18 Σεπ 2008

Τι θα γίνει επιτέλους με το Χαράτσι της Χαλκιδικής;

Το Κ.Ε.Π.Κ.Α. μας ενημερώνει για το "χαράτσι της Χαλκιδικής". Σε λίγες μέρες η εκδίκαση στο Σ.τ.Ε.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, δέχεται καταγγελίες καταναλωτών ότι οι ατομικές ειδοποιήσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, που λαμβάνουν, από τις εφορίες, για το χαράτσι της Χαλκιδικής, αναγράφουν «Ειδοποίηση Προκατάσχεσης».
Είναι πραγματικά απορίας άξιο.Και, όμως, κάθε φορά, που το κράτος θέλει να μαζέψει λεφτά, προσπαθεί με διάφορους εκβιασμούς (προκατάσχεση) να εισπράξει το χαράτσι, που το ίδιο έχει χαρακτηρίσει «παράνομο» και «αντισυνταγματικό».
Το Μάιο του 2004, το ΚΕ.Π.ΚΑ. κατέθεσε συλλογική αίτηση ακύρωσης, στο Συμβούλιο Επικρατείας. Εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια, το ΚΕ.Π.ΚΑ. έχει αποστείλει, επανειλημμένα, επιστολές, προς όλα τα υπουργεία, ακόμα και στον Πρωθυπουργό της χώρας, διαμαρτυρόμενο, για την επιβολή του χαρατσιού, τη βεβαίωσή του στις εφορίες, τις προσπάθειες κατασχέσεων, τα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει η αυθαίρετη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής. Όμως, η Κυβέρνηση, απλά, παρατηρεί, την ταλαιπωρία και οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων Πολιτών Καταναλωτών.
Στις 4 Οκτωβρίου 2006, συζητήθηκε, στο Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας, η αίτηση ακύρωσης, που άσκησε το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, μαζί με άλλες Ενώσεις Καταναλωτών και 204 Καταναλωτές, κατά της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής, με την οποία επιβλήθηκε η εισφορά β΄ κατοικίας.
Δυστυχώς, το Συμβούλιο Επικρατείας, ανέβαλε την έκδοση της οριστικής απόφασης, άλλες δύο (2) φορές. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2008, περιμένουμε νέα εκδίκαση.
Ο Νομάρχης και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής κατάργησαν, με απόφασή τους το χαράτσι, από την 1η Ιανουαρίου 2008, πιεζόμενοι από το ΚΕ.Π.ΚΑ. και το μακροχρόνιο αγώνα μας. Ήταν μια μεγάλη νίκη. Όμως, εκκρεμούν χρεώσεις οκτώ (8) ετών (2000-2007).
Ενημερώνουμε τους Καταναλωτές να επαγρυπνούν. Μόλις λάβουν ειδοποίηση προκατάσχεσης να επικοινωνήσουν, με το ΚΕ.Π.ΚΑ., για να ενημερωθούν, πως μπορούν να αντιδράσουν.
Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., στο γνωστό τηλέφωνο 2310/233333.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη