναι αδιάβατη. Η Λαμπράκη στην Τούμπα, θυμίζει την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο.

Κι όλα αυτά, επειδή κανείς δεν κάνει τίποτε, στην πράξη. Κανείς δεν πηγαίνει στο τελευταίο φανάρι της Καραμανλή, να το ρυθμίσει να δίνει περισσότερο χρόνο στην Εγνατία και όχι στη Βούλγαρη, που δεν έχει αυτοκίνητα, ώστε να μη μαζεύονται τα αυτοκίνητα, από τη Βούλγαρη, μέχρι το Ιπποκράτειο, στην έξοδο προς Χαλκιδική (όσοι πηγαίνετε προς Χαλκιδική, Τρίλοφο, Πλαγιάρι κ.λ.π. από την Εγνατία το ζείτε).

Κανείς δεν στέλνει έναν τροχονόμο να ρυθμίζει το φανάρι στην αρχή του "Παύλου Μελά". Κανείς δε στέλνει ένα περιπολικό με μεγάφωνο το πρωί στην περιφερειακή για να συνετίζει τους ..κάγκουρους οδηγούς, που αλλάζουν συνέχεια λωρίδες, προκαλώντας το ατύχημα, που θα φέρει την παράλυση.

Όλοι οι άχρηστοι, παραπέμπουν τις λύσεις στις καλένδες. Όοοοοταν θα γίνει το μετρό (που φυσικά και δεν θα μειώσει στο ελάχιστο τα Ι.Χ.!!! είναι κανείς τόσο βλάκας που νομίζει ότι θα συμβεί αυτό; μόνο τα αστικά θα χάσουν κόσμο!).

Όοοταν θα γίνει η υποθαλάσσια (που είναι απολύτως άχρηστη! βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του οδηγού: σας βολεύει αυτό το έκτρωμα; θα το χρησιμοποιείτε; εσείς ξέρετε καλύτερα!)

Όοοταν θα φύγει η Δ.Ε.Θ. από το κέντρο (που δεν θα φύγει, γιατί οι "αρμόδιοι" έχουν σε διαφορετικές περιοχές χωραφάκια και άρα θα μαλώνουν να πάει η έκθεση κοντά στα δικά τους)

όοοταν...όοοταν...όοοταν....

Όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή και τη ζείτε, δεν τη φαντάζεστε, ενώ οι "αρμόδιοι" απλά κερδίζουν χρόνο, μιλώντας για μετρό και υποθαλάσσιες....

Η Θεσσαλονίκη, η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΟΛΗ, θα είναι κάθε μέρα χειρότερη!!! και το ξέρετε πολύ καλά.

Το Δεκέμβριο, που σταματούν τα δίκυκλα, θα κανιβαλιζόμαστε. Θα πλακωνόμαστε στο ξύλο, όλη μέρα, μέσα στην παράνοια, να φτάσουμε...

Υπάρχει λύση; ΟΧΙ. ΟΧΙ με αυτούς τους άχρηστους "αρμόδιους". Τόσο ΑΠΛΑ, ΟΧΙ !!! Τώρα είναι αργά !

Και; τι πρέπει να γίνει;

Ας ξεκινήσουν οι "αρμόδιοι" από τα απλά. Ας αντιγράψουν τη Μάρα Ζαχαρέα. Αυτή ξέρει τι πρέπει να κάνεις όταν δε σε παίρνει άλλο! Και εσάς, μάζωξη αρχήστων αρμοδίων, δεν σας παίρνει άλλο !

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη